POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
6 Mayıs 2020 Çarşamba - 09:32

Kuaförler açılışa randevu defteriyle hazırlanıyor

Türkiye'de yaklaşık 1.5 aydır kapalı olan kuaför ve berberlerin 11 Mayıs'ta tekrar faaliyete geçeceğinin açıklanmasının ardından, iş yeri sahipleri hazırlıklara başladı. Hijyen tedbirlerinin daha sıkı alındığı çalışma alanlarını dezenfekte etmek için dükkanlarını hazırlayan kuaför ve berberler, bir yandan da müşterilerinin rezervasyonlarına yetişmeye çalışıyor.

Kuaförler açılışa randevu defteriyle hazırlanıyor

Koronavirüse karşı alınan önlemler uygulanmaya devam ederken, normalleştirmenin ilk adımlarından birisi olan iş yerlerinin açılması ile daha sıkı bazı kurallar da devreye girecek. Bu iş yerlerinden biri de kişisel bakımın sağlandığı kuaför ve berber dükkanları. Yeni alınan kararlar kapsamında bu iş yerlerinin 11 Mayıs'ta faaliyete geçebileceğinin açıklanması üzerine iş yeri sahipleri de açılış hazırlıkları yapmaya başladı. Bir yandan iş yerlerini dezenfekte eden çalışan ve patronlar bir yandan da kişisel bakımlarını yaptırmak isteyen vatandaşların telefonlarına yetişmeye çalışıyor. 

5 GÜNÜ DOLDU

İzmir'deki erkek kuaförü Vedat Arslan, yaklaşık 54 gündür salonların kapalı olduğunu söyleyerek buna bağlı olarak zor zamanlar geçirdiklerini dile getirdi. 11 Mayıs'ta hayata geçirilecek uygulama için çok sevindiklerini ifade eden Arslan, "Dünden beri müşterilerimden telefon üzerine telefon gelmeye başladı. 11 Mayıs'ta başlayıp 16 Mayıs'a kadar randevularımız var. İnsanları yavaş yavaş belirli zaman diliminde kabul edeceğiz. Bunun için randevu defteri oluşturduk. Bu şekilde çalışmayı planlıyoruz" dedi.

'KİŞİYE ÖZEL TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER KULLANACAĞIZ

Tek kullanımlık kesim örtüsü ve tek kullanımlık havlular ile çalışacaklarını anlatan Arslan, "Salonumuzda tüm dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştirdik. Belli aralıklarla makineyle dezenfekte edilecek. Her müşteriye kişiye özel havlu ve kesim örtüleri kullanmaya gayret ediyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.  5 koltuklu bir salonumuz var. Yarısını kullanmaya çalışacağız. Her koltuk arasında birer metre mesafe bırakmaya özen göstereceğiz. Gelen misafirlerimizin de sağlığını hem de kendi sağlığımızı korumaya çalışacağız. Gelen tüm misafirlerimize yüzlerini rahat şekilde kapatabilecek ürünler için gerekli tedariki yaptık" diye konuştu.

'GİRİŞTE ATEŞ ÖLÇECEĞİZ'

İzmir'in Buca ilçesinde bir kuaför salonu işleten Caner Koç da koronavirüs salgını nedeniyle bundan sonra daha sıkı önlemler alacaklarını dile getirdi. Açıklamanın ardından dükkana gelerek hazırlıklara başladıklarını kaydeden Koç, şunları söyledi:

"Bundan sonra kuaförler olarak hepimizin üzerine düşen görevler biraz daha fazla olacak. Misafirlerimiz geldiğinde kapıda önce ateşleri ölçülerek dezenfektan paspasta ayakları dezenfekte edildikten sonra içeri alacağız. Maske, eldiven, siperlik gibi tüm önlemler alındıktan sonra müşteri kabul edeceğiz. Sürekli uyguladığımız hijyen kurallarını daha da arttıracağız. Çalışan arkadaşlarımız eldiven ve maske takarak önlem alacak. Sosyal mesafe salonumuzda uygulanacak. Koltuk sayımızın yarısı kadar müşteri kabul edeceğiz. Mayıs ayında ya da bayramdan önce açılacağımızı bekliyorduk. Hepimiz işimizin başına döneceğimiz için aşırı sevinçliyiz ama daha özverili çalışmamız gerekir. Ben de bugün tezgah ve koltuk gibi müşterilerin temas edeceği tüm yerleri dezenfekte ettim. Salonu havalandırdım. Kişisel malzemeler ve tek kullanımlık malzemeler arttı. Havlular dahi kullan at şeklinde olacak. Müşterimizi servis koltuğuna aldıktan sonra saçını tek kullanımlık havluyla kurulayacak ve havluyu imha edeceğiz." (DHA)

 
Soyer açıkladı: Çeşme Projesi zirvesinde 'komisyon' kararı!
 
Buca Üç Fidan'ı andı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankaların yurt dışındaki bankalarla TL işlemleri sınırlandı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), reel sektör ve vatandaşların ...
THY'nin normalleşme takvimi belli oldu
Uçuş planlamasına göre haziranda yurt içinde seferler başlatılırken, yurt ...
Ramazan tatlılarında 'hile' uyarısı
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tatlı tüketiminde artış yaşanınca uzmanlar ...
 
Bakan duyurdu: Fabrikalar o tarihte açılacak!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "11 Mayıs itibarıyla ülkemizde ...
Küçükkurt'tan kooperatifçilik mesajları
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
Ege ihracatını tarım sektörü ayakta tuttu
Covid-19 salgını Nisan ayında ihracata büyük darbe vururken Ege İhracatçı ...
 
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. ...
TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi üretime ara veriyor
TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi, corona virüs salgını nedeniyle akaryakıt talebinde ...
Egeli sanayiciler bayram sonrası normalleşme bekliyor
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Ramazan Bayramı'ndan sonra ihracata ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri