POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
5 Ekim 2020 Pazartesi - 11:49

AK Parti’den Soyer’e '18 ay' salvosu: Göz boyamakla geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 600 milyon TL’ye ulaştığını açıklayan AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, “Göz boyamayla geçen 18 ayı yaşadık. Cemre düşecek diye beklerken küme düştük” dedi. Sürekli çöp, ulaşım, körfez ve birçok konu ile proje kapsamında eleştirilerini dile getirdi.

AK Parti’den Soyer’e  18 ay  salvosu: Göz boyamakla geçti!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 18 aylık performansını değerlendirdi.

Kentte muhalefet konumunda olan AK Parti’nin İl Başkanı Sürekli, yapılan çalışmalar ve uygulamalar üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı.

18 AY GÖZ BOYAMAKLA GEÇTİ!
Sürekli, “Göz boyamayla geçen 18 ayı yaşadık. Cemre düşecek diye beklerken küme düştük. Mart yerel seçimlerinde İzmirli hemşerilerimiz bize muhalefet görevi verdik. İzmirlinin çıkarlarını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Diğer yandan iktidar olmanın gücüyle her talebe olumlu yaklaşıyoruz. Ancak CHP’li yerel irade 18 ayı göz boyamakla geçirmiştir. Soyer’in vaat ve açıklamalarına baktığınızda belgeleriyle ortada duruyor. Belediyeler hizmet makamıdır, masal evi değildir. Kriz yönetimi başlığı altında salgınla mücadele çalışmalarını anlatmıştır. 10 sayfa bisiklet şehri İzmir ve yavaş şehir İzmir’den bahsetmiştir. Bu projelerin ne kadar boş olduğunu Seferihisar’ın trafiğinden biliyoruz” dedi.  

NEYSE Kİ AZİZ KOCAOĞLU’NUN MİRASÇISI OLMUŞ DA SÖYLEYECEK SÖZ BULMUŞ
Yapılanların zaten önceki dönemden devralındığını ifade eden Sürekli ayrıca, “Neyse ki Aziz Kocaoğlu’nun mirasçısı olmuş da söyleyecek söz bulmuş. Koronavirüs uğramasa anlatacak bir şey bulamayacakmış. Belediyeler hizmet makamıdır. Reklamla şişirilmiş işler. Yerel hizmet yerine genel siyaset gündeminde. En çok akılda kalan Soyer gönüllüleri yazılı formayla erzak dağıtan belediye personeli… Yurt dışından her döndüğünde bir tanıtım fırtınası kopartılıyor ama bir şey yok. ya festivaller ya da genel siyasetle gündemde. Kıbrıs meselesi gündemi ama su değil. Kayyum ataması Soyer’in gündemi ulaşım değil. Barolarla ilgili gelişme gündemi ama İzmir’in kokusu değil. Soyer geçtiğimiz günlerde bu sorunla ilgili açıklaması oldu. Sorunu çözüyoruz dedi. Körfezin 4 yerinde koku giderici takmış. Buna herkes güler. Bununla ilgili bilimsel çalışmalar yapılmalıydı” diye konuştu.  

MENDERES YILAN HİKAYESİ
Sürekli, “Çöp meselesi bir muamma… Harmandalı’yı tamamlayıp yeni ve modern bertaraf tesisleri kuracaklarını tüm çöpleri dönüştüreceklerini söylediler. Harmandalı tehlike taşımaya devam ediyor. Menderes tam bir yılan hikayesi. Halkın tepkisi giderek büyüdü. Doğa ve sağlık tehdidini öne sürerek her fırsatta ortalığı yıkan CHP nedense bu tesisi buraya yapmakta ısrarlı” dedi.

BU KARARIN UKOME’DEN ALINMASI LAZIMDI
Ulaşıma değinen Sürekli, “İzmirliler 90 dakika isyanında. Ücretsiz olan aktarmayı kaldırıp birinci ve ikinci aktarmayı 50’şer kuruş haline getirdiler. Kendi araştırmalarına göre de üçüncü ve daha fazlasını kullananlar yüzde 1’i bile geçmiyor. Bunun tek açıklaması olabilir; vatandaşa verilen hakkın gaspı! İzmirliler isyanda. Ama nafile. Dört bir yanda 90 dakikama dokunma kampanyaları yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi gözünü kulağını halka kapatmış durumda. Grubumuz mecliste önerge verdi. Ama bu hatalarından dönmediler. Biz takip ediyoruz. Bu kararın UKOME’den alınması lazımdı. Hukuki çalışmaları gözden geçirip, gereğini yapacağız. İzmirlilerin hakkını geri alacağız” ifadelerini kullandı.  

SUYU ZEHİR ETTİLER
“Suyu İzmir’e zehir ettiler” diyerek sözlerini sürdüren Sürekli, “Sosyal, derman belediyeciliği derken bir şehrin iki temel sorununda sınıfta kaldılar. Ulaşım gibi su meselesi de devam ediyor. Göreve gelir gelmez suya zam yaptılar. 50 yıl öncesine geri dönülmüş. Foça’da, Dikili’de, Kiraz’da bunu gördük. Gördes Barajı’nı devreye sokan biziz, ama dağıtmaktan acizler. Su kesintileri yaşandı” dedi.  

‘ENGELLENİYORUZ’ DEMEK KOLAY!
CHP’nin yerel iktidarına tepkiler gösteren Sürekli,  “Engelleniyoruz demek kolaylarına geliyor. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Kentsel dönüşüm vaatleri yıllardır havada uçuyor. Vaatlerin neresinden tutsanız elinizde kalıyor. 2010’lu yılların başında vekilleri hükümetin onay vermediklerini söylerlerdi. Bu meselede de engelleniyoruz demek kolaylarına geliyor. 8 yılda 35 bin konuttan sadece bin tanesi dönüştü. Karabağlar meselesi ortada, kimin kimi engellediği tartışılır. Soyer çok istekli görünmüyor. Bütçede sadece 27.1 milyon TL ayırdılar. Bunun dörtte biri sadece personel gideri. Her konuşmalarında algı operasyonlarıyla hükümet destek vermiyor diyorlar. Biz İzmir’in yararına olan her projeye destek verdik, vereceğiz. Konak Tüneli’ne karşı çıktılar. Ne oldu? Yaptık, vatandaşımız kullanıyor. Devrini istediler verdik. Buca metrosu, Çiğli tramvayı, Özkanlar Pazaryeri’nde sorun vardı, devreye girdik. Pazarcı esnafımızın yüzü güldü. İzmir’in yararına olacak her projenin arkasındayız” diye konuştu.  

BORÇ 600 MİLYON!
Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu da açıklarken, “Borç yiğidin kamçısı dereler ama önce borçları ve satışları açıklasınlar. Onlarca sayfa salgın, yangın dayanışmaları var. Ama bir satır üretim, kazanç, borç, satış yok. Bunlardan hiç bahsetmiyorlar. Başkanın Seferihisar’da çok sayıda gayrimenkulü piyasa değerinin altında sattığını ve 140 milyon borç bıraktığını biliyoruz. Seferihisar Belediyesi kamu kurumu değil şirket olsa iflas etmişti. Başkan İzmir’e geldi. Borç yiğidin kamçısıdır ama ortaya işler çıkarıyor çalışıyorsanız öyledir. Belediyenin malı deniz değil ki! 31 Mart’tan bu yana binin üzerinde gayrimenkul satan belediye başkanı için kim başarılı diyebilir? Şu an 600 milyonluk borç oluştu” dedi.  

EŞİNİN BAŞINDA OLDUĞU KÖY-KOOP İLE TİRE SÜT’Ü SAF DIŞI BIRAKMAYA ÇALIŞIYOR
Sürekli, “Tek kooperatif Köy-Koop mu? Aziz Kocaoğlu’nun başlattığı kırsal desteklerini kendi icraatıymış gibi sunarken kooperatifleri siyasetine alet etti. Süt Kuzu Projesi’ni güya sürdürüyor ama mimarı olan Tire Süt Kooperatifini saf dışı bırakmaya çalışıyor. Eşinin başında olduğu Köy-Koop’u devreye sokarak! Kırsalda üreticinin desteklenmesine ‘hayır’ demiyoruz, destekliyoruz ama u adil bir anlayışla yapılmalı. Kayırmacı bir anlayışla değil” açıklamasında bulundu.  

18 AYI LAYLAYLOM İLE GEÇİRDİLER
Sürekli sözlerine devam etti ve “İzmir’de ulaşım felç. Soyer 3 tane battı-çıktı yapacaktı. Bunlardan haberi olan var mı? Ben hiçbir haber alamıyorum. Trafik, altyapı, ulaşım berbat… 18 ayı laylaylom ile geçirdiler” dedi.

KÖRFEZ KENDİ KENDİNİ TEMİZLER DİYE BİR ŞEY YOK!
Körfez temizliğine ayrı bir parantez açan Sürekli, “İzmir’de yağmur suyu ile kanalizasyon aynı hattan gidiyor. Yüze 85 birliktelik var. Bunu ayrıştırmak lazım. Kanalizasyonların sıklıkla temizlenmesi lazım. Körfez kendi kendini temizler diyorlar. Yok öyle bir şey. Bilimsel rapor lazım. Yerel idare hiçbir proje üretmiyor” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİN MÜZE PROJESİ VAR!
Elektrik fabrikası için konuşan Sürekli, “Birçok defa açıklama yaptık. İzmir’e kazandırılmasından yana olduğumuzu söyledim. Hukuki bürokratik engeller var. O süreç devam ediyor. Süreç sonlanmış değil. Genel başkan yardımcımızın da açıklaması var. Buranın hükümet tarafından müze olarak kullandırılacağı söylendi. Sonuçta elektrik fabrikası İzmir’e hizmetle değerlendirilecek” dedi.  

SEÇİLMİŞ OLMAK KİMSEYE KANUNLARI ÇİĞNEME HAKKI VERMEZ!
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) iktidar olduğu belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili konuşan Sürekli, “Kanunen gereği yapılır. Kimse kanunun üzerinde değildir. Kamuoyunda da tartışıldı. Kayyum atanan belediyelerde olanlar belli. Seçilmiş olmak kimseye kanunları çiğneme hakkı vermez” açıklamasına imza attı.

SADECE KÜLTÜR VE SANATTA BAŞARILI
Sürekli, Büyükşehir’in sadece kültür ve sanatta başarılı olduğunu söylerken, “Kültür sanatta iyiler ama her şey ondan ibaret değil. Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han’ıyla ilgili bir tören yaptılar. İnşallah bu törenleri daha büyük projelerde görürüz” dedi.  

ANKET SORUSUNA ‘24 HAZİRAN’LI CEVAP!
‘Elinizde bir anket çalışması var mı?’ sorusunu cevaplayan Sürekli, 2018 yılındaki genel seçimleri örnek göstererek, “24 Haziran’ın üzerindeyiz” diye konuştu. Genel seçimlerde AK Parti yüzde 28.7, MHP ile oluşturulan Cumhur İttifakı yüzde 35 oranında oy almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, yüzde 32.9’luk oy oranına ulaşmıştı.

SEFERBERLİK KAPSAMINDA 45 BİN ÜYEYİ AŞTIK
Partisi tarafından yürütülen gönül seferberliğine de değinen Sürekli, “45 bin üyeyi aştık. Her gün İzmir’in bir ilçesinde mahallelerde, sokaklarda, iş yerlerindeyiz. AK ailemiz genişliyor. Umutsuzlara umut oluyoruz. Gölgesinden korkanlar söyledi ki biz zoraki üyelikler yapıyormuşuz. Biz zorla güzellik peşinde olsaydık 19 yıldır sandıktan milletin teveccühünü alarak çıkmazdık. Bu haberlere prim vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 
Madonna burcu yüzünden David Guetta'yı reddetti
 
Karşıyaka'dan 8 yıl sonra en iyi start
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray Bakan Koca'ya grip aşılarını sordu!
Grip aşılarının geciktiğini belirterek Fahrettin Koca’ya seslenen İYİ ...
MHP İzmir'de kongre yeri ve tarihi belli oldu: Başkan tek aday!
MHP İzmir İl Kongresi 11 Ekim Pazar günü Tarihi Havagazı Fabrikası'nda ...
Tavuk döner kavgası torba teklifle TBMM'ye geliyor!
Meclis 2 aylık aranın ardından gıda alanındaki torba teklifi görüşecek. ...
 
İstanbul'da Libya zirvesi: Erdoğan, Serrac ile görüştü
İstanbul Libya zirvesine ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
AK Parti'de 2 ilçede kongre: Sürekli'den Büyükşehir'e 'koku' ve 'su' salvosu!
AK Parti İzmir'de Dikili ve Foça ilçe kongreleri gerçekleşti. AK Parti ...
Ankara'dan Atina'ya NAVTEX tepkisi
Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de amacı dışında ilan ettiği NAVTEX'lere ...
 
AK Partilli Hızal'dan 'Pagos' çıkışı!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP’li Böke’den çalıştay mesajları: İktidar yürüyüşü için tespitleri aldık!
CHP Genel Sekreteri Böke, İzmir’de gerçekleşen 2 günlük Arama Çalıştayı’nı ...
AK Partili Sürekli'nin hedefinde Soyer: Esas heyecanını....
Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Basmane, Alsancak Garı ve Karşıyaka ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri