POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
23 Ekim 2018 Salı - 13:23

CHP'nin simge ismi Büyükşehir için bu iddiayla yola çıktı: 30 ilçeyi almazsam...

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını resmileştiren CHP İl Eski Başkanı Karataş, "Geçmişte küsmedim, aday gösterilmezsem yine küsmem. Köşeme’de oturmam kim aday gösterilirse onun için mücadele ederim. Ancak aday gösterilirsem 30 ilçeyi de kazanmazsam namussuzum. Beni iktidar sindiremedi, sindiremez. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bu yola çıktık” diye konuştu.

CHP nin simge ismi Büyükşehir için bu iddiayla yola çıktı: 30 ilçeyi almazsam...

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yerel seçim hareketliliği son sürat devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun rekor kırdığı koltuğa yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler İzmir'e çevrilirken, CHP'nin 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimde sandığa kiminle gideceği merak konusu oldu. 



CHP İzmir'de gönlünde Büyükşehir Belediye Başkanlığı yatan isimler bir bir meydana çıkarken, son olarak partinin simge ismi ve İl Eski Başkanı Kemal Karataş da aday adaylığını resmileştirdi. 

CHP İl Eski Başkanı Karataş, aday gösterilmemesi durumunda ise parti için çalışmaya devam edeceğine belirterek, “Geçmişte küsmedim, aday gösterilmezsem yine küsmem. Köşeme’de oturmam kim aday gösterilirse onun için mücadele ederim. Ancak aday gösterilirsem 30 ilçeyi de kazanmazsam namussuzum. Beni iktidar sindiremedi, sindiremez. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bu yola çıktık” diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu ile diyaloğunu da anlatan Karataş, “Aziz Bey aday olmadığımda seni önereceğim dedi, bende senin heykelini dikerim” demiştim. Aziz Kocaoğlu böyle bir karar verdi, bu herkesin harcı değil. Bu bana göre Aziz Bey için büyük bir onurdur. Eğer ben belediye başkanı olursam onun yaptığı çalışmalardan hep yararlanacağım ve İzmir’in en önemli yerinde de heykelini dikeceğim” dedi.

Karataş’ın projelerini anlattığı açıklamasında Yeşildere’de yapılacak yenileme ve düzenleme ilgili gösterisi yapıldı. Partililerin yoğun katılım gösterdiği aday adaylığı açıklamasında konuşan Karataş şunları söyledi: 



2019 SEÇİMLERİ AK PARTİ’NİN SONU OLACAK
Önümüzde bir yerel seçim var. Tüm seçimler ülkem için, partim için halkım için çok önemlidir ama bu yerel seçimler şimdiye kadar geçirdiğimiz tüm seçimlerden çok daha önemli. Bu seçimler AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın sonu olacak. Halk gereken cevabı bu seçimlerde verecektir. İzmir’de büyükşehir belediye başkan aday adayı olmayı düşünüyorum.  Bir kent düşünün, kent ve insan. İnsansız kent olmaz, kentsiz insan olmaz. Bunlar ikisi sarmaş dolaştır, bir eştir. İnsan o kentin emeğinden ihtiyaçlarından yararlanmak ister ve o kentin yöneticileri de halka bunu sunarlar. Bu birliktelik böyle sürer. İzmir’imizi 1972’den itibaren sol sosyal demokratlar yönetmiştir, yani CHP’liler yönetmiştir. Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’da 15 yıldır çok başarılı projeler üretip, çok iyi projelere imza attı. Şimdi, büyükşehir belediye başkanımız yeni dönemde aday olmayacağını açıklamıştır. Bu bayrak, yine CHP’lilerin elinde daha yükseklere, daha iyi projelerle, daha geniş ufuklara taşınacağına inanıyorum.  

MUTLU KENT MUTLU İNSAN
Kentin nüfusu 5 milyonu aşıyor, kentin ihtiyaçları değişiyor, sorunları da artıyor. Önemli olan ihtiyaç ve sorunların insan nüfusuyla paralel karşılanmasıdır. İnsanlara o kenti ancak öyle sevdirebilirsiniz. Kent mutlu olursa insan mutlu olur.  Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan sonra alınacak bayrağı alacak kişi,  İzmir kentinin 30 ilçesiyle birlikte sorunları çözecek projeleri ele almak zorundadır. Büyükşehir’e talip olma düşüncesini taşırken önce size soracağım.  Eğer yapabileceğime inanmazsanız il yönetimimize, genel merkez yöneticilerimize bu adam bu görevi yapamaz diyin. Tersini düşünürseniz de Kemal Karataş’a  bu görev verilmelidir diyin.

ULAŞIMDA YERALTINA YOĞUNLAŞACAĞIZ
En önemli sorunlardan biri ulaşımı Aziz Kocaoğlu, bir tramvay projesi ile çözmeye çalıştı ama 1 yıl içinde trafiği ne kadar rahatlattı ne kadar çözüm üretti, siz göreceksiniz… Büyükşehir, ulaşım çalışmalarında artık yer altına yoğunlaşmalıdır. Metro belli bir mesafe aldı ama yetmediğini görüyoruz. Yeni belediye başkanı bunu çözmek zorundadır. Narlıdere metro hattı, Urla’ya, Çeşme’ye kadar gitmelidir. Buradan Bayraklı’ya, Karşıyaka’ya, Çiğli’ye metro hattını uzatmalıyız. Karabağlar, Buca ve Gaziemir’e, Torbalı’ya ve ödemişe kadar uzatmalıyız. Kentin 100 yıllık ulaşım sorunu böyle çözeriz. Yapmayı kafa koyan yönetimler bunu yapar. Para bulunur yeter ki inancınızı bulun.  İzmir deniz yolundan yararlanmıyor, çok az kullanıyor. Deniz ulaşımı araçlarında düzenlemeye ihtiyaç var. 

TARIM POLİTİKALARININ ÖNEMSEYECEĞİZ
İzmir yaşanılası bir kent. Bu adımları atmazsak yaşanılamaz hale getiririz. Belediye başkanları bunu belki söylemez ama bu kent eskidi. 2012 de çıkan yasa ile yerel yöneticilere kenti yenilemenin en güzel fırsatı verilmiştir.  Kenti çok acele yenilememiz lazım. Kimse mağdur edilmeden yaşadığı yerleri belediye ukdesine alarak önceden maketleri hazırlanarak o yerlerde yaşayan insanlarımıza göstererek burası şu tarihte senin olacak denecek. Aziz Kocaoğlu’nun başlattığı tarım ile ilgili kısmen başarılı bulduğum bir proje var. Üreticilere kooperatif kurarak, onları içine katarak sorumluluk vererek gerçekleştirmek istiyorum. İnsanları birleştirerek tarımı yürütmek istiyorum. Bunları yapmak istiyorum. Mutsuz insan, aç insan kente zarar verir. Tarım politikasını önemseyeceğiz. TANSAŞ’ları yeniden açacağız, TANSAŞ’lar halka direk perakende satış yapacak. Halleri belediye olarak biz işleteceğiz, üretici neyi üreteceğini bize başvuracak tohumunu gübresini biz vereceğiz. 

KENTİN TARİHİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAĞIZ
Dünyada bir kent yoktur ki meydanı olmasın. Paris’e Moskova’ya, Londra’ya bakın… Hepsi meydanlarıyla ile ünlüdür. BİA delegelerini İzmir’e getirememenin utancını yaşadık İstanbul’da ağırlandılar.  İzmir’in incisi dediğimiz Konak Meydanı baştan sona yeniden düzenlenecek. Bir Londra, Moskova meydanı gibi bir hale getireceğiz. İzmir’in kurtuluşunun simgelerinin devasa heykelleri ile kentin tarihini gün yüzüne çıkaracağız. Kemeraltı Türkiye’nin atardamarı, burayı belediyeye ait bir biçime getirmek istiyorum. Türkiye’de ne üretilirse üretilsin orada olacak, Kemeraltı 24 saat yaşayacak.

YURTLAR, HALK EVLERİ, HUZUR EVLERİ
Üniversite kayıt olan öğrenci, büyükşehir’e başvuracak. Öğrencilerimize yurt yapacağız. Öğrencileri tarikat yuvalarına kaptırmayacağız. Kendisine bakamayacak yaşlılarımız için “belediyem projesi” adıyla Semtlerde 5 yıldızlı otel konforunda huzurevleri yapacağız. Her ilçede bir halk evi olacak, bütçesi belediye bütçesinden karşılanacak, yönetimi oradaki halk tarafından seçilecek, denetimi muhtarlar ve büyükşehir belediye meclis üyeleri tarafından yapılacak. O ilçenin içerisinde yaşayan sanat, edebiyat, kültür, etkinliklerle kabiliyetli insanları ortaya çıkaracak. İzmir’i marka yapmak istiyorum, İzmir sümüklü çocuk değil. Mimar Kemalettin Moda sokağına ortak podyum yapacağız, İzmir neden moda kenti olmasın… İzmir’de hıdrellez düzenlemek istiyorum, hıdrellez tüm vatandaşlarımızın katılacağı bir eğlence biçimidir.

 
İzmir'deki sit işgali yıkımla bitti!
 
Bucaspor en kötü 5'te!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gani tosun 23 Ekim 2018 Salı 14:08

Hadi canim sende.2007 de iki ilce senin yüzünden kayboldu.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ittifak açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "MHP ile af, Öğrenci Andı ve erken emeklilik konusunda ...
CHP'li Akyıldız Çeşme için 'ben de varım' dedi!
Nüket Akyıldız; doğup büyüdüğü Çeşme için "ben de varım" dedi. Çeşme Belediye ...
Bahçeli'den gündeme damga vuracak 'ittifak' mesajı!
MHP lideri Bahçeli, "Parti olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine ...
 
Akşener'den resepsiyon çıkışı: İstanbul'da yapılamaz!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında ...
Çavuşoğlu'ndan kritik 'Kaşıkçı' açıklamaları
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Suudi Arabistan'ın geç de olsa Kaşıkçı'nın ...
CHP'li Gürbüz Foça için hedeflerini ve yol haritasını anlattı: Her seçmenden oy alırım!
CHP Foça Belediye Başkanlığı Aday Adayı Fatih Gürbüz, adaylığı, projeleri ...
 
Muharrem İnce: İstanbul için 'varım' ama...
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, yerel seçimlerde İstanbul ...
Kalın: Ortada yanlış anlaşılma ya da çarpıtma var
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erdoğan ve Bahçeli'nin açıklamaları üzerinden ...
Akar'dan Kıbrıs mesajı: İzin vermeyiz!
Milli Savunma Bakanı Akar, "Kıbrıs'ta, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de, Türkiye'ye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri