POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
7 Şubat 2021 Pazar - 14:00

Konak'ta 'yardım' polemiği: CHP'li Gruşçu'dan AK Partili mevkidaşına yanıt ve 'özür' çağrısı!

Konak’ta kahveci esnafına nakdi yardım yapılmasına yönelik CHP ve AK Parti arasındaki polemik büyüyor. İzmir’e gelen CHP Lideri’nin konu hakkında Ak Parti’ye yönelik eleştirileri sonrası AK Parti İlçe Başkanı Başdaş’tan gelen tepki ile eleştirilere yanıt CHP İlçe Başkanı Gruşçu’dan geldi. Gruşçu, Başdaş’a özür çağrısında bulundu.

Konak ta  yardım  polemiği: CHP li Gruşçu dan AK Partili mevkidaşına yanıt ve  özür  çağrısı!

GERÇEKİZMİR - Konak Belediyesi’nin Şubat ayı meclisinde kahveci esnafına nakdi yardım yapılmasının oy çokluğu ile kabul edilmesi sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile AK Parti arasında yaşanan tartışma alevlendi.

Kahveciler Esnaf Odasından gelen talep doğrultusunda verilecek 350 TL yardım CHP, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) gruplarının oyları ile kabul edildi. Önerge oylamasında AK Parti grubu ise çekimserde kaldı.

İzmir’de bir dizi programa imza atarken Çiğli’deki tramvay temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Konak’taki duruma değindi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenirken, “Konak Belediyesi kahvecilere yardım yapmak istiyor. Belediye meclisinde AK Partililer karara karşı çıkıyor. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a sesleniyorum; Konak’ta belediye kahvecilere yardım yapmak istiyor, AK Partililer belediyeye karşı çıkıyor. AK Partililer buna hangi gerekçe ile karşı çıktı? Bütün kahveciler bunu dinlesin” ifadelerini kullandı.

Gelişmeler üzerine AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş açıklamalarda bulundu. AK Partili Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u hedef alırken yaşananların çarpıtma olduğunu öne sürdü.

GRUŞÇU'DAN YANIT VE ÖZÜR ÇAĞRISI

Başdaş, “Karşı çıkmadık. Çarpıtıldı” dedi. Başdaş ayrıca Belediye Başkanı Batur’u hedef aldı ve “Başkan Batur bunu siyaset malzemesi yapmak için getirdi” diye konuştu.

AK Partili Başdaş’ın çıkışına yanıt CHP’li mevkidaşı Çağrı Gruşçu’dan geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Gruşçu şunları söyledi;

“CHP’li belediyelerin çalışmalarına tahammül edemiyorlar. Konak Belediyemiz esnafı destekliyor, AKP Grubu karşı çıkıyor.

İstedikleri kadar engellemeye çalışsınlar, esnafımıza verdiğimiz destek analarının ak sütü gibi helal olsun. Biz hizmete devam edeceğiz. Onların işi laf, bizim işimiz hizmet!

Esnafımız için getirdiğimiz maddi destek önergesini muhtarlarımız üzerinden pazarlık unsuru yapan bu zihniyet içten pazarlıklıdır, samimiyetsizdir.

Milletimizin menfaatlerini bir grup tefeciyle ve yandaşla oturdukları masalarda nasıl pazarlık malzemesi yaptıklarını iyi biliyoruz.

Şimdi de CHP’nin yapacağı hizmetleri, esnafımız ve muhtarlarımız üzerinden nasıl pazarlık malzemesi yaparak engellemeye çalıştıklarına şahit oluyoruz. Asla engelleyemeyecekler.

Milletimiz doğruyu da yalanı da görüyor. Gerçekler gün yüzü gibi ortada. Basın üzerinden yaptıkları açıklamalarda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’a ne denli haksız ithamlarda ve iftiralarda bulunduklarını bu görüntüler açıkça ortaya koyuyor.

AKP İlçe Başkanı ve grubuna sesleniyorum: Halkın ve hakkın yanında duran Sayın Genel Başkanımdan, Sayın Belediye Başkanımdan ve pazarlık unsuru haline getirdiğiniz yurttaşlarımızdan derhal özür dileyin.”

 
Kanseri yendi, kendisini kadınlara adadı
 
Büyükşehir selin yarattığı maddi kayıpları karşılayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEVA'dan Kemeraltı mesaisi!
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, pandeminin ...
CHP'li Sındır'dan çarpıcı 'gözaltı' iddiaları!
Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan gençleri adliyede ziyaret eden ...
"Huzur kaçırmak isteyenler hüsrana uğrayacak"
Malatya'daki Tohma Köprüsü'nün açılış törenine canlı bağlantıyla katılan ...
 
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'esnafa destek' çıkışına yanıt!
Konak Belediyesi meclisinde kahveci esnafına yapılacak 350 liralık yardım ...
İzmir'de Kılıçdaroğlu günü: Metroya indi, selzede esnafı dinledi!
Kente dün gelen ve yaptığı taziye ziyaretleriyle Torbalı'da şehit, Buca'da ...
Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı.
 
O istifa sonrası il yönetiminden Menemen çıkarması, flaş mesajlar!
CHP’de başkanvekili seçiminde yaşanan fireyle ilgili Menemen  tartışması ...
CHP'de 3 firenin yaşandığı Menemen'de flaş gelişme: Meclis üyesi istifa etti!
Menemen’de başkanvekili seçiminde 3 fire veren CHP’de flaş bir gelişme ...
Erdoğan’dan İzmir’e 2023 mesajı: Bir başka yıl olacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı AK Parti İl Kadın Kolları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri