POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
6 Haziran 2023 Salı - 12:50

İtalya'da Menemen rüzgarı!

Menemenimizin hünerli çömlek ustaları, İtalya'nın Savona kentinde düzenlenen Dünya Çömlek Ustaları Festivali'nde 6 derecenin 4’ünü alarak büyük bir başarıya daha imza attı. Menemen’in değerli çömlek ustalarını yalnız bırakmayan Belediye Başkan Vekili Pehlivan, “İtalya’dan yine ödüllerle dönen kıymetli ustalarımız sayesinde gururlandık. Ayrıca kıymetli protokolü ve ünlü sanatçıları 15 Eylül’de düzenleyeceğimiz 2. Uluslararası Menemen Çömlek Festivalimize davet ettik” dedi. 

İtalya da Menemen rüzgarı!

İtalya’nın Savona kentinde düzenlenen Uluslararası Çömlek Festivali’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Menemen rüzgârı esti. Dünyanın çeşitli kentlerinden gelen çok sayıda seramik sanatçısı hünerlerini sergilerken, katılımcılar fuar alanında yer alan eserleri görme imkânı buldu. Menemen standı ziyaretçilerin yine ilgi odağı oldu. Dünya şampiyonluğu için farklı ülkelerden gelen sanatçılar, iki turdan oluşan yarışmada ter döktü. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da, seramik sanatçılarını kendilerine hayran bırakan Menemenli çömlek ustalarını yalnız bırakmadı. Büyük rekabetin oluştuğu festivalin finaline Menemenli çömlek ustaları damga vurdu. Dünya Çömlek Ustaları Festivali'nde 'Estetik' dalda dünya birincisi Ayhan İde, 'Estetik' ve 'Teknik' dalda dünya ikincisi Oktay İde ve 'Teknik' dalda da Ahmet Taşhomcu üçüncülük ödülünün sahibi oldu.  

6 DERECEDEN 4’ÜNÜ KAZANDIK

Menemenli çömlek ustalarının 6 dereceden 4’ünü kazanması Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ı gururlandırdı. Ödül töreninde konuşan Pehlivan, “Öncelikle Savona Belediye Başkanımız Marco Russo ve ekibine konukseverliği ve ilgisi için çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreç içinde ortak projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bizim için değerli bir kazanım oldu. Savona’da sizlerle birlikte olmaktan çok keyif aldık ve mutlu olduk. Sizleri de 15-17 Eylül tarihleri arasında ikincisini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Çömlek Festivali’nde görmeyi çok istiyoruz. Dereceye giren tüm sanatçılarımızı da canı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

SAVONA, MENEMEN’E KARDEŞ OLUYOR

Festivale dair görüşlerini de ifade eden Pehlivan, “Farklı ülkelerden yarışmaya katılarak becerilerini sergileyen birbirinden kıymetli ustalarla birlikte olmak, onları tanımak, tanışmak harika bir duyguydu. Ayrıca Savona Belediye Başkanı Marco Russo beyin iki güzide ilçenin kardeş şehir olmaları önerisini de hayata geçirmeye karar verdik. Bununla birlikte Celle Belediye Başkanı hanımefendi Caterina Mordeglia’a ile de tanışma ve davet etme fırsatımız oldu. En önemlisi Menemen çömlekçiliğini bir kez daha ustalarımızın hünerli elleri sayesinde dünyaya duyurduk. 6 dereceden 4’ün kazanarak evimize dönüyoruz. Hepsini yürekten tebrik ediyorum. Menemen çömlekçiliğini hak ettiği noktaya taşımak için yapmış olduğumuz birlikteliğimiz, güçlenerek ve gelişerek devam edecek. Menemenli ustalarımızın eserlerini dünyaya duyurmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 
Almanya'dan 'Türklere Schengen vizesi' açıklaması
 
Bayraklı'ya bir kitap kafe daha geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den eşitlikçi çalıştay!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları ...
Pak Bahadır efsanesi müzede yaşatılacak
Kültürpark’taki kapatılan hayvanat bahçesinde uzun yıllar tek başına kaldıktan ...
Başkan Tugay: İhtiyacın kadar tüket, daha az atık üret!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, iklim değişikliği ile mücadelenin ...
 
Bornovalılar çevre duyarlılığıyla buluştu
Bornova Belediyesi'nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yaptığı etkinlikler ...
Konak’ta temizlik seferberliği
Konak Belediyesi ekipleri, yaz mevsiminin gelmesi ve yaklaşan Kurban Bayramı ...
Uğur Mumcu Parkı yenileniyor!
Karabağlar Belediyesi, kentin en işlek noktalarından birinde yer alan ...
 
Çevrecilerden 'Efeslim Kart' çağrısı
Efes Selçuk Belediyesi’nin sosyal yaşam kartı Efeslim Kart ile en fazla ...
Temiz çevre için pedal çevirdiler
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe ...
Narlıdere'de doğa dostu defile!
Narlıdere Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri