POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
17 Mayıs 2023 Çarşamba - 17:01

Olaylı İzmir derbisinin sanığı: Katil de holigan da değilim!

Göztepe ile Altay arasında oynanan olayların çıktığı derbiye ilişkin 23 sanığın yargılandığı davanının tek tutuklu sanığı Furkan Ersanlı, "Bu olay nedeniyle çok üzüldüm. Katil de holigan da değilim. Sadece Altay'ı seven bir taraftarım. İzmir derbisini izlemek için oradaydım" dedi. Sanık Ersanlı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi.

Olaylı İzmir derbisinin sanığı: Katil de holigan da değilim!

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Göztepe ve Altay arasında, geçen yıl 27 Kasım'da oynanan olaylı derbide, Altay tribünlerinden atılan işaret fişeği ile Göztepeli taraftar Mehmet Çakır yaralandı. Bu sırada Göztepe tribünlerinden sahaya atlayan Mehmet Nihat Aydın da korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. Çıkan olaylar nedeniyle maç, tatil edildi. Derbi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Nihat Aydın ile Altay tribünlerinde yer alan Furkan Ersanlı, D.D., K.E., E.Y., H.Ç., M.E.K., A.G., H.K., M.Y., S.H., Ç.K., E.E., A.B., Ş.P., Ö.U., Ü.T., T.G., G.A.A ve E.K., tutuklandı. U.M.K., F.Ö., Y.A., N.A.D. ve F.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kaleci Ozan Evrim Özenç'e korner direğiyle saldıran Mehmet Nihat Aydın hakkında, İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), olaylar nedeniyle her iki takımı da hükmen mağlup saydı.

TEK TUTUKLU SANIK KALDI

Soruşturmanın ardından diğer şüpheliler hakkında da İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, savcı, Furkan Ersanlı'nın tribünde planlı ve kararlı şekilde, işaret fişeğini binlerce kişinin bulunduğu Göztepe tribünlerine doğru hedef gözetip, ateşleyerek 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak', 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarını işlediğinin altını çizdi. Ersanlı, için bu suçlardan 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı; Ç.K., E.E., K.E., E.Y., D.D., H.Ç., M.E.K., S.H., A.B., A.G., H.K., Ö.U., Ş.P., Ü.T., T.G., G.A.A., E.K, M.Y., F.E., N.A.D., Y.A. ve F.Ö.'nün de 'kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım'dan cezalandırılmalarını talep etti. Öte yandan sanıkların 'tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak', 'tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarında kullanarak müsabaka düzenini bozmak' ve 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından cezalandırılmaları istendi. Geride kalan süreçte Furkan Ersanlı hariç tüm sanıklar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ DİNLENDİ

Sanıkların yargılanmalarına bugün İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ersanlı'nın yanı sıra tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. Duruşmada ilk olarak geçen celsede dinlenmeyen iki tutuksuz sanığa söz verildi. Maçta güvenlik görevlisi olarak da görev yapan H.Ç., "Altay taraftarıyım. Maçtan bir gün önce toplanıp tesislere ziyarete gittik. Sonrasında maçta kullanmak için meşale, sis ve torpil aldık ve A.G.'ye teslim ettik.  Maç günü ise güvenlik görevlisi olarak Göztepe tribünü kale arkasında görev yaptım. Olaylar patlayınca gece 00.00'a kadar statta kaldım. Ertesi gün de polisler beni aldı. Stada hiçbir şey sokmadım, atmadım, dağıtmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Sanık E.K de ifadesinde, "Hiç kimseyi tanımıyorum. Hepsini cezaevinde tanıdım. Maça da olaylar olduktan sonra girebildim. Münferit olarak maça gittim ve hiçbir şeyden haberim yok" ifadelerini kullandı.

Sanıkların ardından tanık M.G.'ye söz verildi. Maç günü deplasman tribünü girişinde görev yaptığını belirten M.G., "Altay taraftarlarının giriş yapacağı turnikelerde görevliydim. Çok geciktiler. Bu kadar gecikme sık rastlanmış bir durum değildir. Saat 19.00'a doğru geldiler. Geç geldiklerinden ötürü hepsi burunlarından soluyordu. Çok gergindiler. Taşkınlık ve kargaşa çıkarmaya başladılar. Maç neredeyse başlayacaktı ve bizim sayımız da yetersizdi. Spor şubeden rütbeli bir polis gelip taraftarın bir kısmını tahliye kapısından alacaklarını, bize de hızlıca arama yapmamızı söylediler. Ardından pankartlı kişi geldi. Pankarta bakılıp bakılmadığını, üst aranmasının yapılıp yapmadığını sordum. O, 'Kaç kere aranacağız?' dedi. Bunun üzerine emin olmak için komiser yardımcısına sormak istedim. Ama bu kişi kargaşadan yararlanıp, ortadan kayboldu" dedi.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Tanığın ardından söz alan tutuklu sanık Furkan Ersanlı, polis ekiplerince üzerinin arandığını savundu. Ersanlı, "İzin almadan geçmedim. 'Aramam yapıldı' dediğim için güvenlik görevlisi bana izin verdi. Polisler zaten üzerimi aramıştı. Güvenlik görevlisinin bana 'Geçebilirsin' dediği güvenlik kameralarında da var. Bu olaydan ötürü çok üzüldüm. Katil de holigan da değilim. Sadece Altay'ı seven bir taraftarım. İzmir derbisini izlemek için oradaydım. 3 otobüsten farklı olana binsem bu olay yaşanmayacaktı. Fişeğin gittiği tribünde Göztepeli arkadaşlarım da var. Böyle bir amacım olsaydı arkadaşlarımın olduğu tribüne atmazdım. Meşale olduğunu sandığım için yaptım. Bu olaydan ötürü çok üzgünüm. Tamamen bir kaza yaşandı. Mehmet Bey'den bir kez daha özür dilerim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, ara karar açıkladı. Sanık Ersanlı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, tutuksuz sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar verip, duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.(DHA)

 
Erdoğan: Oynanmak istenen oyunu bozacağız!
 
"Siyaset üstüdür, siyaset üstü kalmalıdır"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bisikletle gezmeye çıktı, 4 gündür haber yok!
Urla ilçesinde, bisikletiyle gezmeye çıktıktan sonra kaybolan Ali Günaltın'ı ...
Bakanlıktan İzmir'de doğayı kurtaran karar!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Menemen'de orman arazisi ...
Selatin Tüneli'nde tanker yangın paniği!
İzmir-Aydın Otoyolu üzerindeki Selatin Tüneli içinde lastiklerinin alev ...
 
5 kişinin öldüğü silahlı kavgada 9 tutuklama!
Menderes ilçesinde 5 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan ...
YSK'dan itirazlara yönelik açıklama
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarına ilişkin ...
Rezidansta işkence davasında gerekçeli karar
Konya'nın Selçuklu ilçesinde adını "Eda" olarak değiştiren Merve K.'nin ...
 
İzmir'deki utanç davasında karar: İndirimsiz 6 yıl hapis!
Bornova ilçesinde kapı komşusunun kızı Y.B.'ye (17) cinsel tacizde bulunduğu ...
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Aynularab ...
Parkta kanlı kavga: 8 bıçak darbesiyle öldürüldü!
Buca ilçesinde çıkan kavgada 8 kez bıçak darbesi alan İbrahim Akgül(17), ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri