POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
29 Haziran 2021 Salı - 08:40

Büyükşehir'den tarım alanları kullanımında flaş karar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent bütününde yer alan tarım alanlarının kullanımına dair plan notu değişikliğine gitti. Bu kapsamda; arazilerde çiftçinin barınması için tek yapı ile tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ve müştemilatın yer alabileceği belirtildi. Ayrıca , "Minimum parsel cephesi 10 metre ve minimum parsel büyüklüğü 5 bin metrekare ölçülerini sağlamak koşuluyla..." ifadesi "Minimum parsel cephesi 10 metre olmak koşuluyla..." şeklinde düzenlenmiştir" ifadeleri raporda yer aldı.

Büyükşehir den tarım alanları kullanımında flaş karar!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarım alanlarına ilişkin plan notu değişikliği gerçekleştirdi.

'İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı'nın Tarım Alanları'na İlişkin Hazırlanan Plan Notu Değişikliği' başlığı altında askıya çıkan raporda önemli bilgiler yer aldı.

Plan değişikliği kararlarına dair verilen bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı:
İzmir Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın tarım alanlarına ilişkin getirilen Plan Uygulama Hükümleri ile Tarım Arazilerinin Korunması Kullanılması ve Planlamasına Dair Uygulama Talimatı hükümleri uyarınca Tarım Alanlarında yapılacak Tarımsal Amaçlı Yapılar için minimum parsel büyüklüğü şartı aranmazken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.09.2012 tarih ve 05.843 sayılı kararı ile uygun görülerek onanan 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı'nda Tarım Alanlarına ilişkin getirilen Plan Uygulama Hükümleri uyarınca Tarımsal amaçlı yapı yapılabilmesi için parselin yüz ölçümünün minimum 5 bin metrekare olması gerekmektedir. Bununla birlikte 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı'nın 7.12.15. maddesinde yer alan "...5403 Sayılı "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu" ve bu kanuna istinaden çıkarılmış yönetmelik hükümleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayancılık İl Müdürlüğü'nce Dikili Tarım Arazisi olarak belirlenmiş olan arazilerde Hayvancılık Amaçlı Yapı/Tesis yapılamaz" hükmü 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın Uygulama Hükümlerinde ve ilgili mevzuatta yer almamaktadır. Tarımsal Amaçlı Yapılara ilişkin 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı'nın Uygulama Hükümleri ile 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın Uygulama Hükümleri ve yasal mevzuat arasındaki farklılıklardan kaynaklanan sorunlar ilçe belediyeleri tarafından tarafımıza iletilmiştir. Bu kapsamda, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı'nın 7.12. Tarım Alanları başlığı altında yer alan 7.12.15. ve 7.12.15.2. maddelerine ilişkin plan notu değişikliği hazırlanmıştır.
1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı, Plan Uygulama Hükümlerinin 7.12.15.2. maddesindeki; "Bu alanda çiftçinin barınması amaçlı tek yapı ile tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ve bu yapıların müştemilatı yer alabilir. 5403 Sayılı "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu" ve bu kanuna istinaden çıkarılmış yönetmelik hükümleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce Dikili Tarım Arazisi olarak belirlemiş olan arazilerde Hayvancılık Amaçlı Yapı/Tesis yapılamaz" hükmü, "Bu alanlarda çiftçinin barınması amaçlı tek yapı ile tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ve bu yapıların müştemilatı yer alabilir" şeklinde düzenlenmiştir.
1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı, Plan Uygulama Hükümlerinin 7.12.15.2. Tarımsal Amaçlı Yapılar maddesindeki; 3083 sayılı Sulama Uygulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanununa Tabi Araziler, Mutlak Tarım Arazisi, Dikili Tarım Arazisi ve Özel Ürün Arazilerinde ve Marjinal Tarım Arazisindeki; "Minimum parsel cephesi 10 metre ve minimum parsel büyüklüğü 5 bin metrekare ölçülerini sağlamak koşuluyla..." ifadesi "Minimum parsel cephesi 10 metre olmak koşuluyla..." şeklinde düzenlenmiştir.

 
Metin Lokumcu davasında görevsizlik kararı
 
Başkan Tugay'dan 'kent vizyonu' hamlesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: 'İki doğaya, bir aşa' diyerek devam etmek zorundayız
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi'nin ana ...
'Aslanlar' kupayı 17 yıl sonra İzmir'e getirdi
İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper ...
Çiğli'de üniversitelilere burs desteği
Çiğli Belediyesi tarafından, maddi sıkıntı yaşayan üniversite öğrencilerine ...
 
''Çeşme kongre, kültür ve gastronominin başkenti olacak!''
Kongre ve gastronomi dünyasını buluşturan ACE of MICE Exhibition 2021 ...
'Emeklilik' sonrası kritik atama: 4 müdürlük o isme emanet!
Karabağlar Belediyesi'nde uzun yıllar görev yapan Başkan Yardımcısı Ağrı'nın ...
İzmir GastroShow’da vitrine çıktı: Soyer'den dirençli turizm vurgusu!
İzmir'in projeleri İstanbul’da düzenlenen Türkiye’nin en önemli gastronomi ...
 
Narlıdere'de halaylı toplu sözleşme bayramı!
Narlıdere Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında, belediye şirketi ...
Belediyeden istihdam köprüsü!
Menemen Belediyesi’nin bünyesinde bulunan İş-Kur Hizmet Noktası, Başkan ...
Kemalpaşa'da sinekle yoğun mücadele!
Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sinekle mücadelesini yoğunlaştıran ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri