POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
8 Nisan 2019 Pazartesi - 08:33

Öykü Arin'e annesinden umut ışığı

Sağlığına kavuşabilmek için kök hücre nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin'e, yarı uyumlu nakille annesi umut ışığı olacak. Çarşamba günü gerçekleşecek nakil başarısız olursa ya da JMML tekrar ederse Öykü Arin'in yeniden nakil olması gerektiğini söyleyen Eylem Şen Yazıcı, “Bu nedenle 10/10 uyumlu donör arayışımızı hala sürdürüyoruz" dedi.

Öykü Arin e annesinden umut ışığı

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında lösemi hastalığının bir türü olan ve milyonda bir görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) teşhisiyle tedavisine başlanan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için nakil süreci başlıyor. Öykü için daha önce ‘Lösemili Çocuklar İçin Umut Ol’ adıyla Türkiye ve 12 ülkede başlatılan kök hücre bağışı kampanyası sayesinde birçok kişiye uygun donör bulundu, bazı bağışçıların da ciddi hastalıklara yakalandığı ortaya çıkarak erken evrede tedavi altına alındı. Bir süredir Antalya’da tedavi gören Öykü Arin için uygun donör bulunmayınca doktorlar yarı uyumlu nakil kararı aldı.

İlkses Gazetesi'nden Emine Çağla Geniş'in haberine göre sağlığına kavuşabilmesi için acilen ilik nakli olması gereken Öykü’ye daha fazla zaman kaybetmemesi için yarı uyumlu nakille annesi Eylem Şen Yazıcı umut ışığı olacak. Nakil başarısız olduğu ya da JMML tekrar ettiği takdirde Öykü Arin'in yeniden nakil olması gerektiğini söyleyen Yazıcı, “Bu nedenle 10/10 uyumlu donör arayışımızı hala sürdürüyoruz. Bu süreçte tüm Öykü Arine Umut Ol kampanyasına gönül veren dostlardan isteğimiz kök hücre bağışı kampanyalarını sürdürmeleri yönündedir" dedi.

YARI UYUMLU NAKİL KARARI
Tam uyumlu verici bulunamadığı için yarı uyumlu nakil gerçekleştirileceğini belirten Anne Eylem Şen Yazıcı, “En başından itibaren söylediğimiz gibi, hızla ilik nakli olması gerekiyor. Öykü Arin için Kasım ayından itibaren arayışını sürdürdüğümüz 10/10 uyumlu donöre maalesef Türkiye ve yurtdışında yapılan kök hücre bağışı kampanyalarında ulaşamadık. Tam uyumlu verici bulunamadığı için doktorlarımız tarafından, benden yarı uyumlu nakil yapılması kararı alındı. Geldiğimiz son durum itibarıyla, Çarşamba günü nakil süreci başlıyor. Benden alınan kemik iliğinin iyileşme sürecine katkısı, nakil sürecini takip eden günlerde belli olacak. Tüm kalbimizle anneden yapılana yarı uyumlu naklin başarılı olmasını umuyoruz. Fakat başarılı olmama olasılığı da var. Yarı uyumlu nakil olmasına rağmen kampanya bizim açımızdan aynı şekilde devam ediyor olacak” diye konuştu.


KAMPANYA DEVAM EDİYOR
Yarı uyumlu nakil başarısız olduğu ya da JMML tekrar ettiği takdirde Öykü Arin’in yeniden nakil olması gerektiğini söyleyen Şen, “Bu nedenle 10/10 uyumlu donör arayışımızı hala sürdürüyoruz. Bu süreçte tüm Öykü Arine Umut Ol kampanyasına gönül veren dostlardan isteğimiz kök hücre bağışı kampanyalarını sürdürmeleri yönündedir. Aynı zamanda verdikleri numunelerin takipçisi olmalarını öneriyoruz. Başladığımız ‘Öykü Arin’e ve Tüm Lösemili Çocuklara Umut Ol, Kök Hücre Bağışı Hayat Kurtarır’, kampanyamız aynı yoğunluk, hız ve dayanışma ile sürecektir. Bu süreçte, bu toplumsal sorumluluğun önemli bir parçası olan bütün dostlarımızdan isteğimiz, söz konusu kampanyalara verdikleri desteği devam ettirmeleridir” ifadelerini kullandı.

UMARIM ŞANSIMIZ YAVER GİDER!
Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden baba Çağdaş Yazıcı ise, şunları söyledi: “Herkes, hepimiz çok uğraştık. Herkesin emeğine şimdiden değdi, pek çok insan eşleşme yaşadı. Umarım bundan sonrası için bizim de şansımız yaver gider.” (Emine Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
İzmir'de yeni hafta raporu: Yine 'sağanak' günler!
 
Başkan Aksoy çiçek değil kitap bağışı istedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Strese karşı günde 20 dakika doğa!
Bilim insanları, en az 20 dakika doğayla baş başa kalmanın stres seviyesini düşürdüğünü belirledi.
Lösemiyle mücadele eden üniversiteli Atakan'dan iyi haber
İzmir'de lösemiyle mücadele eden, hastalığın merkezi sinir sistemini de ...
630 gram doğan Su bebek hayata tutundu
24 haftalıkken 630 gram dünyaya gelen Su bebek, 2 kilo 320 grama ulaşmasının ...
 
İzmir'de sağlıkçılardan şiddet isyanı!
Bornova ilçesindeki Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi'nde 10 kişilik grubun ...
Yaşam biçimi kanseri tetikliyor
Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ...
İzmir'de 200 doktordan saldırı isyanı!
Bornova ilçesindeki Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi'nde önünde toplanan ...
 
İl Sağlık Müdürlüğü'nden o saldırıya suç duyurusu
İl Sağlık Müdürü Salnur, sağlık merkezinde doktor ve öğretmeni darbettikleri ...
GSS borcu olanlara yıl sonuna kadar ücretsiz hizmet
Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan vatandaşlar yıl sonuna kadar ücretsiz sağlık hizmeti alacak.
Sağlıkta performansa göre ek ödeme değişiyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kalitenin kriter olmaktan çıktığı saptaması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri