POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Tekel bayilerinden o markaya boykot kararı
Tekel bayilerinden o markaya boykot kararı
X'in en büyük rakibi artık Türkiye'de yok!
X'in en büyük rakibi artık Türkiye'de yok!
18 Temmuz 2020 Cumartesi - 17:15

Başkan Kırgöz 'ocak yanmadan yemek pişmez' dedi, vatandaştan sabır istedi!

Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, su hattı yenileme, yol ve asfalt yapımı çalışmaları nedeniyle yaşanan mağduriyet dolayısıyla vatandaşlardan özür diledi, “Dikili şu an şantiye halinde, her yer toz toprak. Ama bu çalışmalar bittiğinde pırıl pırıl, düzenli, bakımlı ve su kesintisi yaşanmayan bir Dikili olacak. Bir laf vardır; ‘Ocak yanmadan yemek pişmez.’ Ocak yanacak, yemek pişecek sonra oturup hep birlikte yemek yiyeceğiz.  Tüm vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını diliyorum” dedi.

Başkan Kırgöz  ocak yanmadan yemek pişmez  dedi, vatandaştan sabır istedi!

GERÇEKİZMİR- Dikili Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Adil Kırgöz, Halk TV’de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.  Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçede yaptıkları faaliyetleri aktaran Başkan Kırgöz, geride kalan görev süresinde yaptıkları çalışmaları ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.

TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Dikili Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Kırgöz şunları söyledi: “Virüs olayı patladığında bir ekip oluşturduk ve ne yapabiliriz diye konuştuk. Bu esnada ne yapmamız gerektiği konusunda genelgeler gelmeye başladı. Gerek genelgeler gerek kendi önlemlerimizle bu süreci atlattık. Önce dezenfektan ve sosyal mesafe noktasında vatandaşlarımızı uyarmak ve tedbirlerin uygulanması noktasında çalışmalara başladık. Sokak cadde park ibadethane kamu kurumlarımızı esnaf arkadaşlarımızın mekanlarını ilaçlamaya başladık. Daha sonra sokağa çıkma kısıtlamaları başladı, 65 yaş üstüne kısıtlama başladı. Hemen ekipler oluşturduk, sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın bizler ulaşmalarını sağlamak için sosyal medyada  duyurular yaptık. Vatandaşlarımız aradık her türlü ihtiyaçlarını karşılamak noktasında hazırlıklar yaptık. Kısıtlamalar daha da genişledi. Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik. Bu pandemiyle mücadelede belediyemiz, ilçe örgütümüz, meclis üyelerimiz ve vatandaşlarımız ile gönüllü ordusu oluşturduk. Kentimizdeki 65 yaş üstü vatandaşlarımıza telefon ettik. Herkese ulaştık istekleri olup olmadığını sorduk, hatırlarını sorduk. Taleplerinin hemen hemen tümünü yerine getirdik. Bu süreçte kapanan  işyerleri oldu, işsiz kalanlar oldu. Onlar için ne yapabiliriz diye düşündük. İşyeri kapanan vatandaşlarımızın hepsine ulaştık, bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk. Gücümüzün yettiği kadar herkese yardımcı olduk. Pandemi ülkemizde ve tüm dünyada ekonomik kayıplara yol açtı ama büyük bir dayanışma duygusu geliştirdi. Gönül köprüsü adı altında bir proje oluşturduk. Duyarlı vatandaşlarımız, yardım etmek isteyenler ulaşsın, talepleri toparlayalım dedik, hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Beş binin üzerinde haneye gıda paketi yardımı yaptık. Büyükşehrimizle birlikte bin 750 haneye sıcak yemek dağıttık. Yardımların çoğunda kendim de bulundum. Gönüllü arkadaşlar beni hiç yalnız bırakmadı. Bir ara şöyle oldu; bağış yapmak isteyenlerden gelen paketler birikmeye başladı, çocuklarımızı sevindirelim dedik. Çocuklarımızı baştan aşağı giydirmek istiyoruz dedik ve birkaç mağazayla anlaştık. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımızı o mağazalara yönlendirdik, ödemelerini yaptılar. Biz de bunların duyurusunu yaptık. Yüzlerce çocuğumuzu sevindirmiş olduk. Olumlu bir süreç geçirildi.

ÇİFTÇİYE VE ÜRETİME DESTEK

Üretimin ve tarımın önemine vurgu yapan Kırgöz, çiftçiye ve üretime destek amaçlı gerçekleştirdiği desteklerden de bahsetti. Kırgöz şöyle konuştu: “Pandemi sürecinde birşeye dikkat çekmek istiyorum sokağa çıkma kısıtlamaları başladığında herkes alışveriş merkezlerine hücum etti, herkes gıda stoğuna yöneldi. Tüketim mallarına yönelmedi. Ben de bu süreçte üretime dikkat çekmek için vatandaşlarımıza hizmetten arta kalan zamanda kendimi tarlaya attım. Bende çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Her fırsatta çiftçi kardeşlerimizin yanında oldum. Üretimin önemine dikkat çekmek ve katkı koymak için 20 binin üzerinde fidan dağıttık. Özellikle küçük çiftçinin elinden tarım arazileri yavaş yavaş kayboluyor. Ülkede uygulanan politikalar sonucunda tarıma üretime yeterli destek verilmiyor. Çiftçi üretim yapmakta zorlanıyor. Sistem sermayenin eline geçmeye başlıyor, çiftçi yok oluyor ve işsizlik artıyor. Böyle olunca, özellikle küçük yerlerde herkes iş için belediyenin kapısına müracaat ediyor. Bu durum bizleri çok üzüyor. Üretim yollarının bir an önce asfaltlanması için çalışmalar yaptık. Çiftçinin tarlasına rahat ulaşması lazım. Kaliteli ürün için toz değmemesi lazım. Ben bunları birebir yaşamış insanım. Tozdan kurtulamazsanız sağlıklı ürün alamazsınız. Biz bunları gidermek için ciddi anlamda üretim yolu asfaltlaması yaptık.  Türkiye istatistiklerine baktığınızda üretimle tarımla uğraşanların ortalama yaşı 55, dolayısıyla biz 10 15 yıl sonra traktör üzerine bindirecek çiftçi bulamaz hale geleceğiz. Biz özellikle küçük çiftçimizi korumak için yol düzenlemelerinden sonra belediye olarak tarım aletlerini alacağız. Çiftçinin tarlasını az maliyetle işlemesi için gelişmiş makinalar alacağız. Çok sembolik rakamlarla, mesela dönümü 1 lira ile çiftçi tarlasını işleyebilecek. Biz bu makinalarla onun 1 günde yapacağı işi 2 saatte yapıp arazisini teslim edeceğiz.Olabildiğince az maliyetle üretim yapmasını sağlayacağız.

PANDEMİ DAYANIŞMAYI ÖNE ÇIKARDI

Pandemi sürecinden tüm belediyelerin başarılı çıktığını belirten Kırgöz, “Tüm belediyeler bu süreçten başarılı çıktı. Özellikle İzmir’deki belediyeler süreci çok olumlu yönettiler. Çok güzel fikirler çıktı. Özelikle büyükşehirlerde askıda fatura veresiye defterlerinin kapatılması gibi çok güzel çalışmalar yapıldı. Ülkemizde ve dünyada ekonomik kayıplara neden olan pandemi aynı zamanda da ciddi bir dayanışma duygusu yarattı” dedi.

OCAK YANMADAN, YEMEK PİŞMEZ

Dikili’de devam eden su hattı yenilemeleri ve yol ile asfalt yapım çalışmalarından dolayı her yerin toz toprak içinde olduğunu belirten Kırgöz, temiz, düzenli, su kesintisi olmayan bakımlı bir Dikili yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Vatandaşlardan sabırlı olmalarını dileyen ve mağduriyet yaşanmasından dolayı özür de dileyen Kırgöz, “Dikili’de şu an her yer toz toprak içinde yapılan çalışmalardan dolayı. Ama bir laf vardır; ocak yanmadan yemek pişmez. Ocak yanacak, yemek pişecek sonra oturup hep birlikte yemek yiyeceğiz. Yollara çok önem verdik. Yol sıkıntısı vardı, yollar bozuktu. Uğur Mumcu Caddesi vardı,  sıcak asfalt çalışması, kaldırım çalışmaları başladı, yakın zamanda bitecek. 5 bin 900 metre uzunluğunda bisiklet yolu çalışmasına başladık. Dikili tarihinde bir ilk olacak. Benim başkanlığım döneminde hiçbir çiftçimin toprak yolu kalmayacak. Her vatandaşımız tarlasına asfalt yolla gidecek, tozdan kurtulacak. Büyük ölçüde de kurtuldular. Her mahallede bir çalışma var. Dikili şantiyeye dönmüş durumda temiz su üretim hatlarının değişimi gerçekleşiyor. Bundan dolayı tüm sokaklar kazılıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyeti var ama ocak yanmadan yemek pişmez, biraz sabırlı olmalarını diliyorum.  Ne diyorlarsa haklılar ama yapacak bir şey yok. Salgından dolayı ara vermek zorunda kaldık 4 aylık gecikme oldu. Vatandaşlarımıza sabretmelerini diliyorum. Pırıl pırıl, düzenli, suyu kesilmeyen bir Dikili’de yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

88 MİLYON OLAN BORCU 70 MİLYONA DÜŞÜRDÜK

Göreve geldiğinde belediyenin 88 milyon lira olan borcunu şuan 70 milyon liraya düşürdüklerini ifade eden Başkan Kırgöz şu açıklamayı yaptı: “Dikili’de ciddi bir hizmet atağı başlattık. Çünkü belediye başkanlığına dersimize çalışarak geldik. Ne yapmamız gerektiğini biliyorduk. Ekonomik olarak sıkıntılı bir belediye devraldık. Ama  kararları hızlı bir şekilde uygulayarak 15 ayda ciddi anlamda mali yapıyı düzelttik. Göreve geldiğimizde 6 aylık ödenmeyen maaşlar vardı, hesaplarda icra vardı, araçlar hurda haldeydi vs. Belediyenin ekonomik olarak belini büken araç kiralama durumu vardı, aylık 648 bin lira. Biz bunu ilk etapta firmaya rica ettik 13 tanesini süresi bitmemesine rağmen gönderdik. Bu maliyeti 116 bine düşürdük. Araç kiralama işinden tamamen kurtuluyoruz. Bunun için 220 bin lira kredimizi çektik. 13 adet çöp arabası 3 kamyonet 1 traktör yaklaşık 2 ayda teslim edilecek. Açılışını meydanda halkımızla gerçekleştireceğiz. Bize bu araçlar yetmez dedik ve eski araçlarımızın da tamiratını gerçekleştirdik.Belediyeyi devraldığımızda 88 buçuk milyon lira borcu vardı. Son 4 ay koronayla mücadeleyle geçti tam olarak istediğimizi yapamadık ama bu borcu 70 milyona düşürmeyi başardık. Maaşları düzenli olarak ödüyoruz.”

YAPIMI DEVAM EDEN VE YAPILACAK PROJELERİ ANLATTI

Halihazırda devam eden çalışmalar ve gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgiler veren Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, “Çandarlı’da temiz suyu arıtma tesisi yapım çalışmaları başladı. Bu yaz sıkıntılı geçecek ama önümüzdeki yaz su sıkıntısı yaşanmayacak. Gazi Paşa Mahallemizin alt yolunda 550 metre Sevgi yolu var, sosyal yaşam alanı . Aydınlatması yok yeşil alanları sıkıntılı. Orada, içerisinden bisiklet yolunun geçtiği, peyzaj düzenlemesi olan, aydınlatması olan güzel bir sosyal yaşam alanı yaratıyoruz. Biz oraya başlamıştık bu salgın çıktı 4 ay ara verdik gecikti. Şuan çok yoğun kullanılan bir yer gecikmeden dolayı özür dilerim. Sabır diliyorum. Çok konforlu bir alan olacak. Deliktaş ve Salihler Mahallelerinde İZSU tarafından yapımı biten Temiz Su Arıtma Tesisi devreye alındı. İZSU ile yapılan ortak çalışmalar kapsamında Salihleraltı’ndan Dikili merkezdeki ana depoya kadar olan 22 kilometrelik ana iletim hattı ve tüm ilçe merkezinin iletim hattı yenileme çalışmalarına başlandı.  Jeotermal’de toplamda 516 metrelik boru hattı değiştirildi. Jeotermal enerjiyi iyileştirme ve geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Kent merkezinde Atatürk Meydanı’nda 7 yıldır atıl duran ve tehlike arz eden eski belediye binasının yıkımını gerçekleştirdik.  Oraya, belediyenin öz kaynaklarıyla 28 ofis, 1 işyeri ve 1 restorandan oluşacak modern bir proje kazandıracağız.  Buradan gelecek kira gelirleri ile kazanan yine Dikili olacak. İlçemizde 4 yeni park, 11 eski park düzenlemesi ile 15 adet oyun grubunu kazandırdık. Yeşil alan çalışmaları kapsamında 41 bin metrekare alanı çimlendirdik, 2 bin 600 adet ağaç dikimi yaptık. Dikili Erdal İnönü Stadı’nın toprak olan yan sahalarını çimlendirdik. Vatandaşlarımız rahatça yararlanabilecek. Sülüklüdere’de ıslah çalışmaları sürüyor. Gerekli izinleri aldık meclisten geçirdik, büyükşehirden geçtikten sonra iyileştirme çalışmalarını başlatacağız.  Engelsiz Dikili için çalışmalarımızı başlattık. Bunun ilk adımı olarak da belediyemizi sarı şeritlerle donattık. Mevcuttaki sokak hayvanları bakım rehabilitasyon merkezimizi büyüttük. Can dostlarımızı hiç unutmadık, pandemede de her mahellede periyodik olarak beslemeleri gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kuru gıda ve sıcak yemek yardımı devam ediyor. İlk yılımız olmasına rağmen kültür ve sanatla dolu güzel bir festival düzenledik. Bu yıl da 15 günlük Kitap Fuarı yapacaktık, bitiminde de 3 günlük festival olacaktı. Toplamda 18 günlük etkinlik yapacaktık ama nasip olmadı. Seneye yapacağız. İlçemizde hoş geldin bebek projesi başlattık, vardı ama ara verilmişti devam ettirdik. Şunu ekledik; Her çocuk ağacıyla büyüyor diye kampanya başlattık. Her doğan çocuğumuz için ağaç dikiyoruz. Dikili daha da yeşil olacak. Pandemi hızımızı kesti ama değişimin hızlı olduğunu herkes önümüzdeki süreçte net bir şekilde görecek. Kooperatiflere önem veriyoruz. Dikili’de 6-7 kooperatif vardı, 1 kooperatif çatısı altında birleştirdik. Kadın kooperatiflerine çok önem veriyoruz. Kadının üretime katılması çok önemli. Bununla ilgili, yeni doğan çocuklarımıza gönderdiğimiz hediyelerimizi kooperatifte kadınlarımızın ürettiği ürünlerden satın alarak yapıyoruz. Kadınlarımıza da destek oluyoruz” diye konuştu.

YAĞCI BEDİR HALISINI MARKA YAPACAĞIZ

Kültürel değere sahip Yağcı Bedir halılarını tanıtmak ve marka haline getirmek için çalışmalar yapacaklarını kaydeden Kırgöz, “Yağcı bedir halılarımız var bizim tarihsel ve kültürel önem taşıyan. Bunu yaşatmak ve tanıtmak için 6 tane halı dokuma tezgahı aldık, yerini hazırladık pandemi başladı, kaldı. Ama mevcut üretenler var meydanda sergiliyorlar, satışını yapıyorlar.Belediye başkanı olarak bizim görevimiz sadece; yol kaldırım park bahçe yapmak değil görevimiz kültürel değerlerimizi tanıtmak gelecek kuşaklara aktarmak aynı zamanda. Yağcı Bedir halımız ile ilgili çalışma başlatıp Türkiye’ye tanıtmak marka haline getirmek için belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

 4 YILLIK SÜREÇTE HANGİ PROJELER GERÇEKLEŞECEK?

Kırgöz, 4 yıllık süreçte yapacaklarını şu sözlerle anlattı: “Çok kısa zamanda belediye iş merkezinin temelini atacağız. 1 yıl sonra da kültür merkezimizin temelini atacağız. Önümüzdeki 4 yıllık süre içerisinde çok amaçlı spor salonu, kültür merkezi ve büyükşehir ile hizmet binamızı yapacağız.”

DİKİLİ’YE SAHİP ÇIKALIM

Dikilili vatandaşlara seslenen Başkan Kırgöz, ‘Dikili’yi temiz tutalım’ çağrısı yaptı. Kırgöz şunları söyledi: “Dikilili hemşerilerimizden Dikili’ye hep birlikte sahip çıkmalarını istiyorum. Düzenli bakımlı bir Dikili yaratmaya çalışıyoruz. Bu sadece belediye başkanı ve belediye ekipleriyle olmaz. Hep birlikte Dikili’ye sahip çıkalım. Gördüğünüz olumsuzluklara müdahale edin, uyarın. Dikili’yi temiz tutalım. Türkiye’nin en güzel yerinde yaşıyoruz. Bir Bademli köyümüz var Maldivlere 10 çeker. Dikili’yi tanıtalım mı tanıtmayalım mı diye ikilemde kalıyorum. Yoğunluk oluşmaya başladı. Yoğunluk demek kirlilik demek. Adaların kenarı çöp yığınına dönüşmüş. Bununla ilgili bir temizlik kampanyası düzenleyeceğiz. Karadan ulaşım olmadığı için temizlik işinin yalnız belediyenin yapması çok zor. O yüzden Dikili’yi kirletmeyelim temiz tutalım.”

 
İzmir'de kamyonla taşınan prefabrik ev sokakta sıkıştı!
 
Danıştay'dan 10 yıl önceki ölümlü kaza için karar: Karayolları mı domuzlar mı kusurlu?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Harun Sevinç 18 Temmuz 2020 Cumartesi 19:55

ADİL Başkan bundan daha güzel bir açıklama olmaz ağzınıza yüreğinize sağlık yaptığınız ve yapacağınız güzel çalışmalarınız için çok teşekkürler Allah yolunuzu açık etsin Herşey Daha Güzel Olacak ??????????

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KARBEM'in 'LGS'de başarı' sevinci
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), koronavirüs salgını ...
Urla'da kurbanlık hayvan denetimi yapıldı
İzmir'in Urla ilçesinde kurbanlık hayvan denetimi gerçekleştirildi.
Karşıyaka'da satışı tartışmalı alanda uçurtma şenliği!
Karşıyaka Belediyesi Mavişehir'de TOKİ tarafından satışı gerçekleşen rekreasyon ...
 
Bornova'da hobi kurslarında on-line dönem
Hobi ve Beceri Edindirme Kurslarını koronavirüs salgını nedeniyle Mart ...
Kırgöz'den Lider'e 'virüsle mücadele' ve 'proje' raporu!
Dikili Belediye Başkanı CHP’li Adil Kırgöz, partisinin Genel Başkanı Kemal ...
Büyükşehir Meclisi'nde gündem yatık binalar: CHP ve AK Parti karşı karşıya!
Karşıyaka’da bulunan yatık binalar olarak bilinen alanda planlama düzenlemesine ...
 
Büyükşehir Meclisi sonrası merak edilen soruya yanıt: Kaymakam Can'ın oy hakkı var mı?
Urla Belediye Başkanlığı’nı yürüttüğü sırada hapse giren ve başkanlığı ...
Başkan Sandal ilçe örgütüyle buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar ...
Cumhur İttifakı’nın başkanlarından Soyer'in sitemine yanıt!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, mecliste yaptığı konuşmada Aliağa Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri