POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
21 Eylül 2018 Cuma - 08:45

Şengül ile seçim gündemi: Büyükşehir adaylığı sorusuna yanıt, ittifaka yeşil ışık!

AK Parti İl Başkanı Şengül yerel seçim süreci ve izlenecek yol haritası hakkında Gerçekİzmir’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Parti ve kent kamuoyunda cevabı çok merak edilen 'Büyükşehir adaylığı' sorusuna yanıt veren Şengül, İzmir'de MHP'ye ile ittifak için de sıcak mesajlar verdi.

Şengül ile seçim gündemi: Büyükşehir adaylığı sorusuna yanıt, ittifaka yeşil ışık!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimin hazırlıklarının startını veren AK Parti’nin iktidar olmayı en çok istediği kentlerden biri İzmir... 

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yerel seçim süreci ve izlenecek yol haritası hakkında Gerçekİzmir’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

- ŞENGÜL: İZMİR'İN BİZE İHTİYACI VAR!...  

CHP’nin 2014’te kaybettiği 8 ilçenin 7’sinde iktidar olan AK Parti’nin mevcut ilçelerde masaya koyacağı plandan, kentin sorunlarının çözümü noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile olan temasları, AK Parti’nin İzmir’de iktidar olması için gerekçeler, süreçte izlenecek politikalar, parti dışı aday konusu, 2019’da İzmir için hedefleri ve MHP ile ittifak olması halinde seçimlere nasıl yansıyacağına kadar çarpıcı açıklamalarda bulunan Şengül, en çok merak edilen konulardan biri olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sorusunu da yanıtladı.

İŞTE O RÖPORTAJ 

CHP, İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde kaybettiği 8 ilçeye yönelik genel merkeze uzanan titiz bir çalışma yürütüyor ve söz konusu ilçelerin belediye başkan adaylarının erken belirleneceği açıklandı. Bu 8 ilçenin 7’sinde AK Parti iktidar… CHP’nin bu hazırlığı sizi de bu ilçeler özelinde ayrı bir planlamaya itecek mi? CHP’ye karşı hamle olarak bu ilçelerde adayların erken belirlenmesi ya da teşkilatların sahaya erken inmesi söz konusu olacak mı?

CHP’ ye şunu sormak lazım; 8 ilçeyi kaybettiği için özel hazırlık yapacak da 22 ilçe garanti mi? Onlar için ne tür hazırlık yapıyor?  Bu defa mevcut ilçelerine baksın orada özel çalışma yapsın. CHP’nin ne tür çalışmalar yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi çalışma sistemimize bakıyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi. Onunla ilgili ciddi stratejilerimizi, çalışmalarımızı yapıyoruz. Akabinde de 30 ilçemiz ile ilgili ayrı ayrı çalışıyoruz. Belli ilçelerde aday adaylarımız şekillenmeye başladı, bazı ilçelerimizde belli kişiler var, onları değerlendiriyoruz, bazı ilçelerde ise arayışlarımız devam ediyor. Bunun dışında da her ilçeye göre, Büyükşehir’e göre seçim stratejileri politikaları ile ilgili çalışıyoruz.  Büyükşehir’in ve tüm ilçelerin uzun yıllardır çözülmeyen, kangren haline gelmiş sorunlarını tespit ediyoruz. Bunlara ne tür çözümler üretebiliriz diye ekipler oluşturduk, onlarla ilgili projelerimiz, çalışmalarımız devam ediyor.

İzmir ile Merkezi Hükümet arasında idari bir köprü kuruyorsunuz. Geçtiğimiz hafta AK Parti’li 7 belediye başkanı ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldiniz. Akabinde İzmir’in ulaşım sorunlarının çözümü noktasında Aziz Bey ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı ile görüştünüz. Söz konusu temaslarda neler gündeme geldi, çözüm noktasında son durum nedir?

Aziz Bey bize geldiğinde bir dosya vermişti, o dosyanın hemen hemen yüzde 80-90’ı çözüme ulaştı, bazıların da süreç devam ediyor. Artık şu söylemi ortadan kaldırmak lazım; ‘’Biz muhalefet olduğumuz için hükümet yerelde bize destek vermiyor, projelerimizi engelliyor o yüzden yapamıyoruz’’ gibi hep bir bahaneleri vardı. Hep bu argümanı öne sürüyorlardı. Belki Büyükşehir’in yapması gereken 500 tane iş varsa, 5 tanesinde 10 tanesinde yazışmadan, merkezi hükümetten kaynaklanan hani bir sıkıntı olsa bütün projeleri merkezi hükümete mal ediyorlardı. Bunun siyasi boyutu bir tarafa, bizi merkezi hükümet veya yerel yönetimler olarak halkımız kendisine hizmet etmemiz için seçiyor ve bu makam, mevkilere getiriyor. Hep söylediğim bir şey var; Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı da kendi cebinden para harcamıyor, merkezi hükümet olarak da halkımızdan aldığımız vergilerim yine halkımızın yararına harcıyoruz. İzmir’e katkısı olacak, faydası olacak her şeye biz samimi olarak destek veriyoruz. Bu sadece Büyükşehir Belediyesi değil, Büyükşehir’in de projeleri var, ilçe belediyelerin de projeleri var… Bu CHP’li, MHP’li ilçe belediyeler de olabilir, onların da merkezi hükümetle çözülmesi gereken sorunları varsa biz onların da takibine, çözümüne katkıda bulunmaya hazırız. Biz samimi olarak bu sorunları gündeme getirdik, bakanlarımızdan randevu aldık, kendilerine gittik. Çok da olumlu karşılandı. Yıllardır çözüm bekleyen sorunların bazıları çözüldü, bazılarının da çözümü noktasında ciddi adımlar atıldı. Bunları takip ediyoruz, çözüyoruz. Çünkü biz İzmir’i seviyoruz, İzmir’e kendimizi borçlu hissediyoruz. İzmir’e hizmet etmek için illa İzmir’de yerelde iktidar olmak değil, biz burada Büyükşehir ya da ilçe belediyeleri almadan merkezi hükümet olarak, milletvekili olarak İzmir’e inanılmaz katkılarda bulunduk, projeleri takip ettik, yatırımların önünü açmaya çalıştık. Böyle bir iletişim kanalı açıldı gayet de olumlu bir şekilde devam ediyor.

AK Parti’nin yerel seçimlerde en çok almak istediği kentlerden biri İzmir. Sizce İzmir’i neden AK Parti yönetmeli? 

İzmir’in gerçekten birikmiş ciddi sorunları var. İzmir’in hizmete, iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Yani maalesef biz şunu iddia ediyoruz; CHP İzmir’i iyi yönetemiyor. Yönetimden kaynaklanan ciddi zafiyetler var ve günümüzdeki çağ çok hızlı… Artık günümüz çağında çok hızlı hareket etmek gerekiyor. Sorunlar çok hızlı gelişiyor, hızla büyüyor. Hızlı çözüm üretemezseniz o sorunlar bir süre sonra kangren haline geliyor. İzmir’in de kangren haline gelmiş ciddi sorunları var. Yani böyle rutin belediyecilik hizmetleriyle sorunlar çözülmez. Eskiden belki yerel yönetimlerin çok fazla yetkileri, bütçeleri yoktu. Ama en son çıkardığımız Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyelerine inanılmaz yetkiler verdik, inanılmaz katkılar yapıldı. Yani Büyükşehir Belediyesi’nin artık yetkileri ve bütçesi çok daha fazla… Bunun görünür şekilde şehre yansıması gerekiyor ama maalesef şehre yansımıyor. Rutin belediyecilik hizmetleri dışında, sadece çöpü toplamakla, suyu insanlara getirmekle belediyecilik hizmetlerinin görev ve sorumluluğu bitmiyor. Sizin kentin geleceğine de yön vermeniz gerekiyor. İşsizlik bir ülkenin sorunuysa, kentin de kendi için de işsizlik ile ilgili problemi var. Merkezi hükümetle beraber yerel yönetimlerde çözüm üretmeli. İzmir kalifiye elemanı olan, insan yetiştiren bir şehir ama sürekli İzmir’de beyin göçü var. Çünkü o yetişmiş elemanlar İzmir’de istihdam edilemiyor, İstanbul’a gidiyor, Ankara’ya gidiyor, diğer büyükşehirlere gidiyor… Onları burada tutacak projeler, stratejiler geliştirmek, merkezi hükümet ile işbirliği içerisinde yeni vizyonlar ortaya koymak lazım. İzmir’in inanılmaz bir potansiyeli var ancak İzmir merkezi hükümete koyması gereken katkının çok altında katkı koyuyor, bunu arttırmamız lazım. Bizim 2023 hedeflerimiz var, Cumhuriyetimizin 100. yılında ortaya koyduğumuz hedeflerimiz var. O hedefleri gerçekleştirebilmemiz için İzmir’in koyabileceği katkı çok önemli. Ama İzmir’in bu gidişle koyacağı katkı, o hedeflerimizi aşağıya çeker. Biz 2023 hedeflerimize ulaşabilmek adına İzmir’de yerel yönetimlerde iktidar olup, payını arttırmamız gerekiyor. O yüzden İzmir’in gerçekten AK Parti Belediyeciliğine ihtiyacı var. 

Yerel seçimlere 6 aydan az bir süre var. İzmir bir çok farklı demografik yapıyı içinde barındıran bir kent. Bu noktada yerel seçimlerde nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz? Bazı ilçelerde parti dışı aday formülü uygulanabilir mi?

İzmir’de her ilçenin kendine göre demografik yapısı var, siyasi görüşü var. İl bazında ve ilçe bazında genel bir politikamız olacak. Teşkilatlarda görev almamış ama gönlü bizde olan, sivil toplum örgütlerinde, iş dünyasında görev almış kişiler olabilir. Bizim belediye başkan adaylarımız illa parti teşkilatlarında görev almış arkadaşlar olacak diye bir şey yok.

İl Başkanlığı görevine geldiğinizde il ve ilçe teşkilatlarında büyük bir değişim gerçekleştirdiniz. Bu kadroyla birlikte 2019 seçimleri için öngörünüz ve hedefiniz nedir?

İlk hedefimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iktidar olmak. Kendimizi buna motive etmiş ve hazırlamış durumdayız. İkinci olarak da; İzmir’de alabildiğimiz kadar mevcut ilçe belediyesini iktidara taşımak. İlçeler büyükşehir ile işbirliği içerisinde çalışırsa kentte daha iyi bir sinerji oluşturacağımızı düşünüyoruz. Bununla ilgili de ilçe ilçe çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Belediye başkan aday adayı olmak isteyen ilçe başkanları var. Aday adayı olmak isteyen ilçe başkanları mevcut görevlerinden ne zaman istifa edecek? İlçe başkanlarından aday adayı olmak için yoğun talep var mı?

İstifa tarihi Yüksek Seçim Kurulu ve Genel Merkezimizin belirleyeceği takvime göre netleştirilecektir ama genel merkezimizle bu konuda sürekli istişare halindeyiz. Belki biz bir çok adayımızı netleştireceğiz ancak kamuoyu ile paylaşmayacağız. İlçe başkanlarımızdan aday adayı olmayı düşünen bir çok arkadaşımız var. Bunların bir kısmına belki izin vereceğiz, bazılarına da belki izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili ilçe başkanlarımızla daha önce bir ön görüşme yaptık. En son bütün ilçelerin analizlerini yaptıktan sonra tekrar masaya oturup bir değerlendirme yapacağız. Zannediyorum, Ekim ayının sonuna kadar büyük oranda adaylarımız netleşir.

En çok merak edilen konulardan biri AK Parti’nin büyükşehir belediye başkanlığı için İzmir’de kimi aday göstereceği… Yakın zamanda verdiğiniz bir demeçte masada 4 isim var demiştiniz. Büyükşehir adaylığı için sizin de isminiz geçiyor. Bu 4 isimden biri siz olabilir misiniz? Genel merkezin büyükşehir adaylığını teklif etmesi durumunda düşünceniz ne olur?

Ben şuan kendi şahsımla ilgili ‘’aday olmayı düşünüyorum’’ gibi bir şey içerisinde değilim. Şuan benim bir görevim var, ben AK Parti İzmir İl Başkanıyım. Benim birinci derecede görevim önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’nin İzmir’de başarılı olması… Bizim önceliğimiz Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda kim bize daha fazla katkı sağlar, kazanma şansımız kiminle daha fazla olur biz ona bakıyoruz, onun değerlendirmesini yapıyoruz. Şuan da ben aday olma düşüncesinde değilim ancak teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız, kamuoyu bunu dillendirebilir, söyleyebilirler. Benim çıkıp şahsım olarak bir adaylığım söz konusu olmaz. Genel Merkezimizle istişare ederiz, ortak bir akılla, kamuoyunun da benimseyeceği bir aday olursa onunla devam ederiz.

MHP ile AK Parti’nin 2019 yerel seçimlerinde ittifak yapma ihtimali yüksek görünüyor.  Sizce İzmir’de ittifak yapılmalı mı? Eğer ittifak söz konusu olursa avantaj sağlar mı? 

Tabi ki de avantaj olur. MHP’nin İzmir’de ciddi bir tabanı ve oy potansiyeli var. Genel seçimler her ne kadar bitmiş olsa da MHP ile bir Cumhur İttifakımız var. Bu noktada bizim için Genel Merkezimizin alacağı karar önemli. Bize fikrimizi sorduklarında da söyleriz. Biz MHP ile ittifaka sıcak bakarız. Ama bu ittifak olur mu olmaz mı, iki partinin de genel başkanlarının ve genel merkezlerinin yapacağı görüşmeler sonucunda netleşir. Bu noktada biz hazırız.

 
Reza Zarrab bu kez Manhattan'da görüntülendi
 
Bornova'nın öğrenci dostu projesi çığ gibi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MGK bildirisinde İdlib vurgusu!
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ...
Kılıçdaroğlu ile Berberoğlu tahliye sonrası buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Enis ...
Ve Enis Berberoğlu tahliye oldu
Yargıtay, Enis Berberoğlu'na, MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ...
 
O ilçede CHP'den AK Parti'ye 'çelenk' tepkisi: Böyle giderse öğretemeyeceğiz!
Balçova'daki Gaziler Günü töreninde Atatürk Anıtı'na AK Parti İlçe Başkanlığı'nın ...
Kılıçdaroğlu o tazminat bedelini icraya yatırdı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoroğlu, Man Adası iddiaları nedeniyle açılan ...
MHP yerel seçimde İstanbul adayı çıkarmayacak
Yerel seçim ittifakına ilişkin konuşan MHP lideri Bahçeli, partisinin ...
 
Başkan Soylu'dan CHP'ye: Genel seçime bakarak pantolon dikmeyin!
Kafe Siyaset programında gazeteci Avcı’ya konuk olan Menderes Belediye ...
AK Parti'den 'tedbili kıyafetle' saha araştırması!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Yerel seçimler için aday belirleme ...
MHP İzmir’de yeni yönetim belli oldu
Karataş’ın 7 yıldır sürdüğü il başkanlığı görevinden sürpriz şekilde istifa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri