POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
İki bölgede 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi
İki bölgede 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
30 Ocak 2018 Salı - 10:37

Metro tartışması büyüyor… Yücel’den Delican’a yanıt: Hükümet iş İzmir’e gelince…

Başkan Kocaoğlu’nun metro çıkışını seçim sathı mahalline girme telaşı olarak niteleyen AK Parti İl Başkanı’na mevkidaşından yanıt geldi. CHP İl Başkanı Yücel, “İzmir’de hem batık bir iş yok, hem de bu işi vatandaşın parasını çarçur etmeden yapabilen bir belediye var. Ama iş İzmir’e gelince, nedense AKP üvey evlat muamelesi yapmaktan geri durmuyor” dedi.

Metro tartışması büyüyor… Yücel’den Delican’a yanıt: Hükümet iş İzmir’e gelince…

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Menemen’deki açılışta yaptığı açıklamaların ardından tartışma büyüyor.

Başkan Kocaoğlu 10 yıldır yapımı beklenen Otogar-Halkapınar Metro hattını gündeme getirerek, “2008’de herkesin metrosunu yapacağız dediler… Elim kırılsaydı da müracaat etmeseydim. Sene 2018 oldu, her tarafta metrolar bitti. Bizim metro için bu sene bütçede 21 milyon lira, çocuk oyuncağı gibi bir para ayrıldı ki bu para metronun kazısına yetmez” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Kocaoğlu’nun çıkışına yanıt AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dan geldi. Delican, Kocaoğlu’nun sözlerini seçim sathı mahalline girme telaşı olarak nitelerken metro hattı hakkında da detaylı bilgilendirmede bulundu.

- DELİCAN’DAN KOCAOĞLU’NA ‘ELİM KIRILSAYDI’ KONTRASI!...

Delican’ın bu açıklamalarına da yanıt gecikmedi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel mevkidaşına verdiği cevapta belediyeleri borç batağına sokan İstanbul ve Ankara gibi illerde yapılan metro çalışmalarının, hükümet tarafından üstlenilerek tamamlandığını hatırlatıp “AKP iktidarının İzmir’e üvey evlat muamelesi yaptığını hepimiz biliyoruz. Sayın Kocaoğlu, 4 milyondan fazla İzmirlinin görüşünü dile getirmiştir” dedi. 

KOCAOĞLU 4 MİLYON İZMİRLİNİN DÜŞÜNCESİNİ DİLE GETİRDİ
Yücel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: İstiyoruz ki, İzmir’de, İzmir için hizmet üreten herkesle birlikte çalışabilelim. Söz konusu İzmir olunca parti ayrımı yapmadan, kim taş üstüne taş koyuyorsa önünü açalım. Bugüne kadar, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu hep bu doğrultuda bir tavır ortaya koymuştur. Metro ile ilgili açıklamaları da bu doğrultudadır. Bu açıklamaları bir kavgaya dönüştürmeye, hizmet yarışına girmeye gerek yoktur. İzmirli zaten kimin İzmir’de ne yaptığını veya ne yapmadığını iyi bilmekte, gerektiğinde de bunun cevabını vermektedir. Aziz başkanımız, bundan 10 yıl önce verilen bir sözü hatırlatmıştır. Bu söz verildiğinde, AKP’nin o dönemdeki milletvekilleri büyük açıklamalar yapmış, metroyu biz yaparız demişler, seçimlerde bunu defalarca kullanmışlardır. Sonuç olarak, ortada hükümet tarafından yapılmış bir proje bile yoktur. İzmir’e verilen ama tutulmayan bu sözün hatırlatılmasından, AKP’nin duyduğu rahatsızlığı anlıyoruz. Sayın büyükşehir belediye başkanımızın bu serzenişin karşılığın da, İzmirlinin hükümetten beklentisi çözümdür. Sayın AKP il başkanı tarafından, 10 yıl sonra proje toplam bedelinin sadece 50’de biri oranında bir bütçeden söz ediliyorsa, zaten Aziz Kocaoğlu’nun ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmaktadır. Kocaoğlu, 4 milyondan fazla İzmirlinin düşüncesini dile getirmiş ve İzmir’in hakkını savunmuştur.

İZMİR’İN KIYISINDAN GEÇEN PROJELERİ…
İstanbul ve Ankara gibi AKP’li belediye başkanlarının yönettiği şehirlerde, metro yapımlarının devleti yüzlerce milyon lira zarara uğrattığını hatırlatan CHP İl Başkanı Yücel ayrıca “İstanbul ve Ankara’da belediyelerin eline yüzüne bulaştırdığı, kilometre hesabına göre İzmir’de yapılan metro inşaatlarından çok daha pahalıya mal edilen projelerin, hükümet tarafından devralındığını ve hızlıca bitirildiğini biliyoruz. İzmir’de hem batık bir iş yok, hem de bu işi vatandaşın parasını çarçur etmeden yapabilen bir belediye var. Ama iş İzmir’e gelince, nedense AKP üvey evlat muamelesi yapmaktan geri durmuyor. AKP’den beklentimiz, İzmir’in kıyısından, köşesinden geçen projeleri sadece İzmir’e yapılan yatırımlarmış gibi anlatmaktan vazgeçip, sadece İzmir’e ait olan ve İzmirlinin ödediği verginin bir nebze bile olsa karşılığını verecek yatırımlar yapmasıdır. Yoksa yapılmayan yatırımlar dile getirildikçe laf kalabalığı yapılması, işin sen-ben kavgasına dökülmesi İzmirliyi ikna etmiyor. Dileriz ki AKP, en azından bir kez olsun İzmirliyi bu konuda anlar ve üstüne düşeni yapar” ifadelerini kullandı.

 
Rektör Budak Twitter'da fenomen oldu!
 
Buca Belediyesi'nden miniklere '12 boyutlu' karne hediyesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİAĞALI 30 Ocak 2018 Salı 10:52

sizin başta Aliağa olmak üzere chpden olmayan belediyelere yaptığınız gibi mi üvey evlat muamelesinden bahsediyorsunuz? En basit örneği Aliağaya eshot besleme hattı vermiyorsunuz be.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de il kongresinin tarihi belli oldu
2019’da yapılacak seçimlerde açık kapı bırakmamak için kongre kararı alan ...
CHP İzmir'de PM trafiği!
CHP'de 3-4 Şubat’taki kurultayda Parti Meclisi’ne (PM) İzmir'den kimler ...
Erdoğan'dan Kaftancıoğlu'na 700 binlik dava!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 700 ...
 
CHP İzmir Eski Milletvekili Mumcu’nun acı günü
TBMM Eski Başkanvekili ve CHP İzmir Eski Milletvekili Güldal Mumcu annesi ...
Demir’den Görmez’e ‘4 yıl’ kontrası: 10 yıl geriye götürdü!
Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in 4 yılını anlattığı açıklamalara sert ...
MHP İl Başkanı Karataş’dan ‘Afrin’ mesajları ve ‘Kızılelma’ çıkışı
Karabağlar’daki buluşmada Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı hakkında açıklamalarda ...
 
Delican'dan Kocaoğlu'na 'elim kırılsaydı' kontrası: Seçim telaşı!
AK Parti İl Başkanı Delican, Kocaoğlu'nun hükümeti eleştirmesini yalan ...
Kılıçdaroğlu'ndan ÖSO çıkışı ve 'ortak aday' mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda ...
Resmen açıkladı: Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha!
Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapılacak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri