POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
20 Kasım 2021 Cumartesi - 09:08

İZTO’dan 22 ülkeye ticaret köprüsü

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) düzenlediği ‘Gelinlik, Damatlık ve Abiye Alım Heyeti İkili İş Görüşmeleri’, verimli geçen 3 günün ardından sona erdi. 16-18 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte Türk firmalar ile yabancı şirketler arasında 410 ikili görüşme yapıldı.

İZTO’dan 22 ülkeye ticaret köprüsü

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) düzenlediği ‘Gelinlik, Damatlık ve Abiye Alım Heyeti İkili İş Görüşmeleri’, verimli geçen 3 günün ardından sona erdi. 16-18 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte Türk firmalar ile yabancı şirketler arasında 410 ikili görüşme yapıldı. Görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ifade eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Oda olarak, Ticaret Bakanlığımızın sağladığı sektörel alım heyeti desteğinden yararlanarak 22 ülkeden 174 yabancı alıcıyı kentimize getirdik. Yurt dışından davet ettiğimiz alım heyetlerini, İZFAŞ ile birlikte katılımcılarımızın ve üyelerimizin önerileri doğrultusunda titizlikle seçiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve emeği geçen komitelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

3 GÜN SÜRDÜ

Türkiye ve dünya moda sektörünü İzmir'de buluşturan İzmir 15. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, yurtiçi ve yurt dışından 2 binin üzerinde katılımcı ile kent ekonomisine de hareketlilik getirdi. 19 Kasım Cuma günü sona eren fuar, pek çok önemli iş bağlantısının da kurulmasına vesile oldu. Ticaret Bakanlığı’nın destekleri ve İZFAŞ işbirliği ile İZTO tarafından gerçekleştirilen “Gelinlik, Damatlık ve Abiye Alım Heyeti İkili İş Görüşmeleri” kapsamında, tekstil sektöründe faaliyet gösteren İZTO’ya üye firmalar ile 22 ülkeden 174 yabancı alıcı firma temsilcisi bir araya geldi. 410 ikili görüşme yapıldı.

YENİ PAZARLARA AÇILACAĞIZ

İzmir’in tek başına Türkiye’deki gelinlik üretiminin yüzde 70’ini karşıladığını ve 40’tan fazla ülkeye ihracat yaptığını belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Alım Heyeti ile Odamızda üç gün boyunca ikili görüşmeler organize ettik. Heyet, İzmir’de kaldığı süre boyunca fuarı da ziyaret ederek fuar katılımcıları ile ticari bağlarını güçlendirdi. Bundan sonrası için de Alım Heyetleri konusunda farklı çalışmalarımız olacak. Sektörümüzün ihracat ağını geliştirebilmemiz için önümüzdeki yıllarda daha önce açılmadığımız hedef pazarlardan da alım heyeti getirmemiz önemli. Bu konuda da hemen çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

60 METREKAREYE YÜZDE 50 DESTEK

İZTO olarak uluslararası nitelikli fuarlara sağladıkları desteğin de arttığını söyleyen Başkan Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakın zamanda yönetim kurulumuzun almış olduğu kararla 60 metrekareye kadar olan katılımları yüzde 50 oranında destek kapsamına aldık. Bir önceki fuara katılan üyelerimiz de bu puana ilave yüzde 5 oranında daha destek alabilecekler. Avrupa’nın en büyük gelinlik imalatının yapıldığı kentimizi, Odamızda oluşturduğumuz İhracat Destek Ofisi katkısı, UR-GE projeleri ve Alım Heyeti programlarımızla dünya sıralamasında önemli bir yere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Ticaret Bakanlığımıza, ihracatımızın geliştirilmesine Alım Heyeti ve UR-GE projeleri kapsamında verdiği destek için teşekkür ederiz.”

 
Korkutan antibiyotik uyarısı: 2030'da ölümler...
 
Yeni Türkü öğretmenler için söyleyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin, motorin ve otogaza zam geldi!
Akaryakıta gelen zam kesinleşti. EPGİS'ten yapılan açıklamaya göre, benzine ...
DİSK asgari ücret taleplerini açıkladı
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Genel Başkan ...
Son 20 yılın en kurak dönemi: İzmir nasıl etkilendi?
Türkiye'de 1 Ekim 2020'de başlayan ve 30 Eylül 2021'de sona eren 2021 ...
 
Su ürünleri ihracatında yıl bitmeden rekor geldi
Türk su ürünleri sektörü, bu yılın 10 ayında 1 milyar 97 milyon dolarlık ...
Dev forumda deniz seferleri müjdesi: İki yaka yeniden birleşiyor!
İzmir’de iki gün devam eden Türkiye ile Yunanistan turizm forumu ve dün ...
Kamu bankalarından faiz indirimi!
Kamu bankaları, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 100 ...
 
Benzin ve motorine bir zam daha!
Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişin ardından akaryakıt sektörü kaynakları, ...
Dolar ve euro kurunda son durum
Dolar - euro kaç TL? 19 Kasım 2021 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası ...
IMF'den tüm dünyaya enflasyon uyarısı
Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, tedarik zinciri aksamalarının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri