POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat dönemi
Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat dönemi
3 Aralık 2017 Pazar - 11:31

Davutoğlu'ndan İzmir'de çarpıcı 'Zarrab' mesajı!

Konyalılar Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen 26'ncı Dönem Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, ABD'de devam eden, Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği Hakan Atilla davasıyla ilgili konuştu.

Davutoğlu ndan İzmir de çarpıcı  Zarrab  mesajı!

GERÇEKİZMİR – Türkiye Cumhuriyeti’nin 26.Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konyalılar Federasyonu’nun davetlisi olarak kente geldi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve il yöneticileri Davutoğlu’nu havaalanında çiçeklerle karşıladı.


Davutoğlu İzmir'de Konyalılar Federasyonu tarafından Buca Atlı Spor Kulübü'nde düzenlenen 2'nci Konya Hemşehri Buluşması'na katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve AK Parti İl Delican’ın da yer aldığı buluşmada Konyalı hemşehrileriyle bir araya gelen Davutoğlu, Atlı Spor Merkezi'ni gezdi.



Atlara yem veren Davutoğlu, "Küçük kızım ve ben de iyi biniciyizdir" dedi. Davutoğlu, ABD'nin New York kentinde devam eden Hakan Atilla davasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. 'İzzeti ve adaleti olmayan bir devletin yaşama şansı yoktur' diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bugünlerde, ciddi sınamalarla karşı karşıyayız. Bugünlerde ülkemize, devletimize, vatanımıza dönük farklı kuşatma faaliyetinin farkında olmamız lazım. New York’ta bir Türkiye Cumhuriyeti ve yöneticilerini de izam etmeye çalışan bir mahkeme görülüyor. Bir kere, şunun bilinmesini ve bütün dünya tarafından ve zihinlerden çıkarılmamasını isteriz. Devletimiz, izzet temeli üzerine kurulmuştur. Devletimizin izzetine kim el uzatırsa 80 milyon, tek yürek olarak çelik bir sur gibi oluruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin izzeti, bağımsızlığı ve egemenliği ile inşa edilmiştir. Biz, onun için Selçuklu’da Moğollara ve haçlılara karşı, Osmanlı’da yedi düvele karşı, İstiklal Harbi'nde ‘Ya istiklal ya ölüm’ dedik. Kimse, bizi böyle bir tercihle karşı karşıya bırakmasın. Yine deriz ki 'Ya istiklal ya ölüm'."

'KONYA MERKEZSE İZMİR UFUKTUR'
Konya ile İzmir arasında farklı bir ilişki bulunduğunu, İzmir’in, gönüllerinin diğer yarısı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Konya, merkezse İzmir, ufuktur. İzmir, penceredir. Dünyaya açılan kapıdır. Anadolu’ya girenler, İzmir’e doğru yürümüşlerdir; bizim medeniyetimizi taşımak için. Bir merkezden bir ufka yürümüştür Konya-İzmir ilişkisi. İzmir’in tarihimizde oynadığı rol, Konya ile bütündür. Bazı kısır ve kıt görüşlülerin Konya ve İzmir’i iki farklı ideoloji gibi görme anlayışının karşısında İzmir’de yaşan Konyalıların asli görevi, ‘Konya ve İzmir hiçbir zaman ve hiçbir şartta ayrılmayacaktır’ demektir. İzmir’deki Konyalı temsilciler, İzmir ve Konya arasındaki bu manevi ve tarihi bağı mutlaka yaşatacaktır" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu, toplantının ardından hemşehrileriyle fotoğraf çektirdi.



'ALLAH GÖNÜLLERİ ENGELLİ OLANLARDAN MUHAFAZA EYLESİN'
Konyalılar Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Konya Hemşeri Buluşması, 26. Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde devam etti. Konyalıları selamlayarak salona giren Ahmet Davutoğlu’na, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican eşlik etti. İzmir Yörükler Derneği Başkanı Mehmet Gülcan, Davutoğlu ve beraberindekilere yörüklere özgü yağlık takdim etti. Davutoğlu, "Bugün Dünya Engelliler Günü bu vesile ile tüm engelli kardeşlerime selamlarımızı iletiyorum. Allah onlara kolaylıklar ihsan etsin. Allah engelsiz gibi görünen ama gönülleri engelli olanlardan muhafaza eylesin. Bir üniversitede ders verirken bir de hemşerilerim arasında sohbet ederken kendimi çok rahat hissederim. Gönülden gönüle akan güzel muhabbetler vardır. Şebi Arus bir milletin tarihle buluşması anlamına da gelir. Doğduğumuz andan itibaren hep bir vuslata yürürüz. Hedefimizi bilirsek ayaklarımız yere sağlam basar. Bizim Horasan’dan Anadolu’ya gelişimiz sadece açlık, kıtlık ya da Moğol baskısı dolayısıyla değildir. Bir ruhu inancı mekandan diğer mekana iradeli olarak taşıma bilincidir" dedi.

'HEP BİRLİKTE YÜRÜYEN MEVLANA OLALIM'
Büyük milletlerin büyük olma niteliklerini zor şartlarda ateş ve imtihanlardan geçerek kazandığını belirten Davutoğlu, "Bu millet ateşle imtihanın her türlüsünden geçti. Bu millet Haçlı sürülerini de, Moğol sürülerini de çeteleri de darbecileri de bürokratik oligarşiyi de gördü. Nice saldırılar karşısında asırlarca fedayı can eden nesillerin torunlarıyız. Bu kritik dönemde Konyalılar, omuz omuza vereceğiz. Kim inancımıza, ahlakımıza ve devletimize saldırıda bulunursa bu devletin onurlu vatandaşı olacağız. Riyakarlığın, yalanın karşısında mertçe kendi ahlakımızı savunacağız. Biz tüm mücadeleyi 28 Şubat’ta konuştuğumuz üniversite kürsülerinin kendi iktidarımızda bize kapanması için yapmadık. Bütün bunlar yaşadığımız her şey bize yeni sınamalarla karşı karşıya kalacağımızın işaretidir. Bu sınamalarda hepimize düşen görev bu sınavların neresinde olursak olalım hep beraber omuz omuza olmaktır. Bir olalım, iri olalım, diri olalım hep birlikte yürüyen Mevlana olalım" dedi.


'BİZİM SOLCUMUZ HİÇBİR ZAMAN VATAN HAİNİ OLMAMIŞTIR'
Konyalılar Federasyonu’nun İzmir’de gerçekleştirdiği 2. Konya Hemşehri Buluşması’na katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. AK Partili Başçı, herkesin görüşüne saygı duyulması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "15 Temmuz’da bu millet bu halk üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Son dönemlerde bildiğiniz gibi ülkemizi kuşatıyorlar. Tüm terör örgütlerini bu ülkeye gönderiyorlar. En sağından en soluna kadar tüm terör örgütlerinin de kaynağı belli. Ama yine bu İç Anadolu Bölgesi'nin o güçlü kudretli Konyamız ve çevresindeki bölgeler yine en sert şekilde cevap verecek kesimlerdir. Çünkü bizler konu vatan olduğu zaman her şeyi bir kenara bırakırız, canlarımızı verdik vermeye devam ederiz. Herkesin bir görüşü düşüncesi olacaktır. Herkesin görüşüne ve düşüncesine saygılı olacağız. Bu görüşler ve düşünceler bizim mozaiğimizdir. Ama konu hemşehri dernekleri olunca, bu derneklerde vakıflarda güç birliği yapmak için bir araya geleceğiz. Ocudur, bucudur demeyeceğiz. Çünkü bizim solcumuz da aşırı uçlar denen kesimlerden de olsa düşünceleri olan vatandaşlarımız hiçbir zaman vatan haini olmamıştır. Olamaz da, o en uçta bulunan vatandaşımız konu vatan olunca gider canını verir. İşte böyle bir milletiz biz." (DHA)

 
Pekdaş: Yeter ki yürekte engel olmasın!
 
İzmir'deki termik santralde çevrecileri sevindiren rapor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de kongre pazarı: 4 başkan güven tazeledi, Ödemiş'te 2.Birlik dönemi!
Geride kalan hafta start alan kongreler tam gaz devam ediyor. Pazar mesaisinde ...
Balbay'dan Engelliler Günü'nde acı rapor!
CHP İzmir Milletvekili ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
Türkiye'den AB'ye kritik vize hamlesi
Ankara, Avrupa Birliği ile vize muafiyetini sağlamak için süreci hızlandırma ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu işi sonuna kadar götüreceğim
Mersin'de konuşan CHP Lideri Kılçdaroğlu, para transferi iddialarını sürdürerek, ...
Bornova'da 5. Kavalar dönemi
CHP İzmir’de kongreler tam gaz devam ederken, 6 seçimli Pazar mesaisinde ...
AK Partili Vekil'den flaş çıkış: Kocaoğlu bakan olmak istiyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, sosyal medyadan gerçekleştirdiği ...
 
AK Partili Dağ'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine CHP'den çifte yanıt
CHP Genel Sekreteri İzmir Milletveikli Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile ...
CHP'li başkandan tapulu adaylık açıklaması
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, 10 Aralık'ta yapılacak ilçe ...
Erdoğan'dan ABD'deki mahkemeye sert sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimisi Hans'ın kulu kölesi oluyor... Kimisi George'un ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri