POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
9 Ekim 2018 Salı - 12:08

İzmir’de MHP, AK Parti’yi ağırladı: İki başkandan ittifaka yeşil ışık!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, MHP İzmir’in yeni Başkanı Veysel Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Şengül ve Şahin önemli mesajlar verirken, ‘Cumhur İttifakı’nın yerel seçimde de devam etmesi konusuna yeşil ışık yaktı.

İzmir’de MHP, AK Parti’yi ağırladı: İki başkandan ittifaka yeşil ışık!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - MHP İzmir’in 7 yıllık Başkanı Necat Karataş’ın istifasının ardından Genel Merkez’in kararıyla MHP İzmir İl Başkanlığı görevini Veysel Şahin devralmıştı. 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinden AK Parti ve MHP tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı’nın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de devam etmesi noktasında iki partinin genel merkezinin görüşmeleri sürerken, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, MHP İzmir’in yeni Başkanı Veysel Şahin’e yeni görevi için “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, gündem yerel seçimlerde devam edip etmeyeceği merak konusu olan ‘Cumhur İttifakı’ oldu. 



İşte ziyarette karşılıklı verilen mesajlar: 

Başkan Şahin’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak söze başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Bilindiği üzere kısa bir süre önce bir değişim oldu ve Sevgili başkanımız Necat Bey görevi Veysel Bey’e devretti. Bundan dolayı hayırlı olsun demek istedik... Beraber yaşadığımız yerel seçim süreci var, gündemi meşgul eden ittifak olacak mı olmayacak mı? Biz bir defa gönül ittifakını kurduk ne olursa olsun yerli ve milli ittifakımız biz sağ oldukça devam edecek. Yerel seçim süreci ile ilgili bizler de başkanımızda genel merkezimizin, genel başkanlarımızın görüşmelerini bekliyoruz. Neticeye göre bizde kendi aramızda görüşmelerimizi ilerleyen günlerde yapacağız. Başkanımıza hayırlı olsun, başarılar diyorum. Yeni bir ivme ve heyecan katacağına inanıyorum” dedi.

ŞAHİN: İTTİFAKA BAĞLILIĞIMIZ SÜRÜYOR
Şengül’e ziyareti için teşekkür eden MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Ayağınıza sağlık çok sevindim, şeref duydum. Bizim söz verdiğimiz ittifaka olan bağlılığımızı sürüyor, sürecek. Dün genel merkezlerimizde görüşme yapıldı, görüşmeler devam da edecek. Sayın il başkanımızın söylediği gibi genel merkezimizden gelecek sonuçları bekliyoruz. Bu sonuçlara göre hareket edeceğiz, bu birlikteliğin devam edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. İttifakla ilgili ayrıntılar hakkında bilgileri olmadığını belirten Şahin, “Sayın il başkanımın da bilgi sahibi olduğunu sanmıyorum. Genel merkezlerimiz hangi doneler üzerinde görüşüyorsa ona uyacağız. Ben ilimiz hakkındaki bilgileri genel merkezimize ilettim sanırım il başkanımızda iletmiştir” dedi.

ŞENGÜL: TEMENNİMİZ DEVAM ETMESİ
İttifak noktasında her iki tarafında genel merkezden gelecek neticeye göre hareket edeceklerini ifade eden Şengül, ittifaka sıcak baktıkları mesajını verdi. Şengül şunları söyledi : “Doğal olarak biz de MHP de kendi bazında çalışmalarını sürdürüyor. Sonuçta bizim resmi olarak kamuoyuna açıkladığımız netleştirdiğimiz bir şey yok. Bağlı olduğumuz genel merkezler var, onlar yaptıkları görüşmeler neticesinde bize yol hartası verecektir. Temennim, genel seçimlerde olan ittifakın yerel seçimlerde devam etmesi… Nihayetinde kararı genel merkez verecektir, çok az bir süre kaldı bekleyip görelim.”

EN ÇOK CHP RAHATSIZ OLUR
İttifak olması durumunda bunu en çok istemeyen partinin CHP olacağını söyleyen Şengül, “Herhalde bunu en çok istemeyen CHP olur. Olursa iyi bir sinerji yakalayacağımızı düşünüyorum, bu süreç içerisinde 15 yıllık CHP iktidarından İzmirlilerin ciddi şikayetleri var, sokakta o ses geliyor. Böyle ciddi bir alternatif bulunduğunda o değişimi İzmir’in yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

ŞAHİN: BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR
Cumhur ittifakına bağlı olduklarını vurgulayan Şahin, “Bu ittifakın memleketimize faydalı olduğunu düşünüyoruz . Genel merkezimizden çıkan her karar uyarız. Biz bunu tüm zeminlerde ifade ediyoruz, birlikteliğin faydalarını devletimiz, milletimiz görüyor. ,Birlikten zarar gelmez, birlikten güç doğar” dedi.

 
E.Ü. Eski Rektörü, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu'na atandı
 
CHP'de Aksünger'den net adaylık mesajı: Ön seçim varsa varım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
E.Ü. Eski Rektörü, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu'na atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Politika ...
Bahçeli'den 'McKinsey' ve 'Akşener' çıkışı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında konuşuyor. ...
Akşener'den Erdoğan ve Bahçeli'ye sert sözler!
İYİ Parti Genel Başkanı, TBMM'de partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
AK Kadınlar seçim startını verdi: Başkan'dan 'tabanla zirve' raporu!
AK Parti İzmir’de kadınlar yerel seçim startını verdi. AK Parti İzmir ...
CHP İzmir'in kadınları İnönü'ye sahip çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’nin Kızılcahamam kampının kapanışında ...
Flaş atamalar: Gencebay ve Pala'ya yeni görev!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı politikalar kurulları ...
 
AK Parti İzmir kampa giriyor!
İzmir'de tüm teşkilat ile birlikte yerel seçimlere kilitlenen AK Parti, ...
Kocaoğlu'ndan 'Tarafsız Bölge'de çok konuşulacak mesajlar!
Tarihi kararı sonrası ilk kez bir ulusal yayına katılan Büyükşehir Belediye ...
CHP'de Başkan Oran'dan 'adaylık' istifası: Yola o sloganla çıktı!
CHP’de 2014’ten bu yana Çeşme İlçe Başkanlığı görevi yürüten Ekrem Oran, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri