POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
11 Mart 2019 Pazartesi - 12:29

Fatma Güçlü Çalkaya projelerini anlattı, rekor oya talip oldu!

Kafe Siyaset programına konuk olan CHP Balçova Adayı Fatma Güçlü Çalkaya, eşi Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşmesi sonrası kendisiyle ilgili süreci anlattı. Çalkaya, 31 Mart’taki seçim için rekor oya talip oldu. Çalkaya projeleri için, “İnsana dokunan, hayatın içinde, sosyal projelere ağırlık vereceğiz. Bütçeyi biliyorum, uçuk kaçık şeyler anlatmayacağım. Ben yapabileceklerimi söylüyorum. İnsan odaklı projelerle yanlarında olmaya devam edeceğim” dedi.

Fatma Güçlü Çalkaya projelerini anlattı, rekor oya talip oldu!

GERÇEKİZMİR - Balçova’da YSK’nın mevcut belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın  adaylığını düşürmesi sonrası CHP’nin aday gösterme kararı aldığı Çalkaya’nın eşi Fatma Güçlü Çalkaya, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

KADIN ÖRGÜTLENMESİNİ SEMT EVLERİYLE YAPTIK

Balçova’da kadın örgütlenmesini anlatan Çalkaya, “ 2004’te Mehmet Ali Çalkaya, göreve ilk geldiğinde “kadınları örgütleyeceğim” demişti, dediğimizi yaptık. 15 yıldır Balçova’da müthiş bir kadın örgütlenmesi kurduk. Partiye üye sayısı açısından bakacak olursak yüzde 51’i  kadın olan bir örgütümüz var. Bunu da semt evleri aracılığıyla yaptık. Halk evleri tipi bir örgütlenme. 2004 yılından itibaren semt evlerini tüm mahallelere açtık. Kadınları beceri kurslarıyla her alana dahil etmeye çalıştık. Çeşitli eğitim seminerleriyle gelişimlerine katkı koyduk. Semt evlerine gelen kadınlar bir süre sonra kendilerini siyasetin içinde buldu. Özgür iradeleriyle partiye üye oldular. Belediye meclis üyesi oldular, ilçe yöneticisi oldular. Bu örgütlenmeyi başarıyla yürüttük. . Kadın  şuan Balçova’da üretiyor, siyasetin içinde hem hayatın içinde, hem siyaseten çok aktif...

ANKETLERDE İKİNCİ ÇIKIYORDUM

Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşmesinin ardından oluşan adaylık durumunu anlatan Çalkaya, “ Biz aslında 4. kez aday gösterilmiştik ve başkan çalışmaya başlamıştı. Ta ki ilçe seçim kurulundan karar gelene kadar.  Bize dediler ki;” Cumhurbaşkanına hakaret davasından aldığınız cezadan dolayı adaylığınızı düşürüyoruz.” Bizim için zor bir dönemdi, demokrasiye yakışmayan bir karardı. Bu kadar çalışmış bir başkanın, seçilmesinin önünün kesilmesi Türkiye’ye yakışan bir karar değildi. Bunun üzerine Balçovalılardan gelen bir talep vardı. Herkes bu karara tepki göstermek, bize destek olmak adına akın akın belediyeye gelmeye başladı. Bu hukuksuzluğa bir cevap olacaksa “Fatma Hanım da her zaman içimizde olan, bize destek olan biri”  şeklinde bir talep vardı. Ama ne benim ne eşimin aklına gelmemişti. Bu bizim talebimiz değildi. Genel merkezimiz buna en güzel cevabın Fatma Çalkaya olarak verileceğini düşünmüş. Beni de araştırmışlar, anketlerde görmüşler ki Mehmet Ali Çalkaya’dan sonra en çok çıkan isim Fatma Çalkaya...  Hem iade-i itibar hem de Balçova’daki çalışmalarım göz önünde bulundurulmuş. 15 yıldır hep Balçova’nın içindeydim, iyi günde kötü gününde her zaman Balçovalıların yanlarındaydım. Genel merkezimize ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bu görevi bana verdikleri için teşekkür ediyorum.  Ben de var gücümle çalışacağım ve CHP bayrağını Balçova’da dalgalandırmaya devam edeceğim.

İYİ Kİ SİZSİNİZ DİYORLAR

“Partide emeği yok” eleştirilerinin haksız olduğunun altını çizen Çalkaya, “ Emeğim çok, hem partide hem de belediyenin sosyal projelerinde bizzat çalıştım. Beni tanımayan yok diyebilirim. Elini sıktığım her insan beni tanıyor. Diyor ki; ‘Benim eşime ziyarete gelmiştiniz, anneme ziyarete gelmiştiniz.’ Adaylıkla ilgili ‘Bu olayı sakın anlatmayın, biz yakından takip ediyoruz, çok büyük bir haksızlık yapıldı, siz tanıdık, bildik bir isimsiniz, iyi ki siz oldunuz’ diyorlar.  Sanayiye bile ilk kez girdim, elini sıktığım her kişi; ‘İyi ki sizsiniz’ diyor. Balçova’da kapısını çalmadığım ev kalmamış demek ki” dedi.

15 YIL ÖNCE NEYSEM YİNE OYUM

“Seçilmeniz halinde basıl bir belediye başkanı olacaksınız?” sorusuna Çalkaya şu yanıtı verdi:

“15 yıl önce neysem yine oyum. Sadece, belediye başkanı olacağım ama değişen bir şey olmayacak. Onların arasında olmaya devam edeceğim, kiminin annesi, kiminin kız kardeşi olacağım. Hizmet etmeye devam edeceğim.  Hem de kadın gözü, anne şefkati de değmiş olacak. Ben yine bebeklere ‘hoş geldin’ e gideceğim. Yine hastaların yanında olacağım. Belediyenin içinde olmaktansa alanlarda olacağım. Belediyeciliğin temel noktası insanı sevmek. O zaman başarı söz konusu oluyor. Biz, 15 yıl boyunca insanları çok sevdik, onlarda bizi çok sevdi. Sevgi ektik, karşılığında çok büyük bir sevgi gördük. İnsana dokunan bir belediye olmaya devam edeceğiz.”

EKONOMİK KRİZ SANDIĞA YANSIYACAK

Sahada dolaştığında ekonomik krizi net şekilde gördüğünü ifade eden Çalkaya, “Pazarda, evde yangın var. Bu mutlaka sandığa yansıyacak. Evlerde tencere kaynamıyor, insanlar pazarda fileyi dolduramıyorlar. Yaşam koşullar o kadar ağırlaştı ki çocuklarını okula göndermekte zorlanıyorlar. Sosyal politikalara, insan odaklı politikalara ağırlık vereceğiz. Bunun yanı sıra belediyenin yapması gereken işler de devam edecek” dedi.

METRO BİTİNCE TRAFİK RAHATLAYACAK

İlçedeki temel sorunları anlatan Çalkaya, “ Trafik sadece Balçova için değil, Türkiye geneli için bir sorun.  O yüzden Balçova da bir sorun. Otopark sorunumuz var. Ama metro çalışmaları artık Üçkuyular’dan Narlıdere’ye kadar başladı ve hızla devam ediyor. Balçova sınırları içerisinde 3 durak olacak. Metro bittiğinde trafiğin biraz daha rahatlayacağını düşünüyorum. Otopark için de 2 projemiz var. Kültür merkezi eksikliği vardı. Kültür merkezimizin temelini  önümüzdeki hafta  başkan atacak. Bu birkaç yıl içerisinde bitirmek de bana nasip olacak” dedi.

BALÇOVA'YI DENİZLE BULUŞTURMAK EN BÜYÜK HAYALİMİZ

“Sahilden yeteri kadar yararlanılıyor mu?” sorusuna yanıt veren çalkaya, “ Orada imar ile ilgili problemler var. O bölge SİT alanı olduğu için yetki  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda...Biz turizm bölgesi olduğumuz için Turizm Bakanlığı ile de birlikte planlama yapılıyor. Balçova’yı denizle buluşturmak en büyük hayalimiz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer ile birlikte çalışarak Balçova’yı denizle buluşturmayı düşünüyoruz” dedi.

İNSAN ODAKLI PROJELER OLACAK

Çalkaya, projelerini ise şöyle anlattı:

“Başkanın başlattığı kültür merkezi var, o temelini atacak ben devam ettireceğim. Çalışan annelerin yükünü hafifletmek adına kreş düşünüyorum. Kültür evini geçici bir süre belediyenin içine taşıyıp çocuk kreşi olarak düzenlemek istiyorum. İki tane otopark projemiz hayata geçecek. Balçova yaşlı bir kent. Günü birlik yaşlı bakım merkezi kuracağız, yeri hazır. Acil sağlık butonu ve evde bakım hizmeti... Bunların ön çalışmalarını başkan yaptı. Teknik altyapı hazırlandı, o çalışmayı evlerde hayata geçireceğiz. Yaşlıların hayatını kolaylaştırmak için evlerdeki eksiklikleri yapacağız. Acil sağlık butonunu yaşlılarımızın bileklerine takacağız, sorun yaşadıklarında butona basacaklar. Bunun başında teknik bir ekip bulunacak. Yaşlılarımız butona bastığında hemen müdahale edilecek.  Kadın kooperatifimiz, çok güzel şeyler üretiyor. Ürettiklerini satarak  güç kazanıyorlar.  Bunların satış ofislerini düzenleyeceğiz. Spor aktivitelerimizi geliştirmeyi düşünüyoruz.  Balçova’da spor yapmayan kalmayacak. Bu konuda çalışan kadınlara yönelik yeni bir planlama yapabiliriz. İnsana dokunan, hayatın içinde, sosyal projelere ağırlık vereceğiz. Bütçeyi biliyorum, uçuk kaçık şeyler anlatmayacağım. Geliriniz neyse gideriniz de o olmalı. Ben yapabileceklerimi söylüyorum. İnsan odaklı projelerle yanlarında olmaya devam edeceğim. Eğitim olmazsa olmazımız. Gelişimi, dönüşüm sağlamak istiyorsanız eğitime destek vermek zorundasınız. Biz, 15 yıldır eğitime ciddi katkılar koyduk. İlk 2005 yılındaki depremde, depreme dayanıksız okullar vardı. Okul güçlendiren tek belediyeyiz. Okullardan gelen taleplere göre  desteklerimizi hep sürdürdük. Katkımız ve desteğimiz sürecek.”

KADINLARLA BİRLİKTE HAREKET BAŞLATACAĞIZ

Mehmet Ali Çalkaya’nın ‘eylemci bir başkan’ olduğunun hatırlatılmasının ardından “siz de eylemci bir başkan olacak mısınız?” sorusuna yanıt veren Çalkaya, “ Kadın olan şiddet, çocuk istismarı, çocuk gelinler, gittikçe artıyor. Bunlar, önlenmesi gereken şeyler. İktidarın kadına bakış açısından dolayı bunlar artıyor. Ben bu anlamda Balçovalı kadınlar ile birlikte bir hareket başlatmak, bir  mücadele başlatmak ve Türkiye’ye yaymak istiyorum” dedi.

Sandık hedefi sorulan Çalkaya şu yanıtı verdi:

“Aslında ben sokaklarda gezdikçe, herkes; ‘Bu yapılanlardan dolayı daha çok oy alacağız’ diyor. ‘Yüzde 80 alacağız, sandıkta cevabı göstereceğiz’ diyen o kadar çok vatandaş var ki yüze 70’lerin üzerine çıkacağız diyorum. Rekor oya talibim.”

İLÇE ÖRGÜTÜYLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Başkan seçilmesi halinde ilçe örgütü-belediye başkanı ilişkisinin nasıl olacağını anlatan Çalkaya, “ Biz ilçe örgütümüzle hep birlikte çalıştık . Balçova’daki her kurum ve kuruluşla birlikte çalışmaya özen gösterdik. Herkes bu ilçeye, ilçede yaşayanlara hizmet etmek için burada. İlçe örgütümüz ve kurumlarla uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

DİREKSİYONUN BAŞINDA TEK KİŞİ OLUR

31 Mart’tan sonra görevi devredecek olan Mehmet Ali Çalkaya’nın ne yapacağının sorulması üzerine Çalkaya, “O bana bir şeyler soruyordu, bende ona mutlaka soracağım. Ama o bana hep şunu diyor; ‘Sen sormadan ben müdahale etmeyeceğim.’ Direksiyonun başında tek kişi olur. Biz meclis üyelerimiz, Balçovalılar ile birlikte ortak akılla yönetmeye devam edeceğiz. Takıldığım yerlerde mutlaka sorarım, sonuçta deneyimli başarılı bir başkan” dedi.

TUNÇ SOYER AÇIK ARA KAZANACAK

İzmir’de Tunç Soyer-Nihat Zeybekci yarışını değerlendiren Çalkaya, “  Sayın Zeybekci İzmirli değil, dışarıdan geldi. Ama Tunç Soyer İzmirli, İzmiri biliyor, İzmir’in  sorunlarını bilen biri... Tunç Başkanım bu seçimi açık ara farkla,  çok rahat alacak” dedi.

30 ARTI 1

İzmir geneli sandık tahminini “30 artı 1 Millet İttifakı alacak” olarak açıklayan Çalkaya, Balçova’da yapılan ittifak ile ilgili, “İYİ Parti ile birlikte  çalışıyoruz, ittifak iyi gidiyor. İYİ Parti’den meclis üyesi arkadaşımız var, o da bizimle birlikte alanlarda” dedi. Cumhur İttifakı’nın Adayı Evrim Özen sorulması üzerine Çalkaya, “İyi çalışmalar diliyorum, ama başarı benim olacak” dedi.

BALÇOVA KENDİNİ MECLİSTE GÖRECEK

Millet İttifakı’nın meclis listesini değerlendiren Çalkaya, “ Balçovalı kendini her anlamda mecliste görecek. Her kesime hitap eden bir meclis var, kadın ağırlıkta, genç çok... En genç meclis diyebiliriz. Engellilerin problemlerini çok iyi bilen engelli bir arkadaşımız var. Herkes kendini mecliste bulabilecek” dedi.

MARTIN SONU BAHAR

Çalkaya programın sonunda, “ Balçovalı aileme, Balçovalılar ailem benim  Mart’ın sonu bahar diyorum. Önce Balçova’nın, sonra İzmir’in ve Türkiye’nin dağlarında çiçekler açmasını diliyorum” dedi.

 
İzmir'de kafeye kumar baskını!
 
"CHP ve Yavaş sahte senet iddialarına yanıt vermeli"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SP’li Kılıç: İzmir’e dinamizm katacağız
Saadet Partisi (SP) İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Şerafettin ...
Zeybekci: İzmir'e kayıp 20 yılı geri kazandıracağız!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "İzmir'e ...
CHP'li Bakan'dan 'beka sorunu' çıkışı: Korkuyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Bakan, "16 yıldır tek başlarına iktidar olanlar ...
 
AK Gençlik anlattı, bakanlar dinledi!
“Adım adım ekonomi” programında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ...
CHP'li Sındır: Meydanlara çıkıp hangi yüzle oy istiyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, "Geniş tanımlı işsiz sayısı ise 623 bin ...
Menderes'te Kayalar coşkusu: Vekillerle miting gibi açılış
CHP Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, Milletvekilleri Ednan ...
 
Bayraklı Adayı Sandal'dan iddialı mesaj: Yüzde 60'ları geçtiğimizi biliyoruz!
Kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslenen Sandal “Bizim seçim kaygımız ...
CHP'li Polat Aliağa'daki 'tehdidi' Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ÇED olumlu kararı iptal edilmesine ...
Büyükşehir için başkanlık yarışında tek kadın aday!
İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan 12 kişiden sadece biri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri