POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
6 Nisan 2021 Salı - 11:44

Yargıdan SMA hastası Duru için umut olacak karar!

SMA hastası kızları Duru’yu yaşatabilmek için zamanla yarışan ve bağış kampanyası talepleri Valilik tarafından reddedilen Meriç ailesi, başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme aldığı kararla Duru için yapılacak dayanışmayı yasal zemine taşıdı.

Yargıdan SMA hastası Duru için umut olacak karar!

İzmir’de yaşayan Meriç Ailesi’nin 4,5 yaşındaki kızları Duru, SMA hastası bebeklerden sadece biri... Duru’nun yaş kriteri konulan gen tedavisini alabilmesi için süre giderek daralıyor. Kızlarını yaşatabilmek için zamanla yarışan Meriç ailesi, bağış kampanyasını yeniden başlatabilmek için bir süre önce İzmir Valiliğine başvurdu fakat ret yanıtı aldı. Başka bir SMA’lı çocuk için başlatılmak istenen bağış kampanyası onaylanırken, kendilerine izin verilmemesine tepki gösteren Meriç ailesi, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle yaşanan adaletsizliği yargıya taşıdı.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre İzmir 4. İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme aileyi haklı bularak kampanya için resmi izinlerin verilmesini hükmetti. Kararla birlikte kampanyayı yasal zemine taşıyan Meriç ailesi, kızları duru’yu yaşatabilmek için herkesi destek vermeye çağırdı.

TELAFİSİ GÜÇ ZARAR DOĞABİLİR!

Mahkeme, kampanya için resmi izin talebinin reddedilmesi halinde acil tedavi olamayacak Duru’nun hayati riske girebileceği gibi vücudunda kalıcı hasarlara ve telafisi güç zararlar doğabileceğinden, 2577 sayılı kanunun 27’nci maddesi uyarınca izin talebinin reddi kararının yürütmesinin durdurulmasına hükmetti. Yardım toplama izni konusunun acil tedavi gerektiren bir hastalıkla ilgili olduğuna dikkat çeken mahkeme, dava konusu işlemin sebep yönündeki değerlendirmesini ise şöyle açıkladı: “Dava konusu işlemin, davacılardan küçük Duru Meriç’in sağlıklı yaşam hakkının devamı için ihtiyacı olduğu düşünülen bir tedavinin sağlanmasına yönelik yardım toplama iznine ilişkin olması ve uygulanmaya devam edilmesi halinde telafisi güç veya imkansız zararın doğabilecek olması nedeniyle yürütmenin durdurulmasına, savunma yapması ve ara kararı gereğinin yerine getirilebilmesi için davalı idareye 30 gün süre tanınmasına, oy birliğiyle karar verildi.”

ASLA PES ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ!

Kızlarını yaşatmak için bütün güçleriyle çalıştıklarını ve asla pes etmediklerini söyleyen anne Özlem Meriç, gen tedavisi için gerekli olan tutarın henüz yüzde 20’sini tamamladıklarını belirterek, “Gen tedavisi için yardım kampanyası başlatabilmek için İzmir Valiliğine başvurmuştuk. Valilik dosyamızı Sağlık Bakanlığına gönderdi. Bakanlık da ret verdi çünkü hiçbir SMA hastasının tedavisini kabul etmiyorlardı o dönemde. Dolayısıyla bize de ret geldi. Sonrasında avukatımız aracılığıyla mahkemeye başvurduk. İzmir’de daha önce kampanya izni alabilmiş aileler vardı. Yani zaten önümüzde emsal bir karar duruyordu. Yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurumuzu ilettik. Onaylandı ve mahkeme bizi haklı buldu. Artık kampanyamız için yasal zeminde ilerleyeceğiz. Duru iki aylıkken tanı konulduğunda, ‘Alın eve götürün, fazla yaşamaz ve tedavisi yok!’ dendiğinde bile biz pes etmedik. Hastalığı ilk etapta kabullenmemiz zor olsa da hiçbir zaman onu kaybedeceğimizi düşünmedik. Kızımızın gen tedavisi alabilmesi için çok fazla mücadele veriyoruz. Kızımızı yaşatmak için var gücümüzle uğraşıyoruz. Gönüllülerimizle birlikte mücadelemiz hiçbir zaman bitmeyecek. İlacımıza kavuşacağımıza inanıyoruz, o zaman da diğer çocuklar için çabalamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Çağla Geniş / İlkses Gazetesi)

 
Tire'de Millet İttifakı'nda bu kez fire yok!
 
Büyükşehir Bilim Kurulu'ndan salgın açıklaması: 4 haftalık tam kapanma şart!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet İşleri'nden 'teravih namazı' kararı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih ...
Körfez'de dehşet: Oltaya ceset takıldı!
İzmir'in Konak ilçesinde, kıyıdan balık avlayan bir kişinin denize bıraktığı ...
Sultanahmet saldırısı davasında yeni karar
İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda 2016 yılında 12 Alman vatandaşının ...
 
İzmir'de FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonda, haklarında gözaltı ...
İzmir'de işyerine kumar baskını!
İzmir'de, kumar oynayan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ...
8 ilde 'Vadi' operasyonu: 81 şüpheli yakalandı
Uyuşturucu satıcılarına yönelik Ankara merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı ...
 
Şarampole devrilen otomobilini bırakıp gitti!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir sürücü, şarampole devrilen otomobilini ...
Kalitesiz maskelere dikkat: 400 marka test edildi
Uzmanlar artan mutasyonlu virüs vakalarına karşı özellikle çift maske ...
İzmir'de barışmak için buluşan iki aile silahla çatıştı: 2'si ağır 6 yaralı
Konak ilçesinde çocuk kavgasına aile büyüklerinin katılmasıyla çıkan gerginliğin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri