POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
22 Aralık 2019 Pazar - 12:53

CHP Konak'ta kongre raporu: İki adaylı yarışı kim kazandı?

CHP ilçe kongreleri tam gaz devam ederken, pazar mesaisinde gözler Konak sandığındaydı... CHP Konak kongresi iki adaylı yarışa sahne oldu. Sandıkta İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve eski meclis üyesi Ahmet Karadağ rekabeti yaşandı. Gruşçu yarışı 58 oy farkla kazanarak koltuğunu korudu.

CHP Konak ta kongre raporu: İki adaylı yarışı kim kazandı?

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ilçe kongreleri tam gaz devam ederken, pazar mesaisinde gözler Konak sandığındaydı... 

CHP Konak İlçe Kongresi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 

CHP Konak kongresi iki adaylı yarışa sahne oldu. Sandıkta İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve eski meclis üyesi Ahmet Karadağ rekabeti yaşandı. Belediye Başkanı Abdül Batur ile ilçe siyasetinin önemli ismi Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan Ege Şehir Planlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şakir Başak, Gruşçu’ya açık destek verdi. Kentte muhalefetin öncüsü İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Yalı Grubu ise Karadağ'a destekledi. 

Seçim sonunda zafer 229 oy alan Çağrı Gruşçu'nun olurken, rakibi Ahmet Karadağ 171 oyda kaldı. Gruşçu böylece yeni dönemde de CHP Konak İlçe Başkanı seçilerek koltuğunu korudu. 

Yönetim kurulu ve il delegeleri 

Gruşçu'nun zaferiyle sonuçlanan seçim sonrası Gürsel Akıncı, Bülent Rıfat Anlı, Dilan Baskan, İkbal Çam, Füsun Çetin, Gülden Aslı Değirmenci, Erdinç Demirci, Sibel Hür, Esat Kaleli, Rubil Kerem Korkmaz, Akın Küçükoğurlarından, Volkan Özdamar, Tuna Tanyeri, Engin Taş, Gülşan Temel ve İlknur Zaloğlu yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. 

CHP Konak Kongresi'nde seçilen il delegeleri ise şöyle sıralandı: 
Mesut Ak, Mert Ömer Akgül, Yusuf Akın, Nejat Akıncı, Kadir Altanhan, Samir Artık, Şaban Atlı, Cemil Mehmet Aydın, Zerbab Baran, Mehmet Şakir Başak, Mehmet Batu, Abdül Batur, Şengül Baysak, Leyla Besleyici, Gülseren Beşik, Erman Çarık, Ahmet Çatkın, Enver Çelik, Serkan Çildan, Halime Demir, Yiğit Demirli, Yahya Doğan, Bülent Ekinci, Melda Erbaykent, Gülşah Gezginci, Çağrı Gruşçu, İlknur Güneş, Semra Hoşer, Şule Kahramanlar, Zülfikar Karatay, Gizem Karayağız, Cenk Korkmaz, Özge Kurt, İlhan Mala, Esma Minareci, Yücel Mumcular, Fehime Özcan Şen, Kazım Özdemir, Barış Özdil, Yekbun Özmen, Mustafa Sağlam, Hasan Sarıgül, Hüseyin Saygılı, Doğan Sever, Mehmet Tokan, Eyyüb Han Turşak, Mustafa Uğuş, Kazım Umdular, Mehmet Uslu, Süleyman Uslu, Figen Ülkem, Mustafa Yekta Varnalı, İrfan Yelis

Nalbantoğlu il delegesi seçilemedi

Öte yandan Karadağ'ın kaybettiği seçim sonunda kentte muhalefetin öncü isimleri arasında yer alan Rıfat Nalbantoğlu da kaybedenler arasında yer aldı. Nalbantoğlu ilçesinde il delegesi seçilemedi. 



KONGRE RAPORU: NELER YAŞANDI? 

Kongreye CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Eski Milletvekilleri Sabri Ergül ve Musa Çam, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, Azmi Kumova, İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Konak Belediyesi eski Başkanı Ahmet Sarışın, Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Büyükşehir Grup Sözcüsü Nilay Kökkılıç delegeler ve partilililer katıldı.

Kongre coşkulu bir atmosferde başlarken iki aday salona destekçilerinin alkışları arasında girdi. İki aday kongre başlangıcında birlik beraberlik pozu da verdi. 

‘BURAYA  OMUZ OMUZA VE KOL KOLA GİRDİK VE ÖYLE ÇIKACAĞIZ’
Kongrenin açılış konuşmasını mevcut Başkan Çağrı Gruşçu yaptı.



Gruşçu “Bizim bütün meselemiz olan 2023’te geleceğimiz  iktidara büyük bir motivasyonla gitmek için kongremize 100. Yılda Türkiye adını koyduk. İki adaylı bir kongre yaşacağız gibi gözüküyor. Sayın Ahmet Karadağ’a da hoş geldiniz diyorum. Bir asrın hesaplaşmasını yapanlara karşı biz Lozan’ı yapanları savunacağız. Buradan çıkan sonuç tüm Türkiye’yi besleyecektir. Buradan çıkacak sonra İl kongresini de besleyecektir. Buraya  omuz omuza ve kol kola girdik ve öyle çıkacağız” dedi.



DİVAN BAŞKANI BAYIR 
Gruşçu'nun açılış konuşmasının ardından kongrenin divan başkanı da belli oldu. CHP Konak Kongresi'nin divan başkanlığını İzmir Milletvekili Tacettin Bayır yaptı. 

CHP’Lİ OLMAK KOLAY DEĞİLDİR!
Divan Başkanı İzmir Milletvekili Bayır açıklamasında, “İktidara çok yakınız. O kadar yakınız ki elma ağacına uzansak alacak gibiyiz. 9 seçim kaybeden genel başkan diyenlere iki çift lafım var. Son yapılan genel ve yerel seçimlere dikkat çekmek istiyorum. AKP parlamentodaki vekil sayısını 550’den 600’ye çıkar. Buna rağmen daha önceki vekil sayısını çıkaramadılar ve millet sarı kart gösterdi. Aslında bu ülkemizde yaşayan vatandaşların AKP’ye gösterdiği uyarıydı. Sonrasında yerel seçimlere girdik. Devlet imkanlarını seferber etmelerine rağmen 25 yıldır ellerinde tuttukları Ankara ve İstanbul’u geri aldık. Aydın’ı, İzmir’i saymıyorum bile ama Adana, Mersin kazanımdı. Türkiye’deki nüfusun yüzde 64’ü şu an CHP’li belediye başkanları tarafından yönetiliyor. Bu ciddi bir başarı. CHP’nin iktidar olmaması için hiçbir neden yok. Bizim rakibimiz AKP ve MHP değil, olamaz da zaten. Bizim düzeyimizde değiller ama iktidarı eline geçirmişler. Bizim rakibimiz yine biziz. Aramızda bulunan, ‘yahu biz bu partinin iktidarını ne zaman göreceğiz?’ diyenlere 2023 yılında iktidarı gösteremezsek bize yazıklar olsun! Milletvekillikleri, belediye başkanlıkları, il başkanlıkları, görevler, makamlar gelir geçer. Önemli olan bunların sorumluluğunun farkında olmaktır. CHP uzun yıllardır Anadolu’ya açılmamışlığını, içine kapanıklığını kırmış, aşmış durumdadır. Görevlendirmelerle gittiğimizde artık bize, ‘yıllardır gelmediniz’ demiyorlar, ‘iyi ki buralardasınız’ diyorlar. Ayağımıza sıkmamamızın iki koşulu var. Burada sorumluluktan bir tanesi CHP üyesine bir tanesi de bizim gibi seçilmiş vekillere ve belediye başkanlarına düşüyor. 1989’da düştüğümüz hataya düşmeyeceğiz, rehavete kapılmayacağız. Evet belediye başkanlarımız seçildi ama hizmet edeceğiz ve halktan oy alacağız. Üyelere de görevler düşüyor. CHP’li olmak kolay değil, zordur. CHP’li yemez, içmez, uyumaz, çalışır, kapı kapı dolaşır. Özellikle kadınlarımız var. Kadınsız devrim olmaz. İlçe başkan adaylarına uyarılarda bulunuyorum. Cinsiyet kotasına uymanızı söylüyorum. Eğer bu kotalara uyulmazsa listeleri geri vereceğim. Divan başkanına verilmiş yetkiyi kullanıyorum.

İZMİR’DE 10 KİŞİDEN 7’SİNİN OYUNU ALMALIYIZ!
İşsizlik sorununa değinen Bayır mutlaka CHP’nin iktidar olması gerektiğini söyledi. Bayır, “CHP paylaşımı yaptığı için çocuklarımız kamu kurumlarındaki işlerinden atılıyor. Hem işsizliği çözmek hem de çocuklarımızın işe girmesi için mutlaka iktidar olmak zorundayız.  Ayrıca yeni seçimlerde İzmir’de 10 kişiden 7’sinin oyunu almalıyız. Yani yüzde 70 yapar bu. Sesimizi yükseltmeden, karşımızdakini kırmadan bunu yapabiliriz” dedi.



YÜCEL: KAZANAN CHP OLACAK! 

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde ve 23 Haziran'da İstanbul seçimiyle büyük bir başarıya imza attığını söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bu başarının devam etmesi için il ve ilçe örgütlerine çok büyük bir sorumluluk düştüğünün belirtti. Yücel, "İzmir'de 22 olan belediye sayımızı 24'e çıkardık, ittifak adayı ile 25 belediye başkanı çıkardık. Bu başarı elbette yeterli değil biz bu başarının bir anlamı olması için partimizi genelde iktidara taşıyarak taçlandıracağız. İstanbul, Ankara ve Türkiye genelindeki başarı ittifakın başarısıdır. Bu başarı adaletin, yargının bağımsız olması gerektiğini savunan tüm seçmenin, bu hassasiyetleri taşıyan herkesin başarısıdır. Bu başarıyı daha da ileriye götürmek partimize, örgütümüze ve ülkemize karşı borcumuz. 23 Haziran'da nasıl herkesle kucaklaştıysak yine kucaklaşacağız. Biz birbirimizi kucaklayamazsak toplumu kucaklayamayız. O yüzden birbirimizi kucaklayacak, kenetleneceğiz. Bugün Konak İlçe Kongresi'nde partimizi genelde iktidara taşıyacak olan kadroların ve yöneticilerin seçileceğine inanıyorum. Bu dönemde görev alacak yöneticilerimizin böyle bir sorumluluğu olduğunu kimse unutmasın. İki aday var. Bir tanesi mevcut ilçe başkanımız, iki senedir birlikte görev yapıyoruz başarılı bir arkadaşımız. Diğeri, Büyükşehir'de 4 sene birlikte çalıştığım ız önceki dönem Büyükşehir Meclis Üyemiz... O da başarılı bir arkadaşımız. İkisine de başarılar diliyorum. Kim seçilirse seçilsin kazananın sadece CHP olduğunu kimse unutmasın" dedi.

EN ZORLU GÖREV İLÇE BAŞKANLIĞIDIR
İlçe başkanlığının çok zorlu bir görev olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "İlçe başkanlığının nasıl zor bir görev olduğunu çok iyi bilenlerdenim. genel merkez bir krar alır; il başkanlığına yolar. Onlar da bir karar alır ilçe başkanlığına yollar. İlçe başkanları kadınlarla gençlerle sahaya çıkar bayrağımızı yükseltmeye çalışıır. O yüzden en zorlu görev ilçe başkanlığıdır. Her iki ismi de aday oldukları ve bu zorlu sürece katkı koydukları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

BURADA KAZANAN BİR KİŞİ DEĞİL, CHP OLACAKTIR
"Bu rejimde tek başına kimse iktidar olamıyor" diyen Arslan, "Tekrarlanan İstanbul seçimleri bize şunu gösterdi ki artık bildiğimiz mevcut siyasi koşullarla iktidar olamıyoruz. Bir kişi sandıktan 50 artı 1 ile çıkıyor ve her şeyi o belirliyor. Tek adam rejimi bu. Omuz omuza birlik ve beraberlik içinde tek adam rejimine karşı mücadele etmeliyiz. Bu ülkenin üniversiteleri, bilim adamları sustu, devlet kurumları bir bir ele geçirildi. Sadece bir kurum ayakta kaldı CHP. Bizler ayakta kaldık. O yüzden bizler birlik ve beraberliği korumalıyız. Evet, burada bir seçim olacak ama burada kazanan bir kişi değil CHP olacaktır. Bizim de bir ittifakımız var o yüzden yapmamız gereken şu. Kimin Cumhuriyetle derdi yoksa, atatğrkle sorunu yoksa, laiklikle, kadın erkek eşitliği ile sorunu yoksa, demokrasi ile sorunu yoksa onlarla bir araya gelip birlikte olmak zorundayım. Bunun en somut örneği istanbul seçimleridir. Mecburuz. Herkesin oyuna mecburuz. O yüzden bırakın bölünüp parçalanmayı bizim başkalarına da ihtiyacımız var. Çünkü bu ülkeye birinci sınıf bir demokrasi getşrmeye ihtiyacımız var. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. CHP'de o Cumhuriyet'in yılmaz bekçisidir. Birlik olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve tek adam rejimini alaşağı edeceğiz. Onun da kıvılcımı bu parti için demokrasi şölenleridir. İlçe kongresinin herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.



CHP'Yİ ANLATMAK ZOR AMA BİZ ANLATIYORUZ
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP’nin herkesin partisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Biz 82 milyonun partisiyiz. Biz Laz, Kürt, Yezidi, Çerkez, Alevi, Sünni herksin partisiyiz ve herkesi kucaklıyoruz.  Biz Atatürk’ün partisiyiz. Amacımız bundan sonraki genel seçimlerde aynı siyasi anlaşışla iktidar olacağız. Mecliste biz  139 milletvekiliyiz. 5’şerli gruplar halinde bizler CHP belediyesi olmayan, ya da bir iki  CHP Belediyesine  sahip şehirlere gidiyor,  her yerde CHP’yi anlatıyoruz. İzmir’de siyaset yapmak çok kolay, ama oralarda CHP’yi anlatmak çok zor ama biz anlatıyoruz. Biz parlamentoda 139 vekil ile omuz omuzayız. Biz başaracağız ve iktidar olacağız.  Bizim  iktidarımız gelecek… Bu kongrede, il kongresinde de asla ve asla birlik ve beraberliğimizi bozmayalım"

ADAYLAR SALONA NE MESAJ VERDİ? 



35 YAŞINDA GENÇ PIRIL PIRIL BİR KARDEŞİNİZİM 
Adaylık konuşmasında ‘gençlik’ vurgusu yapan Gruşçu, “Bu kongreden çıkan sonuç Türkiye’yi besleyecek. Türkiye çok ağır şartlarla boğuşuyor. Ekonomi ne yazık ki yerlerde sürünüyor.  Bu kongrede 1973 ruhunu yansıtmak zorundayız. O kongredeki ruh ile Türkiye’de 1974 iktidar olduk. 2023’te neden olmayalım? Bu salonda birlikte olalım, birlikte çıkalım. Hedeflerimiz büyük. Bu salondan birlikte çıkarsak, Türkiye’ye çok büyük bir mesaj vermiş olacağız. Bu kongrede ilçe kongresi yaşamak zorundayız. Bu da güçlü bir il kongresini gerçekleştirmemize sebep olacak. Güçlü bir il kongresi güçlü bir kurultay yaşamamıza neden olacak. Güçlü kurultay, güçlü bir Türkiye yaratmamıza sebep olacak. Biz son iki yılda bunları gerçekleştirdik. İyi bir çalışma ile bunu yeniden taçlandırmalıyız. Başkan Batur’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi hiçbir zaman sahada bizi yalnız bırakmadı biz de onu yalnız bırakmadık. Çünkü biliyorduk ki başarı böyle gelecektir. Bir yola çıktık beraber, hiç kopmadık. 23 Aralık’tan itibaren yeni bir hikaye yazmaya başlayacağız. Konak tarihinin en yüksek oyunu yüzde 64 oy aldık. 111 mahallenin 84’ünde birinci çıktık. Hep ikinci, üçüncü çıktığımız mahallelerde bu sefer hep birinci çıktık.  Artık yeni söylemlere ihtiyacımız var.  Yani yeni argümanlarla yeni enstrümanlara buluşturmamız gerekiyor. Bunu da gençlerle yapacağız. Kapısı açık genç bir başkan. O kapı kapanmayacak. Size söz veriyorum. 23 Aralık sabahı Ahmet Ağabey’i arayacağım. Ahmet Ağabey gel beraber çalışalım, beraber yürüyelim diyeceğim. Çok güzel bir aile kurduk. nasıl alinize sahip çıkıyorsanız ben de yanınıza geleceğim, birlikte yöneteceğiz. Bana evladınız gibi sahip çıktın. Gençlere sahip çıkın. 35 yaşında genç pırıl pırıl bir kardeşinizim. Kardeşinize sahip çıkın” diye konuştu.

ARAMIZDA KAVGA ÇIKMAYACAK!
"Kimse beklemesin aramızda kavga çıkmayacak" diyerek sözlerine başlayan Karadağ, "Bu başarıyı güzellikle noktalayacağız. Herkese tekrar teşekkür ediyorum. Çağrı kardeşim beni ayın 23'ünde arayacağını, birlikte çalışacağımızı söyledi.Beklerim, kendisinden çalışmalarımıza desteğini bekliyorum. Ben Atatürk'lerden Deniz'lerden bahsettim diye sende bunları savunmaya başladın, teşekkür ediyorum, benden daha iyi sahip çık" dedi.

Başkan seçilirse yapacağı icraatları sıralayan Karadağ, "İlçemizin evrensel hukuk kuralları, hayvan hakları, çevre bilinci için yapılması gereken ne varsa yapacağımızı huzurlarınızda arz ediyorum. CHP'li olmak demek devrimci olmak demektir. Değişime cesaret edebilmek ve değişimi bilmek demektir. CHP'li olmak demek kötü gidişatı değiştirecek kudrete ve devrim yapacak güce sahip olmak demektir. Partinin yerel örgütlerinde görev yapmak gerçekten zor ve zahmetlidir. Son kongreden bu güne kadar görev yapan ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel işler yaptılar ben daha iyilerini yapacağım. Eleştirmiyorum, sahip çıkıyorum. Daha üretken, güçlü, dayanışmacı bir Konak için birlikte yönetme karar alma anlayışı içinde çalışacağız. Siyasal toplumsal kültürel alandaki evrensel gelişmelerin yansımalarını üyelerimizle birlikte tartışmak için toplantılar düzenleyeceğiz. Meslek odaları, sendikalarla birlikte işbirliği yapacak bilim kültür sanat platformunun gelişimi sağlanacak. Yerel yönetim çalışma grubu oluşturulacak. Yerel basınla ilişkilerin sağlıklı bir şekilde işlemesi için basın ve halkla ilişkiler çalışma grubu oluşturulacaktır. Aylık olarak CHP Konak bülteni yayınlayacağız. Mahalle sokak ve işyeri temsilcileri belirlenecek ve kurumsallaştırıcı uygulamalara ağırlık verilecektir. Partimize yeni üye kazandırmak için çalışmalar gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
"Sevgili arkadaşım Çağrı Gruşçu kendisi yaş olarak benden küçük olduğu için gençliğin önemi vurgusunu yapıyor" diyerek sözlerini sürdüren Karadağ, "Saygı duyuyorum. Benden gençti. Benden genç olduğu için gençlerin önünü açacağı söylemini kullanıyor. Ama yönetici olacak başkan seçilmiş başkan olacak. Atanmış başkan değil. Biz yönetici olan kişinin yönetilen değil yöneten olmasını istiyoruz. Bu arada pek çok demeciyle belediye başkanımız için tecrübeli ifadesi kullanıyor. Demek ki tecrübe de önemliymiş, teşekkür ederim. Atatürk'lerden bahsediyorum, Deniz'lerden bahsediyorum. Biz sadece onlara layık olmaya çalışırız. Onlar kim biz kim. Beni onların mirasçısı olarak görüyormuş. Sen onların mirasçısı değil misin, sen de ol. Ne mutlu bizlere ki Atatürkümüz var, ne mutlu ülkeme ki Denizler gibi yiğitler var. Dolayısıyla bu yiğitlere sahip çıkmak da yürek ister. Bizler de ömrümüzün sonuna kadar sahip çıkacağız. Kimseden korkumuz yok" diye konuştu.

BİZİ  BÖLEMEYECEKSİNİZ!
Kamu gücü ile delegelerin satın alınmaya çalışıldığını iddia eden Karadağ, "Bu çok çirkin bir şey. Ben hiçbir güce müraacat etmedim ve kullanmadım. Ancak adaylığımı açıkladıktan sonra bana destek veren partiye ömrünü veren bir yığın insandan destek aldım. Bana gurur verir, ne yapayım. Çalışma grubumda pek çok değerli insan var. Bunlar birinci toplantıda kavga ederler dediler. Hayır iktidara gidiyoruz. Bu arkadaşların hiçbiri kavga etmeyecek, hepsi özveri ile çalışacak dedim. Çalıştılar. Belediye başkanımızın bir açıklaması var, "Ben oyumu Çağrı Gruşçu'ya vereceğim" demiş. Belediye başkanımız bir delegedir, saygı duyuyorum. Birlikte çalıştıkları dönem için ah de vefa duyuyor olabilir. Ancak bunu basınla paylaşılması malzeme oldu. Parti ile irtibat kuran delegeler üzerinde psikolojik bir etkisi olduğu inancındayım ama hiçbir delegemiz buna uymayacaktır. Delegemizin kendi görüşü var. Buradan birimiz başkan olarak çıkacağız. Öteki de hiç kuşkusuz diğerine destek olacak. Ben çıkarsam Abdül Bey benimle çalışmayacak mı? Cevabı vereyim, kendisi de örgütüm kimi seçerse onunla çalışacağım' dedi. Teşekkür ediyorum, doğrusu da budur" dedi.
Son olarak, "Her zaman her yerde birlikte olacağız, iktidar olacağız" diyen Karadağ, "Parti içindeki hoşgörüyü artıracağız. Bunları kıracağız. Sen o meslektensin, şuralısın demeye utanıyorum. Siz faşist misiniz? İnsanız biz insan! Bizi bölemeyeceksiniz! Birlikte yöneteceğiz ve herkesin başkanı olacağım. Konak ilçe siyasetinde pek çok insandan destek aldım. Gücümüzü iktidar olmaya saklayalım. Ben değil; biz varız" diye konuştu.

ÇARŞAF VE BLOK OYLANDI, BLOK KAZANDI!
Partinin tüzüğünde seçimlerin çarşaf liste yöntemiyle yapıldığı belirtildi. Ancak salonlarda yapılan oylamalarda blok liste lehine karar verildiği takdirde çarşaf listeden vazgeçiliyor. Konak Kongresi için yapılan oylamada irade blok listeden yana çıktı. İki liste için de lehte ve aleyhte söz alan partililer birer konuşma yaptı.

ESKİ BAŞKAN YILMAZ’DAN ÇARŞAF LİSTE ÇIKIŞI
Çarşaf liste için lehte açıklama yapan Ali Yılmaz, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. İktidara gidiyoruz. İktidara giderken mutlak suretle aşkla, sevgiyle gitmemiz lazım. Kimseyi ötekileştirmeden, tüm partili arkadaşlarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi Konak’ta örnek bir kongreyle kucaklayalım. Hiçbir baskı altında kalmadan, özgür iradenizle karar vermeniz lazım. Blok liste partimize hiçbir şey katmayacaktır. Partimiz eğer büyümek istiyorsa, geçen kongre gibi 1 saat içinde oldu-bittiye getirmeden yapmak zorundayız. Çok iyi düşünerek çarşaf listeyle kongreye gidilmesinden yanayım. Kesinlikle blok liste yapmayalım. Dün de seçimi kazanan arkadaşımız 3 oy farkla kongre aldı. Kurultayda çarşaf liste zorunlu. Burada da hedefimiz çarşaf liste. Daha katılımcı gitmeliyiz. Üye mutlaka karar vermelidir. Söz, yetki üyenin olmalıdır.  Gelin örnek bir davranışta bulunalım. Bu davranışı Foça gösterdi. Konak Türkiye’ye örnek olsun. Kulislere herkes ön seçimi savunuyor, önümüze geldiğinde ‘hayır’ diyoruz. Kendi kendimizi inkar etmeden bugün burada bir tarih yazalım. İyi düşünün, ya bugün özgür irademizle davranacağız ya da baskılardan kurtulamayacağız. Gelin hep birlikte çarşaf liste diyelim” dedi.

“BOŞ VERİN  A KAZANMIŞ, B KAZANMIŞ DEMEYİ…”
Blok liste lehinde konuşan Kazım Umdular ise, “Blok veya çarşaf konuşuyor, kişi üzerinden konuşuyoruz. Biz yol haritamızı, hedeflerimizi birlikte yazalım. Bir sonuç bildirgesi komisyonu kurulması gündemde oylandı. Seçimlere girmeden önce bu sonuç bildirgesini konuşalım. Konak’ın yol haritasını birlikte yazalım, kim seçilirse seçilsin bunu zaten uygulayacaktır. Asıl olan kişileri konuşmak değildir. Bu sonuç bildirgesinin komisyonu ilk Konak’ta olması önemlidir, il kongresinde de olsun. Herkes görev alsın.  Boş verin a kazanmış, b kazanmış demeyi… Konak için yol haritasını oylayalım. Bir kere de bunu oylayalım. Kim kazanırsa kazansın o sonuç bildirgesini hayata geçirsin. Hepimiz yeni seçilecek arkadaşa bu görevi verelim. Önemli olan sonuç bildirgesinin hayata geçirilmesidir. Bir kere kişileri ve olayları konuşmaktan vazgeçelim, sistemi konuşalım. Birlikte üretme kültürünü yaşatalım” ifadelerini kullandı.

"İLÇE BAŞKANI BİZE SAHİP ÇIKMADI"
Gruşçu ve yönetimine muhalif olan Ali Yılmaz kongrede bir kez daha söz alarak şöyle konuştu: Milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ön seçimle belirlenmelidir. Kadın ve gençlik kotası yine olsun. Ama seçimlerde adaylar belirlenirken ilçe başkanı üyelerin arkasında durmamıştır. Değişim istiyoruz. İlçe başkanımızdan bize sahip çıkmasını istiyoruz. Belediye başkanlığı seçilirken aday olanların hiçbirine sahip çıkmadı. Çocuğunuzu işe alacağım diyerek sizi kandırmasınlar. Baskıya boyun eğmeyin. Bunları yaparsak iktidar oluruz. Kimse sokakta aç kalmaz. Biz özgürleşelim. Mutluluğumuz da artacaktır. Bugün bu değişim sağlanmalıdır. Mavinin anlamı da değişimdir...

 
İdlib'de 2 günde 25 bin sivil yerinden edildi
 
CHP'de o ilçede flaş gelişme: Başkan 'yokum' dedi, oyunun rengini açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güvenlik soruşturması şartı yasa teklifinden çıkarıldı
TBMM Genel Kurulu’nda Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun ...
Erdoğan'dan 'Tek parti CHP dönemi' çıkışı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Necip Fazıl Ödülleri Toplantısı'nda ...
Türkmentepe’den miting gibi adaylık açıklaması
Gürol Türkmentepe, Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkanlığına aday ...
 
CHP'de iki ilçede başkanlar koltuklarını korudu!
CHP İzmir’de Pazar mesaisinde Konak ve Kemalpaşa'nın yanı sıra 2 ilçede ...
Erdoğan'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Hizmet İhracatçıları Buluşması'nda ...
Milletvekili ve Belediye Başkanı kongre kürsüsünde karşı karşıya!
CHP Bayraklı İlçe Kongresinde Belediye Başkanı Sandal ile İzmir Milletvekili ...
 
Foça ve Çeşme'de kongre yapıldı: İşte kazananlar!
CHP İzmir Örgütü'nde ilçe kongreleri mesaisi tam gaz devam ederken, Foça ...
CHP Karabağlar'da zafer 3 oyla o ismin!
CHP Karabağlar'da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 'Urla' mesajları!
CHP Bayraklı kongresi'nde kürsüye çıkan İl Başkanı Deniz Yücel'in gündeminde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri