POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
10 Temmuz 2020 Cuma - 13:16

İzmir'in gözde caddesinde 'yayalaştırma' hamlesi: Vatandaş istekli, esnaf tepkili, Başkan ne dedi?

Bostanlı’daki Cemal Gürsel Caddesi için yayalaştırma projesi hazırlandı. Trafiğe kapatılacağı belirtilen cadde üzerinde yer alan esnafın düzenlemeye olumsuz baktığı ifade edildi. Esnaf Sözcüsü Yıldırım, “Projeye tamamen karşı değiliz ama caddemiz trafiğe kapatılmasın” mesajını verdi. İşgaliyeler için vatandaştan şikayet geldiğini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, “Şu an için kesinleşmiş karar yok” dedi. Tugay harekete geçilmeden önce her cephenin görüşünün alınacağını bildirdi.

İzmir in gözde caddesinde  yayalaştırma  hamlesi: Vatandaş istekli, esnaf tepkili, Başkan ne dedi?

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Karşıyaka’nın Bostanlı Mahallesi’nde bulunan Cemal Gürsel Caddesi için yayalaştırma projesi hazırlandı. ‘Cemal Gürsel Caddesi ve Çevresine Yönelik Yayalaştırma Raporu’nda birbirinden önemli ayrıntılar yer aldı.

Vatandaşlar tarafından tercih edilen sosyal mekanlara sahipliğiyle bilinen caddede gerçekleşecek düzenlemeye esnafların pek sıcak bakmadığı aktarıldı.

Caddenin araç trafiğine kapanmasının kendileri açısından sıkıntı yaratacağını savunan esnafların projeye tamamen karşı olmadıkları belirtildi. Esnafların caddenin araç trafiğine kapatılmaması için binin üzerinde imza topladığı da öğrenildi.

Otobüs durakları, İZBAN ve tramvay hatlarının varlığına dikkat çekilen raporda caddenin zaten ulaşılabilir konumda olduğuna vurgu yapıldı. Yeşil alanların, parkların ve kültür merkezlerinin de bölgeye canlılık kattığı aktarıldı. Migros ve TAKEV’in de ticari hayatı ve yoğunluğu arttırdığı ifade edilirken yoğun taşıt ve yaya trafiğinin gözlendiği belirtildi. Tüm bu gelişmelerin hatırlatıldığı raporda yılın her mevsimi ve günün her saati ziyaretçilerin tercih ettiği caddede taşıt trafiğinin azaltılarak kullanıcıların konforunun arttırılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Cemal Bülbül Sokak ile Şehitler Bulvarı, Bostanlı Camii ve Bostanlı Migros arasında kalan bölgenin de çalışma kapsamında ele alınacağı vurgulandı. Projenin 3 çalışma alanını kapsadığı görüldü. Proje çerçevesinde ayrıca çevre düzenlemelerinin de yapılacağı belirtildi.

PROJEYE KARŞI DEĞİLİZ AMA ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILMASIN!
Bölge esnafı adına konuşan Nevzat Yıldırım, “Şu an binin üzerinde imzamız var. Projeye karşı değiliz. Cemil Bey’e bu çarşıya duyarlılık gösterdiğinden ve böyle bir projeyi hazırlamasından dolayı teşekkür ediyorum. Doğru bir proje… Sadece trafiğe açık kalsın istiyoruz. Mağduriyet çok. Yaya geçitleri yok denecek kadar az. Atıl vaziyette. Görüntü kirliliği fazla… Bunların düzeltilmesini istiyoruz. Nişantaşı örneği var. Orası gibi olsun istiyoruz. Kordon yönetmeliği olabilir. Buna benzer projelerin getirilmesinden yanayız. Ama biz diyoruz ki, çarşımızı trafiğe kapatmayın! Pandemiden dolayı zaten çok mağduruz. İkinci bir mağduriyeti bize yaşatmayın. Burada bir tane esnaf kalmaz. Düzenleme istiyoruz. CİMER’e çok şikayet var. Kaldırım yok. Kaldırım işgalleri çok fazla... Düzenleme yapılmadığından dolayı herkes kendine göre branda çekmiş gibi eksikler var, doğrudur. Biz bunu istiyoruz ama lütfen trafiğe kapatmayalım. Bütün esnafın isteği bu.... İzmir’in kalbi burası... İnsanların rahat dinlendiği, eğlendiği yer. Burayı bozmayalım. Gelin çarşımızı düzenleyelim gelin trafiğe kapatmayalım. Bunun örnekleri var. Trafiğe kapatılanları sonu facia olmuştur. Biz zaten park ettirmiyoruz. Valelerimizle bu hizmeti veriyoruz. Her meslek dalında esnafımız var. Bu projenin içinde bizi de katın” dedi.

ORTADA KESİNLEŞMİŞ BİR PROJE YOK
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’nin gelen şikayetler üzerine birlikte harekete geçtiğini belirten Başkan Tugay, “Büyükşehir ve bizim ortak düşüncemizdi. Ama ortada kesinleşmiş bir proje yok. Orada işletmelerin kaldırımı işgal etmeleri ve dolayısıyla yaya geçidiyle ilgili sıkıntılar yaşanması nedeniyle çok yoğun şikayet var. Ben adayken de sürekli duyuyordum. Göreve başladığımdan beri de devamlı en çok iletilen şikayetlerden birisi... Özellikle yazın artıyor. Sosyal, aktif olan insanların kullandığı restoranların olduğu bir bölge var. Biz o bölgenin aslında canlılığının devam etmesini istiyoruz. Oradaki işletmelere, ‘kaldırımları boşaltın, yayaların geçişi rahat olsun’ diye söylesek çoğu müşterisini kaybedecek. Buna yol açmak istemiyoruz. Ama diğer taraftan da halkın farklı bir tepkisi var; kaldırımlardan geçemiyorlar” diye konuştu.

ŞU AN İÇİN ORAYI KAPATMIYORUZ!
Alınan kesin bir karar olmadığını söyleyen Tugay, plan yapılması halinde vatandaş ve esnafta mağduriyet yaratmayacak bir gelişmeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Tugay, “Oradaki kaldırım işgalleriyle ilgili şikayete çözüm üretmek amacıyla, ‘böyle bir şey yapabilir miyiz? Diye düşündük. Bu bir fikir… Tabii ki burada uygulamaya geçmeden önce oradaki esnafın, oturan insanların görüşü alınacak. Yaşanabilecek olası sıkıntılar dikkate alınarak onlarla ilgili önlemler oluşturulacak, sonrasında böyle bir karar verilecek. Şu an için böyle bir şey yapmayı düşünmüyoruz. Şu an için aslında daha öncelikli düşündüğümüz konu; akşam saatlerinde geçici olarak trafiğe kapatabilir miyiz acaba diye bir düşünce var. Yine bunu da oradaki esnafın görüşünü almadan karar vermeyiz. Birileri galiba olayı provoke etmiş, insanlarda yanlış bir düşünce oluşturmuş. Sanki kimseye sormadan böyle bir karar alacağız da hemen uygulamaya geçeceğiz gibi düşünmüşler. Geçen gün zabıta müdürümüz toplantı yaptı. Şu an için kesinleşmiş karar yok. Bir şey yapacak olursak plandaki amacımız esnafta mağduriyet yaratmadan kaldırım işgalleriyle ilgili şikayetlerin de önüne geçeceği bir düzenleme yapmaktır. Ayrıntılarını belirleyeceğiz. Bunu çok kez ifade ettim ama bilgi kirliliği devam ediyor. İnsanları boş yere telaşa sürükleyenler var. Şu an için orayı kapatmıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
Jandarmadan Sakarya'daki patlamaya ilişkin açıklama
 
AK Partili Dağ’dan İYİ Partili Özeren’e tepki
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 10 Temmuz 2020 Cuma 15:50

Sadece o bölge değil genel olarak esnaf önce müşterisi dışındaki herkese de saygılı olmayı öğrenmeli. Dar olan kaldırımlar masa ve bistrolarla iyice daralıyor, bebek arabasıyla tekerlekli sandalyeyle geçmek iyice zorlaşıyor.

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyakalı 10 Temmuz 2020 Cuma 15:47

Esnaf kapatılmasın diyor ama öncelikle kukalarla tabelalarla dükkanların önündeki yolu işgal edip müşterileri haricinde hiç kimseye parkettirmeme terbiyesizliğinden vazgeçmelilerdi. Apartman sakini yer varsa bile evinin önüne parkedemiyor, geçici durmak isteyen parkedemiyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da kurban kesim yerleri denetlendi
Bergama Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kesim yapılacak ...
Karabağlar’da asfalt seferberliği
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının yüksek ...
Çiğli Belediyesi IP Telefon Santraline geçti
Çiğli Belediyesi’nde iletişim kalitesinin artırılması ve maliyetlerin ...
 
AK Parti Bayraklı'dan '1,5 yıl salvosu': Sandal sınıfta kaldı!
AK Parti İlçe Başkanı Polat ve Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ...
O belediyede sendika isyanı alanlara indi: İş bırakma kararı!
Gaziemir Belediyesinde, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası'na (Tüm ...
Buca’da motorlar duracak, hareket başlayacak!
Buca Belediyesi, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri ...
 
Büyükşehir'de eşitliğe duyarlı bütçe mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına ...
Danışmanlar sahada: İlçelerin raporu Soyer’in masasına gidecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sürdürülebilir Kent Gelişim Ağı’ çerçevesinde ...
Çeşme sakız üretiminde Sakız Adası’na rakip oluyor!
200 yıllık Sakız ağaçlarından elde edilen damla sakızını ekonomiye kazandırmak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri