POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
24 Eylül 2018 Pazartesi - 12:42

CHP’li Serter’den isimleri Büyükşehir için geçen Özgener ve Yorgancılar için net mesaj!

CHP İzmir Milletvekili Serter, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına konuk oldu. Serter, isimleri Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçen iş dünyasının iki önemli ismi Mahmut Özgener ve Ender Yorgancılar için “Partilerin içinden çıkmayan bu tür belediye başkan adaylarına ben soğuk bakıyorum. Bence herkesin görevini yapmasında fayda var” dedi.

CHP’li Serter’den isimleri Büyükşehir için geçen Özgener ve Yorgancılar için net mesaj!

GERÇEKİZMİR - Gerçekizmir’de yayınlanan Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu olan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter önemli açıklamalarda bulundu.

“PAMUKLA NEREYE KADAR”
Ülkede ekonominin en temel sorununun üretim olmaması olduğunu ifade eden Serter, “Fabrikalar kapandı. Hep ithalata dayanmışız. Önemli markalar konkordato vermeye başladı. Fabrikalar kurmadıkça, fabrikalara destek vermedikçe, istihdam kaynakları yaratmadıkça, içimizde üretip yurtdışına satmadıkça ekonomi bir yer varmaz. Bunlar hepsi pansuman tedavidir. Pansumanlarda tendürdiyot kalmadı pamuk basıyorlar yarayı kapatmak için. Pamukla nereye kadar. Bir an evvel hükümetin üretime kaktı koyacak şeyler yapması gerek. Nefes kredileri çıktı. Son nefesteler 3-5 saat yaşasın diye nefes kredisi veriyorsun. Bu bana tuhaf geliyor. Oksijen vermek gibi. Çektin mi oksijeni ne olacak” ifadelerini kullandı. 

“2014 YAŞANANLAR 2019’DA YAŞANMAZ”
Partinin İzmir’de 8 ilçe kaybettiği 2014 yerel seçimlerinde yaşadığı kırılmayı 2019’da yaşamayacağını savunan Serter, “2014’te kırılganlıkların kişisel hırslardan, tatminsizliklerden kaynakladı. Kendi içimizdeki kavgayla kaybettik. 2019’da önseçim yapabilsek güzel olacak ancak Genel Başkan yardımcımız geçen hafta buradaydı. Verdiği mesajlardan eğilim yoklaması ve anket çalışması yapılacağını gördük. Keşke önseçim olsa münakaşalar ortadan kalksa ancak yinede örgütün sağduyulu olacağını ve 2014’te yaşananların 2019’da yaşanmayacağını inanıyorum” dedi.

KOCAOĞLU SORUSUNA YANIT VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de düzenleyeceği toplantıyla aday adayı olup olmamasıyla ilgili bir karar vereceğinin sorulması üzerine Serter, “Aziz Bey 15 yıldır İzmir’in belediye başkanıdır. Doğrusuyla, yanlışıyla, eğrisiyle, düzgünüyle bir görev yapmıştır. Bundan sonraki süreçte aday adayı olur olmaz o kendi inisiyatifine kalmış bir şeydir. İsteyen herkes büyükşehir belediye başkan aday adayı olabilir. Bizim partimizde seçeceğimiz kim varsa, büyükşehir belediye başkanlığına mutlaka kendini yeterli görüyordur ki aday adayı oluyordur.  Onlardan bir arkadaşımız da büyükşehir belediye başkanı olabilir. Geçmişte nice belediye başkanları hem bizim partimizden hem diğer partilerden belediye başkanı olmuş, görev yapmıştır. Ayrı ayrı hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz. İzmir’e bir kepçe bile desteği olan belediye başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Aziz Bey’e de teşekkür ederiz. O da bugüne kadar görevlerini yapmştır ama aday olur, genel merkez uygun görür aday gösterir, genel merkez uygun görür aday göstermez ister 1 Ekim, ister 1 Kasım, ister 31 Mart’a kadar bekler… Onu bilemem, kendi insiyatifinde olan bir olaydır.  Ben 1 Ekim konusuna bile vakıf değilim.  Onun kendi kararıdır, bizim bu tür seçimlerimizi genel merkezimi yapar ve son süreçte MYK üyelerimiz de değişmiştir. Burada genel başkanımız ve MYK üyelerimiz, parti meclisinden geçen arkadaşlarımız ve aday adayları arasında seçebileceğimiz en doğruları seçilecektir bu kesin kanaat ediyorum. En doğru arkadaşlarımızın seçileceğine ve bu arkadaşlarımızla seçime gideceğimize inanıyorum. Aziz Bey aday olmuştur, olmamıştır beni bağlayan bir şey değil. Kendisine bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu. 

'ÖZGENER-AK PARTİ' İDDİASI İÇİN NE DEDİ?
Serter, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in AK Parti’den Büyükşehir Adayı olacağı iddiası ile ilgili olarak şunları söyledi: Partilerin içinden çıkmayan bu tür belediye başkan adaylarına ben soğuk bakıyorum. Mahmut Bey benim de sevdiğim bir arkadaşımdır, iş hayatında beraber olduğumuz bir arkadaşım… Mahmut Bey ticaret odasından tüm ekibiyle beraber bir devrim gerçekleştirdi. 29 yıllık bir Ekrem Demirtaş manzumesini yok ettiler ve yeni bir oluşum gerçekleştirdiler. Gördüğüm kadarıyla güzel de çalışmalar yapıyorlar. Bence oradan vazgeçmeyip yine ticaret odasındaki başkanlığını sürdürmesini ben kendi adıma yeğlerim. Siyaset çok farklı bir boyut, çok farklı bir arena… Kaldı ki AK Parti’de mücadele eden insanlar var.  Bizim partimizde de çok mücadele eden insanlar var. Neden hep örgüt diyoruz? Örgüt çok önemli… Örgütün içinden insanlar çıkartamayıp da atama arkadaşlarla mı AK Parti İzmir’de seçimlere gidecek? Ben bunu AK Parti açısından yadırgıyorum ve o örgütte, teşkilatta çalışan arkadaşlar açısından da yadırgıyorum. Bizim partimizde de böyle dışarıdan atamalar gerçekleşirse karşısındayız. Bizim örgütümüzün içinde o kadar değerli kimlikler var ki Büyükşehir’e de, ilçelere de, milletvekilliğine de yakışır. Hepimiz yakışıyoruz, hangi birimizde bir falso var? Tüm milletvekili arkadaşlarımız dört dörtlük.  Aday olup kazanamayanlarda öyle, aday adayı olan arkadaşlarım da öyle… Bir yığın kıymetlimiz var, biz kıymetlerimizi içimizde bulmak mecburiyetindeyiz.

“YORGANCILAR’A SOĞUK BAKARIM”
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın isminin de CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçmesi hakkında da konuşan Serter, “Yorgancılar ismine sıcak bakar mısınız” sorusuna ise Serter, “Soğuk bakıyorum. Örgütümüzün içinde bu konu için bir yığın arkadaşımız var, herkes görevini yapsın. Ender Bey de sanayi odasında çok güzel bir başkanlık yapıyor. Hükümetle, yerel yönetimlerle ve partilerle diyaloglarını çok iyi sağlamakta… Bence herkesin görevini yapmasında fayda var” yanıtını verdi. 

 
Çeşme'de Sakız koyunları podyuma çıktı!
 
İtfaiyecilerin haftasına coşkulu kutlama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Neşe seçkin. 25 Eylül 2018 Salı 08:48

Kaytılıyorum vekilime Başkan partili olmalı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'nin af teklifi Meclis'te: O suçlar kapsam dışı!
MHP 162 bin 989 tutuklu ve hükümlünün yararlanacağı af teklifini TBMM ...
CHP'li Kılıç: Gösterge 3600'ün takipçisiyiz
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
CHP'li Polat 'özel çocukların' sorunlarını Meclis'e taşıdı
CHP’li Polat, otizmli öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları TBMM gündemine ...
 
Şengül'den çarpıcı mesaj: CHP'li kardeşim de kullanıldığını hissediyor!
AK Parti İl Başkanı Şengül, 48 saat içerisinde 9 ilçede Danışma Meclisi ...
AK Parti İzmir’de kritik mesai: O isim teşkilata fikrini soracak!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Yağcı bugün ...
Erdoğan Rus basınına konuştu: İzin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus Kommersant gazetesine konuştu. ...
 
Erdoğan: BM artık reforme edilmeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Turken Vakfı Gala Yemeği'nde konuştu. ...
Eski bakan CHP'den başkan adayı oldu
Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, CHP'den Mersin Büyükşehir Belediye ...
AK Partili Çankırı: Antalya modeli ile İzmir'i alacağız!
2019 yerel seçim stratejilerinin konuşulduğu ilçe danışma meclislerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri