POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
23 Temmuz 2021 Cuma - 08:34

İZSU’dan Bakanlığa o projeyle ilgili cevap: İçme suyunu TOKİ temin etsin!

Bakanlık tarafından, Seferihisar’da bulunan TOKİ arazilerinde sosyal konut üretiminin olanaklı hale gelmesi için plan değişikliğine gidildi. Süreçte kurumlardan planlama için görüş alındı. İZSU’nun cevabında, “Planlama alanına ilişkin içme suyu ihtiyaçlarının karşılayacak düzeyde kaynak tahsisi planlaması bulunmamaktadır. Alanda, içme suyu temininin TOKİ tarafından kendi bünyesinde çözümlenmesi ve bu hususun hazırlanacak imar planına plan notu olarak eklenmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

İZSU’dan Bakanlığa o projeyle ilgili cevap: İçme suyunu TOKİ temin etsin!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Seferihisar’ın Camikebir Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Toplu Konut İdaresine (TOKİ) ait taşınmazlarda sosyal konut üretiminin olanaklı hale gelmesi amacıyla plan değişikliğine gitti. 

Bakanlığın, “100.000 Sosyal Konut Projesi” kapsamında üretilecek yapılar için belirlenen noktalardan biri olan İzmir’de yaptığı planların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıktığı belirtildi. 

İzmir ve Seferihisar özelinde önemli bilgiler ve verilerin yer aldığı raporda ayrıca 22 kurumdan istenen görüşler de dikkat çekti. Uzmanlık alanlarına göre cevaplar veren kurumlardan bazıları olumlu yönde refleks sergilerken bazılarının ise olumsuz fikir beyan ettikleri görüldü. 

Bu kapsamda plan değişikliği yapılmadan önceki geçmiş süreçte verilen olumsuz cevapların gerekçelerinde önemli bilgiler yer aldı. Kurum görüşlerine göre önceki plandaki parseller azaltılırken tek taşınmaz için rapor hazırlandığı görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin golf tesis alanı ve mera olarak gösterdiği bölgenin yeni planda yer aldığı belirtildi. 

Ayrıca İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Harita ve Yeraltı Tesisleri Şube Müdürlüğü’nün 12.11. 2018 tarihli yazısında verdiği cevapta flaş açıklamalar yapıldı.
 
İÇME SUYUNU KENDİN TEMİN ET!
İZSU’nun olumsuz görüş verdiği resmi yazıda şu ifadeler kullanıldı: Dereler ve dere ıslahları açısından konuya ilişkin ....yapılan incelemede; 106 ada, 123 parselin batı sınırından Kantarcı Deresi ile içerisinden Kocabağ Deresi ve yan kollarının geçtiği; 106 ada 125 parselin içerisinde Kocabağ Deresi yan kolunun memba kesiminin başladığı ve 106 ada 126 parselin ise güneydoğu sınırından yine Kocabağ Deresi yan kolunun görülmüş olup, bu kapsamda; mevzuatın ilgili hükümlerine uyulması, dere şev üst çizgileri arasında kalan alanın dere güzergahı olarak belirlenmesi ve dere şev üst çizgisinden itibaren her iki tarafında ve derenin temizlik, bakım ve servisi için en az 5 metre genişliğinde olmak üzere imar yollarının planda ayrılması, yerleşim alanı dışında bulunan söz konusu taşınmazların bulunduğu alanda atık suların toplanarak arıtılması ve yağmur sularının toplanarak uzaklaştırılmasına yönelik idaremizce halihazırda yürütülen ve planlanan herhangi bir proje çalışmamız bulunmamakta olup, ilgi yazıda konut sayısı, sosyal tesis, nüfus ve buna bağlı olarak oluşacak atık su miktarı hakkında bir bilgi verilmemiş olduğundan detaylı bir değerlendirme yapılamamaktadır. Mevcut Seferihisar Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle şu aşamada bağlantı yapılması uygun görülmemektedir. Bu sebeple planlama alanında oluşacak evsel nitelikli atık suların toplanıp arıtılması ile ilgili ihtiyaç duyulacak teknik altyapı tesislerinin TOKİ tarafından kendi bünyesinde çözümlenmesi ve bu hususun imar planı notlarına plan hükmü olarak ilave edilmesi, yazımız ekinde gönderilen mevcut tüm altyapı batlarımızın imar planında yolda bırakılacak şekilde planlama çalışmalarının yürütülmesi, Seferihisar Merkez İlçesi’nin İçme Suyu Şebeke ve İletim Hattı Uygulama Projesi alanı dışında yer almaktadır. Halihazırda kullanılan kuyuların verimlerinin yürürlükteki imar planı nüfusunun 2050 yılı ihtiyacını karşılamada yetersiz olduğu görülmüştür. 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında; Golf Alanı, Tarım Alanı ve Orman Alanı kararı olan 106 ada 123 parsel alanı; Mera Alanı ve Tarım Alanı, ..... İdaremizce yürütülen İzmir İçme Suyu Projesi Master Plan Raporu çalışmalarına göre ilgi yazıya esas öngörülen planlama alanına ilişkin içme suyu ihtiyaçlarının karşılayacak düzeyde kaynak tahsisi planlaması bulunmamaktadır. Alanda, içme suyu temininin TOKİ tarafından kendi bünyesinde çözümlenmesi ve bu hususun hazırlanacak imar planına plan notu olarak eklenmesi gerekmektedir.

 
O üniversiteden satılık rektörlük konutu!
 
DİSK’ten ‘İşsizlikle Mücadele Önerileri’: Herkesin çalışması için herkesin daha az çalışması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den bayram mesaisindeki personele ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bayramın üçüncü gününde ...
O başkan kalem kalem rakamları paylaştı: 2.5 yılda ne kadar borç ödendi?
Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, sosyal medya hesabından kalem kalem ...
Büyükşehir Belediyesi'nden 3 bin kişilik mobil aşevi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil mutfak aracı yola çıkmaya hazır. ...
 
İzmir'de yeniden çim konserleri zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür sanat ...
Örnek Kent Yaşam Parkı'nda tam gaz mesai!
Aliağa Belediyesi’nin mahalle projeleri kapsamında yer alan Yeni Mahalle ...
Menderes'te can dostlar unutulmadı
Menderes Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına mama desteği gerçekleştirildi.
 
Karabağlar’ın yurdu zamsız açılacak!
Karabağlar Belediyesi tarafından 5 yıldızlı otel standartlarında yaptırılan ...
Bornova'nın basketbol sahaları yeniden doğuyor!
Bornova Belediyesi, basketbol sahalarını baştan aşağı yeniliyor. Geçtiğimiz ...
O ilçede borçtan kurtulma formülü: Belediye arsaları devlet kurumlarına!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, kurumun mali yapısına ilişkin bilgiler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri