POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
28 Haziran 2021 Pazartesi - 14:15

İzmir GastroShow’da vitrine çıktı: Soyer'den dirençli turizm vurgusu!

İzmir'in projeleri İstanbul’da düzenlenen Türkiye’nin en önemli gastronomi turizmi etkinliklerinden GastroShow’da tanıtılıyor. Fuarın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yeni normalleşme denilen bu dünyada, krizi fırsata çevirebilenler ayakta kalacak. Geleceğe bakarken hem geçmişimizden esinlenerek, hem de yaratıcı fikirleri daha çok öne çıkartarak yeni bir yer almak mecburiyetindeyiz. Dirençli bir turizm inşa etmek zorundayız” dedi.

İzmir GastroShow’da vitrine çıktı: Soyer den dirençli turizm vurgusu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda tarıma ve hayvancılığa destek olan, hayata geçirdiği projelerle kentin değerlerini öne çıkartan Büyükşehir Belediyesi, Ace of MICE Fuarı ve eş zamanlı yapılan, Ana Sponsoru olduğu GastroShow'da geniş bir katılımla yer aldı. 30 Haziran tarihine kadar İstanbul Kongre Merkezi'nde devam edecek etkinliklerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ziyaretçilerin gözdesi olacak. İzmir standında Halkın Bakkalı, Visitİzmir, Fuarİzmir, Tarkem, Turuncu Çember, Baysan AŞ, Tohum Merkezi, Üretici Pazarı, Coğrafi İşaretli Ürünler bölümleri yer alıyor. İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan fuar ve etkinliğin hemen giriş bölümünde yer alan İzmir standının, sektör profesyonelleri tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Soyer: Bu organizasyon adeta bir müjde
Fuarın açılışının turizm sektörü adına önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, “Bu organizasyon adeta bir müjde. 15 aydan sonra hepimizin içine su serpen, gelecek umutlarımızı yeşerten güzel bir müjde. Elbette 15 ayı yaşanmamış sayamayız. Tam tersine yeni dünya, başka bir dünya olacak. Yeni normalleşme denilen bu dünyada, krizi fırsata çevirebilenler ayakta kalacak. Geleceğe bakarken hem geçmişimizden esinlenerek, ama hem de yaratıcı teknolojileri, dijital teknolojileri ve yaratıcı fikirleri daha çok öne çıkartarak yeni bir yer almak mecburiyetindeyiz. Dirençli bir turizm inşa etmek zorundayız. Sürdürülebilirlikle ilgili güzel bir tarif var; ‘geçmişle gelecek arasındaki adalettir’ deniyor, gerçekten öyle. Geçmişimizden beslenmek mecburiyetindeyiz. Geçmişimiz yok gibi bir hızla yaşamaya devam edersek, geleceğimize de zarar verecek. Geçmişimizden beslenmek mecburiyetindeyiz. Ancak aynı şekilde geleceği planlarken de, olabildiğince yaratıcı olmalıyız. Evet, şehirlerimiz rekabetçi olmak mecburiyetinde. Şehirlerarası rekabeti doğru buluyorum. Geleceğin dünyası, kentler dünyası. Kentler arasındaki değerlerin, zenginliklerinin öne çıktığı bir durum. Ama bir şey hepsinden daha önemli, kendi aramızdaki dayanışmamız. Birbirimizin eksiklerini kapatarak, çok güçlü bir dayanışma içinde olma mecburiyetindeyiz. Pandeminin belki de öğrettiği bir ders, birbirimize ihtiyacımız olduğu gerçeği” şeklinde konuştu.

Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, Başkan Tunç Soyer'e teşekkür plaketi sundu. Başkan Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, açılışın ardından fuarı ziyaret etti.

Kimler katıldı?
Başkan Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer'in katıldığı açılış töreni, uzay şovuyla başladı. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Türk Havayolları Yurtiçi Satış Başkanı Emre Menevşe, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, Avrupa Turizm Acenteleri ve Tur Operatörleri Derneği (ECTAA) Başkanı Pawel Niewiadomski, Küresel İş Seyahati Derneği (GBTA) Başkanı J. Grant Caplan, Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, İzmir Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, oda, dernek, kuruluşların başkanları ile temsilcileri, sektör profesyonelleri, iş insanları, bürokratlar, katılımcılar ve fuar ziyaretçileri katıldı.

 
İzmir'deki fuardan ekonomiye 900 milyon dolarlık can suyu!
 
CHP'li Gruşçu AK Partili ve MHP'li seçmenlere seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de halaylı toplu sözleşme bayramı!
Narlıdere Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında, belediye şirketi ...
Belediyeden istihdam köprüsü!
Menemen Belediyesi’nin bünyesinde bulunan İş-Kur Hizmet Noktası, Başkan ...
Kemalpaşa'da sinekle yoğun mücadele!
Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sinekle mücadelesini yoğunlaştıran ...
 
Başkan Kılıç'tan 'cezaevi' mesajları: Örnek çalışma, trafik için milat!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Hizmetin siyaseti olmaz şiarıyla cezaevinin ...
Ve Konak’ın ödülü müzeye geldi
Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi’nin, Tarihi Kentler Birliği’nin ...
Gençler bir araya geldi, haklarını konuştu
Büyükşehir Belediyesi ve Pi Gençlik Derneği arasındaki protokol kapsamında ...
 
Bornova'da çalışanlara afet eğitimi
Belediyede görev yapan ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ...
İzmir'in Zeus mücadelesi... Ev sahibi Başkan: Uzun soluklu bir iş, devam edecek!
Bergama'da bulunan ve Almanya'ya parçalar halinde kaçırılan Zeus Sunağı'nın ...
Başkan Soyer Güzelbahçe'de dibe daldı, müjdeyi verdi: Müsilajdan eser yok!
Soyer, İzmir Körfezi'ndeki temizlenme sürecini takip etmek ve su altındaki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri