POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
2 Nisan 2023 Pazar - 09:04

İYİ Parti İzmir'de aday adayları teşkilatın kantarına çıktı!

İzmir Teşkilatı'nın 28 bin üyesi kentin 4 ayrı noktasında kurulan sandıklarda 64 aday adayı arasından seçim yaptı. 

İYİ Parti İzmir de aday adayları teşkilatın kantarına çıktı!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir Teşkilatı milletvekili aday listelerinde kimleri görmek istediğini belirlemek için sandık başına gitti. 

İzmir Teşkilatı'nın 28 bin üyesi kentin 4 ayrı noktasında kurulan sandıklarda 64 aday adayı arasından seçim yaptı. 

2 BÖLGEDE 4 SANDIK ALANI 
Birinci bölge üyeleri Kültürpark'taki Celal Atik Spor Salonu'nda oy kullanacak, ikinci bölgede ise ilçeler 3 alana yayıldı. Buna göre Bergama, Kınık, Dikili, Foça ve Aliağa üyeleri Bergama'daki İçmeler Düğün Salonu'nda, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire ve Bayındır üyeleri Ödemiş Düğün ve Kongre Salonu'nda, Bayraklı, Karşıyaka, Bornova, Çiğli, Menemen ve Kemalpaşa üyeleri ise Bayraklı'daki Havuz Düğün ve Nikah Salonu'nda oy kullandı. 

İYİ Parti Genel Merkezi temayül yoklaması kapsamında İzmir 1. Bölge için İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 2. Bölge için İYİ Parti Basın, Yayın ve Medya Başkanı Lütfü Türkkan’ı görevlendirdi.

Sandıklar oylama için saat 10.00'da açıldı, saat 17.00'de kapandı. 

ÇIRAY VE ÖZLALE YOK, DERVİŞOĞLU KENDİ İSTEĞİYLE GİRDİ 
İYİ Parti İzmir'deki temayülde Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale listelerde yer almadı. TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise kendi isteğiyle temayüle katıldı. 

İZMİR'DE KOTA UYGULANACAK 
Genel Merkezden yayınlanan genelge kapsamında üyelerin bölge milletvekili sayısının en az yarısı en fazla tamamı kadar aday adayı işaretleyecekleri, oy verme merkezlerininin ilçe başkanlığı denetiminde mesai yapacağı, ilçe başkanlığı imza masasında oy kullanan üyelerin imzasının alınacağı ve birden fazla seçim bölgesi olan İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da sayım sonrası elde edilen sonuçlar cinsiyet kotası uygulandıktan sonra İl Başkanlığına iletileceği açıklanmıştı. 



BEZİRCİLİOĞLU SANDIK BAŞI MESAJLARI! 
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, üyelerin 64 aday adayı için oy kullanacağını aktarırken, "Üyelerimiz en güzel, en doğru seçimleri yapacaktır. Bizi 14 Mayıs'taki yüzyılın seçimi diye tabir ettiğimiz, gerçekten çok çok önem verdiğimiz seçimlerde İzmir'de İYİ Parti'yi temsil edecek kadroları belirlemede önemli bir eğilim ortaya koyacaktır" dedi. Bezircilioğlu, partisinin bünyesinden olabildiğince çok milletvekilini meclise gönderebilmeyi hedeflediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Yoklamadan çıkan sonuçları genel merkezimize sunacağız. 9 Nisan'da kesin milletvekili aday listesini bekleyeceğiz ve ondan sonra da sahada var olacağız. Bugün temayülden çıksın çıkmasın, kesin aday listesinde olsun olmasın bütün milletvekili aday adaylarımızın bu çok önem verdiğimiz yüzyılın seçimlerinde ilk günkü şevkle, motivasyonla, coşkuyla seçimlere hazırlığına devam etmesini ve sahada olmalarını temenni ediyorum...

2. Bölge Bergama ve Ödemiş'te kullanılan oy sayısı şöyle:

BERGAMA'DA KAÇ OY KULLANILDI?

Aliağa - 205

Bergama- 480

Kınık - 120

Dikili - 170

Foça - 46

Toplam = 1021 

ÖDEMİŞ'TE KAÇ OY KULLANILDI?

Tire- 311

Ödemiş -226

Kiraz -  54

Beydağ- 26

Bayındır- 30

Toplam=647 Her iki sandığın toplamında ise 1668

ÖDEMİŞ 'YILDIRIM' DEDİ

Ödemiş Bölgesi’nde kurulan sandıktan Arzu Yıldırım 513 Oy ile birinci çıktı. Yıldırım’ın ardından ise liste şöyle; 479 Miran Bacgeroğlu, 444 oy Mümin Yalçınkaya, 411 oy Taner Cücü, 369 Yeliz Çulha, 354 Yavuz Adar, 336 oy Mehmet Emin Cantürk, 272 Semih Yüksel, 272 Semih Yüksel, 251 Yeliz Şen, 245 Müjde Harput Apak, 241  Bülent Uygur, 219 oy Dinçer Işıkta, 197 Nedim Koşum, 191 Hüsmen Kırkpınar, 76 oyla Dilek Candaş Güleç, 66 oyla Dilek Soylu, 37 oyla Erdinç Matur, 40 oyla Ferhat Dokumacı, 81 oyla Mehmet Halis Köse, 20 oyla Murat Dursun Bozyel, 39 oyla Mustafa Solak, 74 oyla Mustafa Nuri Deniz, 47 oyla Nazlı Buket Karasu, 44 oyla Osman Tamer Şahin, 27 oyla Sacit Türkbaş ve 17 oyla Yusuf Eren izledi.

BERGAMA'DA SANDIKLARIN ŞAMPİYONU IŞIKTAŞ OLDU

Bergama Bölgesi 1 No.lu sandık sonuçları şöyle:
Arzu Yıldırım 108, Bülent Uygur 47, Dilek Soylu 68, Dinçer Işıktaş 316, Ebru Candaş Güleç 44, Erdinç Matur 20, Ferhat Dokumacı 12, Hüsmen Kırkpınar 167, Mehmet Emin Cantürk  20, Mehmet Halis Köse 109, Miran Bacgeroğlu 51, Murat Dursun Bozyel 10, Mustafa Solak 93, Mustafa Nuri Deniz 45, Müjde Harput Apak 187, Mümin Yalçınkaya 78, Nazlı Buket Karasu 27, Nedim Koşum 35, Osman Tamer Şahin 86, Sacit Türkbaş 97, Semih Yüksel 55, Tamer Cücü 114, Yavuz Adar 109, Yeliz Çulha 101, Yeliz Şen 127, Yusuf Eren 191 oy aldı.

Bergama 2 Nolu Sandıkta ise ; Arzu Yıldırım 104 oy, Bülent Uygur 51 oy, Dilek Soylu 34 oy,  Dinçer Işıktaş 244 oy,  Ebru Candaş Güleç 31 oy,  Erdinç Matur 25 oy, Ferhat Dokumacı 14 oy, Hüsmen Kırkpınar 119 oy,  Mehmet Emin Cantürk 34 oy,  Mehmet Halis Köse 84 oy,  Miran Bacgeroğlu 38 oy,  Murat Dursun Bozyel 7 oy,  Mustafa Solak 66 oy,  Mustafa Nuri Deniz 45 oy,  Müjde Harput Apak 144 oy, Mümin Yalçınkaya 53 oy,  Nazlı Buket Karasu 21 oy, Nedim Koşum 48 oy,  Osman Tamer Şahin 71 oy, Sacit Türkbaş 65 oy,  Semih Yüksek 34 oy, Tamer Cücü 83 oy,  Yavuz Adar 79 oy,  Yeliz Çulha 54 oy,  Yeliz Şen 96 oy ve Yusuf Eren 100 oy aldı

Bergama3 No.lu sandıktan; Yavuz Adar 122,  Bülent Uygur 30, Dilek Soylu 33, Arzu Yıldırım 112, Ebru Candaş Güleç 19, Dinçer Işıktaş 112, Erdinç Matur 16, Hüsmen Kırkpınar 66, Mehmet Emin Cantürk 26, Mehmet Halis Köse 31,  Miran Bacgeroğlu 36, Murat Dursun Bozyel 8, Mustafa Solak 39, Mustafa Nuri Deniz 25, Müjde Harput Apak 85, Mümin Yalçınkaya 50, Nazlı Buket Karasu 15,  Nedim Koşum 43, Osman Tamer Şahin 52, Sacit Türkbaş 30,  Semih Yüksel 36, Yeliz Çulha 42, Tamer Cücü 51, Yeliz Şen 62, Yusuf Eren 43 oy aldı. 

 

 

(Haber servisi, AA)

 
Tepkiler dinmiyor: Yüzbinler yeniden sokaklarda!
 
Sağlık bir Ramazan için 7 kritik öneri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Depremzedelere konutları ücretsiz teslim edeceğiz''
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Aday olduğu için kendisini eleştirenlere seslendi
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sosyal ...
AK Parti İzmir’de Saygılı dönemi başladı… Yönetimin istifası istendi!
AK Parti İzmir’de il başkanlığı devir teslimi için tören düzenlendi. Törende ...
 
Adayların oy pusulasındaki yerleri belli oldu
Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Yüksek ...
CHP İzmir'den iftar ve sahur ziyaretleri... Aslanoğlu: Sofrayı büyütmeye devam edeceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ramazan ayı ...
Kılıçdaroğlu’ndan 'seccade' açıklaması: Çok üzgünüm...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir seccade üzerinde durduğu fotoğrafın ...
 
CHP'de 50 yıl sonra Deniz Baykalsız ilk seçim!
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal 11 Şubat'ta hayatını kaybetmişti. ...
Muharrem İnce'den 'seccade' açıklaması!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir seccade üzerinde durduğu fotoğraf nedeniyle ...
CHP İzmir'de merkez yoklaması mesaisi: İşte detaylar
CHP İzmir'de aday belirlemede merkez yoklaması mesaisi yaşanıyor. İlçe ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri