POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
19 Ocak 2019 Cumartesi - 22:51

Kocaoğlu'ndan Genel Merkez'e mektup...Yücel'den çarpıcı 'Kocaoğlu' çıkışı... Soyer'den 'teşekkür' mesajı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, sürpriz şekilde aday adaylığını açıkladıktan sonra bu kez de partisinin 18 genel başkan yardımcısı ile Parti Meclisi (PM) üyelerine mektup gönderdi. İl Başkanı Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeniden aday adayı olması sonrası hedefe konulan Kocaoğlu'na destek oldu. İsmi Büyükşehir Adaylığı için yüksek sesle dillendirilen Seferihisar Belediye Başkanı Soyer de 'Ne çok sevmişiz birbirimizi İzmir' başlığı altında teşekkür mesajı yayınladı!

Kocaoğlu ndan Genel Merkez e mektup...Yücel den çarpıcı  Kocaoğlu  çıkışı... Soyer den  teşekkür  mesajı!

GERÇEKİZMİR - CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayının geçen hafta açıklanması beklenirken mevcut başkan Aziz Kocaoğlu, aday adayı oldu. Bu sürpriz gelişme üzerine, partide dengeler değişti, aday açıklama tarihi ertelendi.

PARTİ YÖNETİMİNE MEKTUP GÖNDERDİ

Daha önce aday olmayacağını açıklamasına rağmen adaylık hamlesi yapan Aziz Kocaoğlu, partisinin 18 genel başkan yardımcısı ile PM üyelerine mektup gönderdi. Mektubunda, "31 Mart tarihindeki yerel seçimlerde partimizin oy oranını artırmak ve bu zorlu süreçten çok daha güçlü bir şekilde çıkmak, hepimizin ortak hedefi" ifadesini kullanan Aziz Kocaoğlu devamında ise şöyle dedi:

"Bundan kimsenin en küçük bir kuşkusu yok, olmamalı da. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, genel iktidara giden yol yerel iktidardan geçer. Bu hedefe ulaşabilmek için çok çalışmak, dengeleri iyi gözetmek, tüm hassasiyetleri dikkate almak ve doğru yerde doğru adaylarla yarışmak gerekir. Rakamlar ortada. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülke genelindeki oy oranına en büyük katkıyı yapan kentlerin başında İzmir geliyor. İzmir, CHP'li bir başkanın yönettiği en büyük kenttir. İzmir, aydınlıktır, özgürlüktür, hoşgörüdür. İzmir, karanlıktan çıkış için Türkiye'nin en büyük umududur. Bugün geldiğimiz noktada, çağdaşlığıyla, siyaset ve demokrasi kültürüyle, iktidarın tüm çifte standartlarına rağmen güç kazanabilmiş ekonomisiyle, çevre değerlerine ve tarihi kültürel mirasa saygısıyla, ranta değil halka dayalı, sadece bugünü değil geleceği de kurgulayan projeleriyle İzmir'i bir sembol olarak tanımış on milyonlarca yurttaşımız, pürdikkat, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nden çıkacak adaylık kararını beklemektedir."



ADAY PROFİLİNİ ÇİZDİ

CHP'nin adayının nasıl olması gerektiğini de anlatan Aziz Kocaoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, her şeyden önce 12 bin kilometrekarelik kentin her noktasına hakim olmalı, her noktasına dokunabilmeli ve her noktasından karşılık görebilmelidir. Çünkü iktidar partisinin adayı, 27 Kasım'dan bu yana iktidarın tüm olanaklarıyla sahadadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, ranta, talana, yağmaya karşı dik durabilmeli, baskıcı tavırlara ve dayatmalara karşı gerekirse yumruğunu masaya vurabilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, her partiden ve her kesimden oy alabilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, belediyenin yani İzmirlilerin malını gözü gibi korumalı, sahip çıkmalı, azaltmak yerine çoğaltmaya çalışmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir adayı, ortaya koyacağı yerel yönetim modeliyle ülkenin demokrasi kültürüne katkı koymalı, aydınlık geleceği için umut olmaya devam etmelidir. Bütün bunlar, sadece İzmir'in değil, tüm Türkiye'nin beklentisidir. Çünkü iktidarın anahtarı belediyelerdedir. Dolayısıyla, siz Saygıdeğer Merkez Yürütme Kurulu  ve Parti Meclisi üyelerimizin omuzlarınızda tarihi bir sorumluluk bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

YÜCEL’DEN ‘KOCAOĞLU’ MESAJI

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medyadan çarpıcı bir çıkışa imza attı. İl Başkanı Yücel, yeniden aday adayı olma kararı vermesi sonrası hem örgüt içinden hem de vatandaştan ciddi tepkiler alan son olarak da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın eleştirdiği Kocaoğlu’na destek çıktı. 

Yücel, kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu’na, bu kente ve partimize kattıklarını hiçe sayıp, fırsattan istifade haksız ve seviyesizce söylemler içine girenler bilsinler ki, sayın Kocaoğlu İzmir’in ve partimizin gururudur, onurudur. Gerisi boş laftır ve ciddiye alınacak yanı yoktur.”

SOYER: NE ÇOK SEVMİŞİZ BİRBİRİMİZİ İZMİR!

İsmi Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yüksek sesle dillendirilen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de akşam saatlerinde sosyal medya hesabından mesaj yayınladı. İsminin adaylık için öne çıkması sonrası sosyal medyadan çok sayıda destek mesajı alan Soyer, 'Ne çok sevmişiz birbirimizi İzmir' başlığı altında teşekkür mesajı yayınladı.

Soyer şu ifadeleri kullandı:

Ne çok sevmişiz birbirimizi İzmir... Önce tebrikleriniz ve sonra 1 haftadan bu yana destekleriniz karşısında suskun kalamadım. Bana sosyal medya üzerinden adeta yağmur gibi yağdırdığınız destek mesajlarınız karşısında ne söylesem güzelliğinizi size tarif edemem. Hepinize tek tek cevap veremediğimiz için çok üzgünüz! İnanın ki söylediklerinizin hepsini okuyoruz, hepsini dinliyoruz, hepsini izliyoruz... 
Öyle güzel şeyler yazmışsınız ki bazen gözümüzde yaşla güldük, ağzımızda kahkahayla ağladık. Gördük ki on yıl önce, küçük bir sahil kasabasında başladığımız bu yolculuğumuz bugün hem bütün İzmirlilere hem de dünyanın dört bir yanında yaşayan gönülden İzmirlilere ulaşmış. 
Nazım'ın dediği gibi "Dostlar ki, bir kere bile selamlaşmadık. Ama, aynı ekmek aynı hürriyet aynı hasret için ölebiliriz!" Sevmişiz, sevilmişiz, bu sevgiyi emekle hak etmişiz. 
Ruhlarımızın karşılaştığı İzmir sevdası yolunda, yoldaşlığınız için kucak dolusu, gönül dolusu teşekkürler!..
Aşkla İzmir!

 
İzmir'in çöp depolama alanında korkunç ölüm!
 
Trump'tan "Suriye'den çekilme" açıklaması
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
C.Biçen 21 Ocak 2019 Pazartesi 02:51

CHP bir Belediye başkanı konuştu diye dengeleri değişecek bir parti değildir. Hele ki bu başkan Kerameti kendinden menkul birisi ise bu kadar ciddiye alınmaması gerektiğini herkes tarafından bilinmesi gereklidir. Saygılarımla..

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 20 Ocak 2019 Pazar 11:49

Deniz Yücel doğru olani yapmistir Aziz baskani kimse harcayamaz biz izmirliler her zaman yanindayiz

Yorumu oyla      0      0  
Izmirli kartal 20 Ocak 2019 Pazar 10:48

Artik yeter bu parti kimsenin babasının mali degildir aziz bey lütfen izmirin ve partinin yakasını birakin . Adayımız TUNÇ SOYER DIR.

Yorumu oyla      0      0  
Menderes2 20 Ocak 2019 Pazar 09:47

İl başkanı taraf olmamalı. Tabi il başkanı ise.

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 20 Ocak 2019 Pazar 09:24

Deniz bey siz tarafsız olmalısınız izmirde bir çok aday var haksızlık etmemek gerekiyor Aziz bey sözünün arkasında duramıyor deşim şart diyorsun genel merkeze kendisi de bırakamıyor koltuğa anlam vermek çok zor

Yorumu oyla      0      0  
dobra dobra 20 Ocak 2019 Pazar 00:39

Sayın başkan kocaoğlunun böyle bir çıkış yapmasını gerektirecek neden yoktur inşallah.kocaoğlu aday gösterilmez isede seçilecek başkan adayına desteğini vermesi yakışacaktır.chp ye düşen ise bu süreçte azçok dinamizm olarak ön plana çıkan adayların haricinde bir isime yönelmemesidir

Yorumu oyla      0      0  
CHP li 19 Ocak 2019 Cumartesi 23:27

Sayın il başkanı senin yaşın kadar CHP’liyim ama Aziz Kocaoğlu asla benim gururum olmadı ve her zaman onun hadsizliğinden partim adına utandım ve eğer bu parti tekrar onu aday gösterirse bu saatten sonra CHP ye oy verirsem ellerim kırılsın

Yorumu oyla      0      0  
Bornovalı 19 Ocak 2019 Cumartesi 23:26

Deniz Yücel, Aziz Kocaoğlu’nun il başkanı yaptığı bir kişidir. Partinin il başkanı örgütün serbest iradesi ile seçilemeyince kalite bu olabiliyor ancak. 15 yılın sonunda 100 bin üyeli bir parti gelen 70 küsur yaşında, rantçı müteahhit dostu Aziz Kocaoğlu dışında bir belediye başkan adayı çıkaramıyorsa gerçekten yazıklar olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan ilginç çıkış: Allah kimseyi CHP'de...
Dağ, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının henüz açıklanmamasına ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun adaylarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Samsun adaylarını açıkladı. ...
CHP'de 'Kemalpaşa' buluşması: Kazanacağız!
CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Rıdvan Karakayalı, İzmir İl Başkanı ...
 
Ve Kocaoğlu resmen aday adayı: Dosyasını verdi
31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde aday adayı olduğunu açıklayan ...
CHP'li Hakan Kılıç'ın acı günü
CHP Narlıdere ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve Narlıdere ...
Bakan Soylu oy kullanacak Suriyeli sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına hak kazanmış ...
 
Zeybekci: CHP'liler bile 'İzmir'i kurtarın' diyor!
Yolda karşılaştığı CHP’lilerin bile kendisine “İzmir’i kurtarın, artık ...
Erdoğan'dan bir ilk: Fazıl Say'ı izledi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ünlü besteci ve piyanist Fazıl ...
Batur'dan 'Kılıçdaroğlu ile görüşme' sonrası açıklama!
Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri