POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
9 Temmuz 2021 Cuma - 10:55

İzmir'de büyük dönüşümde üçüncü perde, dev ihale!

Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimin yapımını kapsayan üçüncü etabın yapım ihalesine 29 Temmuz’da çıkıyor. Proje tamamlandığında toplamda 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi olacak. Bölgede gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu, sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark ve daha fazla yeşil alan yer alacak.

İzmir de büyük dönüşümde üçüncü perde, dev ihale!

Yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda üçüncü etap için 29 Temmuz’da anahtar teslim yapım ihalesine çıkıyor. Birinci ve ikinci etapta inşaat yapım işini tamamlayarak 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim eden Büyükşehir, üçüncü etapta bin 422 bağımsız birim yapacak. İlk iki etabın tamamlanmasıyla beraber bölgenin altyapısını da yenilemeye başlayan Büyükşehir, doğalgaz için gerekli olan imalatları bitirdi. Yolları genişleten, elektrik ve içme suyu hatlarını yenileyen Büyükşehir, mahalle ölçeğinde kentsel dokuyu yenilediği için doğalgazın bölgeye gelmesini sağlayarak Uzundere halkının yüzünü güldürdü. Üçüncü etapta yer alan hak sahiplerinin konut kura çekimi 8 Nisan 2021’de yapılmıştı.

Yeni bir yaşam alanı doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda imar adalarında vaziyet planı, kitle yerleşimi yeniden etüt edilerek daha çok yol, yeşil ve peyzaj alanı sağlamak için inşaat alanı arttırılmadan plan revizyonu yapıldı. Bu plan revizyonuyla mevcut “2,5 Emsal” korunarak 8 kat ile 15 kat arasında değişen yapılaşma koşulu getirildi ve böylece yurttaşlar için daha ferah yaşam alanları oluşturuldu.
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sadece eski binaları yıkıp yenilerini yapmadıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Bölgeyi sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla, altyapısıyla bir bütün halinde dönüştürüyoruz. Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi olacak. Rekreasyon alanında ise projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark ve daha fazla yeşil alan oluşturulacak. Uzundere’de yakın çevresi için çekim merkezi olacak yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz” dedi.
Uzundere dönüşüm alanında ayrıca bölge çocukları ve kadınları için Masal Evi, kütüphane ve etüt merkezi de yapılacak. Gençler için eğitim ve öğretim hizmetlerine destek olacak fonksiyonlar bir arada sunulacak. Bölge kadınları meslek kurslarına katılırken çocuklarını Masal Evi’ne bırakabilecek.

İki imar adası yükleniciye ait
Üçüncü etap yapım ihalesinde yüklenici firma 7 adada toplamda bin 422 bağımsız birim inşa edecek. İhale kapsamında iki imar adası tamamen yükleniciye ait olup diğer beş imar adasında yüklenici ve hak sahiplerine ait bağımsız birimler ortak hisseyle yapılacak. Etap bütününde Belediye hissesi olarak herhangi bir bağımsız birim alınmayacak. İhale kapsamında paylaşım yüzde 57 yüklenici, yüzde 43 hak sahiplerinin payı olarak belirlendi. Büyükşehir tarafından yaratılan bu koşullar sayesinde ihaleye katılımın arttırılması hedefleniyor.

 
Merkez Bankası anketinde yıl sonu dolar beklentisi yükseldi
 
Botta mahsur kaldı, Sahil Güvenlik kurtardı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 10 Temmuz 2021 Cumartesi 10:11

%100 uzlaşıyı desteklesemde proje çok yavaş ilerliyor.Umarım kentsel dönüşüm daha hızlı yapılabilir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da ilk bamya hasadı, Neptün Soyer’den 'ekoloji' vurgusu!
Uluslararası Kooperatifler Günü’nde Bornova Doğal Tarım Çifliği’ni ziyaret ...
Bayraklı'da gençler için AB projesi
Bayraklı Belediyesi ile Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği ...
Buca'da ekipler kurbanlık denetimi için sahada!
Kurban Bayramı öncesi halk sağlığı için sahaya inen Buca Belediyesi veterinerlik ...
 
Su Ideathonu kazananları belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ...
Foça'da iki günlük ÖÇK çalıştayı
Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi Değerlendirme-Durum Teşhis Çalıştayı, 8-9 ...
Soyer'den Cumhur İttifakı başkanlarıyla bire bir zirve!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Levent Marina'daki buluşmada Cumhur ...
 
Kemalpaşa'da festival havası!
Kemalpaşa Belediyesi, Temmuz ayı etkinlik takvimi kapsamında, çeşitli ...
Büyükşehir Belediyesi'nden 3 mahalleye 3 havuz
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “sporda fırsat eşitliği” ...
Narlıdere'de bir pazardan fazlası!
Kadınların el emeği ürünlerini üretim ve ekonomi sürecine dahil etmek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri