POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
25 Mart 2019 Pazartesi - 10:39

Erdoğan o sözün patentini aldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'RTE' markasının ardından "Dünya beşten büyüktür" sözünü de tescil ettirdi. Artık bir marka olan söz altında yapılacak faaliyetler arasında, “Kırtasiye ürünleri, ambalajlama, matbaa, basılı yayınlar, kitap, dergi, takvim, poster, fotoğraf, badana-boya malzemeleri, reklamcılık, pazarlama" yer alıyor.

Erdoğan o sözün patentini aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değişmeyen beş daimi üyesi bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısını eleştirmek için kullandığı "dünya beşten büyüktür" sözünü tescil ettirdi.

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre, Erdoğan'ın vekili Arzu Akalın Türk Patent ve Marka Kurumu'na Haziran 2018'de başvurarak, “Dünya Beşten Büyüktür" sözünün tescil edilmesini istedi. 

Erdoğan daha önce “Recep Tayyip Erdoğan”, “RTE” ve kendi adına oluşturulan vinyet şekli tescil ettirerek, markalaştırmıştı. Türk Patent ve Marka Kurumu, yapılan başvuruyu incelemeye alarak Ekim 2018'de karar aşamasına geldi. Herhangi bir engel bulunmadığı belirlenince talep tescillendi ve böylece “Dünya Beşten Büyüktür" sözünün sahibi Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. 

KORUMA ALTINDA

“Dünya Beşten Büyüktür" sözü aynı zamanda koruma altına alındı. Her yıl mevzuat çerçevesinde ücreti ödenerek Türkiye ve uluslararası zeminde markanın başkaları tarafından kullanılması engelleniyor. Örneğin yabancı bir ülke bu sözü ticari faaliyeti için kullanırsa derhal itiraz yapılacak ve mahkeme kararı ile iptal ettirilebilecek.

REKLAMCILIK İLK SIRADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tescil ettirdiği “Dünya Beşten Büyüktür" markasının altında yürütülecek faaliyetler şöyle sıralandı:

“Reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler ile ilgili hizmetler, ticari ve reklam amaçlı sergi ve fuarların organizasyonu hizmetleri, reklam amaçlı tasarim hizmetleri; alıcı ve satıcılar için online pazaryeri (internet sitesi) sağlama hizmetleri. Büro hizmetleri; sekreterlik hizmetleri, gazete aboneliği düzenleme hizmetleri, istatistiklerin derlenmesi, büro makinelerinin kiralanması hizmetleri, bilgisayar veri tabanlarındaki bilginin sistematik hale getirilmesi, telefon cevaplama hizmetleri. İş yönetimi, idaresi ve bu konular ile ilgili danışmanlik, muhasebe ve mali müşavirlik hizmetleri, personel işe yerleştirme, işe alma, personel seçimi, personel temini hizmetleri, ithalat-ihracat acente hizmetleri, geçici personel görevlendirme hizmetleri. Açık artırmaların düzenlenmesi ve gerçekleştirilmesi hizmetleri. 

HER TÜRLÜ KAĞIT

Müşterilerin malları elverişli bir şekilde görmesi ve satın alması için kağıt, karton (mukavva); kağıt veya karton malzemeden mamul ambalajlama ve sarma malzemeleri, karton kutular; kağıttan yapılmış tek seferlik kullanıma mahsus ürünler; (kırtasiye amaçlı ürünler hariç) kağıt havlular, kağıt peçeteler. Plastik malzemeden mamul ambalajlama ve sarma malzemeleri. Matbaa ve ciltleme malzemeleri. Basılı yayınlar, basılı evrak; kitaplar, dergiler, gazeteler, faturalar, irsaliyeler, gelir makbuzları, takvimler, posterler, fotoğraflar, afişler, tablolar, çıkartmalar, pullar. Kırtasiye, büro, eğitim-öğretim, yazım, çizim, resim ve sanatçılar için malzemeler (mobilyalar ve cihazlar hariç): kırtasiye tipi kağıt ürünler, yapıştırıcılar, kalemler, silgiler, kırtasiye tipi bantlar, el işi için karton.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ

Eğitim ve öğretim hizmetleri. Sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme, idare hizmetleri. Spor, kültür ve eğlence hizmetleri (sinema, spor karşılaşmaları, tiyatro, müze, konser gibi kültür ve eğlence etkinlikleri için bilet sağlama hizmetleri dahil). Dergi, kitap, gazete v.b. gibi yayınların basıma hazır hale getirilmesi, okuyucuya ulaştırılmasına ilişkin hizmetler (global iletişim ağları vasıtasıyla anılan hizmetlerin sağlanması da dahil). Film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri. Haber muhabirliği hizmetleri, fotomuhabirliği hizmetleri. Fotoğrafçılık hizmetleri. Tercüme hizmetleri."

 
İzmir'deki ütü kablolu vahşete ne ceza çıktı?
 
Büyükşehir'den İzmir'e 'kitap' sürprizleri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur İttifakı Gaziemir Adayı Yılmaz'dan gençlere istihdam sözü!
Gençlerin ivedilikle ülkenin iş gücüne katılması gerektiğini vurgulayan ...
CHP'den Bayraklı'da gövde gösterisi!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve Bayraklı ...
CHP Buca Adayı Kılıç’tan 'oba'da kalkınma mesajı!
Buca’nın CHP’li Yörük Başkan Adayı Erhan Kılıç, İzmir’deki Yörüklerle ...
 
Başkan Kocaoğlu: Siyasette 'İzmirce' konuşulsun!
Hem veda hem de seçim ziyaretleri için tek tek ilçeleri dolaşarak İzmirlilerle ...
Başkan İnce'ye vekillerden destek
Seçimlere 6 gün kala yoğun bir tempoda devam eden Millet İttifakı’nın ...
Zeybekci 2024'ün manşetini verdi!
Zeybekci, İzmir’in sorunlarının temel nedeninin yerel yönetimle ilgili ...
 
Soyer'den mesaj seli: Mega projem...
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Soyer, “Herkes ...
İzmir'de seçim ofisine saldırı: 2 gözaltı, meclis üyesine darp iddiası!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, alkollü oldukları öne sürülen iki kişi, AK ...
CHP’li adaydan CHP’li başkana ‘çöp’ salvosu: Sahaya indi, kendi topladı!
CHP Menemen Adayı Aksoy, CHP’li Şahin tarafından yönetilen Menemen Belediyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri