POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
12 Temmuz 2019 Cuma - 19:28

Büyükşehir Meclisi'nde gündem metro, Ankara ve 15 Temmuz!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı üçüncü oturumunda Başkan Soyer, Buca Metrosu’na onay alınmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Soyer, Ağustos ayında 2-3 gün boyunca AK Parti Grubu ile Ankara’da kamp kuracaklarını ifade etti. Ayrıca 15 Temmuz’da toplu ulaşımın ücretsiz olması oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Meclisi nde gündem metro, Ankara ve 15 Temmuz!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan üçüncü oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda 15 Temmuz’da ulaşımın ücretsiz olması kararı alındı. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Buca Metrosu’na onay alınması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal ise, Soyer’den, kentle ilgili bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde onay bekleyen süreçlerin kamuoyu yoluyla değil, diyalog yoluyla, milletvekilleriyle görüşerek ve mecliste konuşularak gündeme getirilmesini rica etti. Ayrıca Soyer, Ağustos ayının başında AK Parti Grubu ile 2-3 gün Ankara’da kamp kuracaklarını söyledi. Soyer, meclis üyelerine; stratejik plana katkı koymaları noktasında geri dönüş yapmaları ve Ankara’ya taşımak istedikleri öneriler varsa kendisine ya da AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’a iletmelerini noktasında çağrı yaptı.

15 TEMMUZ İLE İLGİLİ VİDEO GÖSTERİMİ YAPILDI

Toplantının başlangıcında AK Parti Grubunun talebiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı video gösterimi yapıldı.

15 TEMMUZ’DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında, Konak Meydanında düzenlenecek programlara katılım sağlayacak vatandaşların; 15 Temmuz saat 15:00’ten, 16 Temmuz saat 06:00’ya kadar toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması hakkındaki önerge oy birliği ile kabul edildi.

SOYER’DEN CUMHURBAŞKANI’NA METRO TEŞEKKÜRÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu’nun yatırım programına alınması ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilmesi hakkında konuştu. Soyer, “Buca Metrosu’nun onayını almış bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’na çok teşekkür ediyoruz. Buca Metrosu’nun yapım süreci an itibariyle başlamıştır. Şehrimize nefes aldıracak bu projeyi el birliği ile gerçekleştireceğiz” dedi.

AK PARTİLİ HIZAL: İZMİR’İN MENFAATİNE OLAN HER HUSUSTA YANINIZDA VE ARKANIZDA OLURUZ

Soyer’in ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Buca Metrosu’nun şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu geçen meclisimizde değerlendirmiştik. Sonuç itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla Buca Metrosunun yapım işinin önemli bir eşiğini aşma sürecini görmüş olduk. Cumhur İttifakı AK Parti grubu olarak şehrin, İzmirlinin menfaatine olan her hususta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanında ve arkasında duracağımızı dile getirmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte Buca Metrosu’nun en hızlı süreçte tamamlanmasını temenni ediyoruz, takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirmek istiyoruz. Sizden ricamız bu ve benzer konuların diyalog yolu açılarak, bakanlık cumhurbaşkanlığı nezdinde onay beklenen süreçlerin kamuoyuyla değil gerekirse mecliste bilgilendirme yapılarak, şehrimizi bölgemizi temsil eden Milletvekillerimizle görüşmeler yapılarak gerçekleşmesini diliyoruz” diye konuştu.

 CHP’Lİ ÖZUSLU: TARTIŞMALARIMIZI ANKARA’NIN DUYDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise,  “Buca Metrosu’na onay gelmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu onurlu hizmeti yapma imkanı kazandırıldığı için çok mutluyuz. İdeolojilerimiz farklı olabilir ama İzmir’e hizmet etmekte hepimizin birleştiği konusunda şüphem yok. Çarşamba Günü olan meclis toplantımızda yaptığımız tartışmaları Ankara’nın duyduğunu ve olurun geldiğini düşünüyorum. Demek ki İzmir’e hizmet için yapılan bu tartışmalar hayırlı olmuştur” açıklamasında bulundu.

SOYER: ANKARA’DA KAMP KURACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, AK Parti Grubu ile Ankara’ya gidilmesi konusunu hatırlatarak, “Özgür Bey (AK Parti Grup Başkan Vekili)  Ankara’ya beraber gideceğimizi konuşmuştuk. Ağustos başında 2-3 gün vakit ayırırsanız randevu alacağız. Planlamayı yapalım, beraber 2-3 gün Ankara’da kamp kuracağız” dedi.

STRATEJİK PLANA KATKI ÇAĞRISI

Soyer, büyükşehir belediyesinin stratejik planının hazırlanması noktasında meclis üyelerinin katkı koymasına yönelik çağrıda bulundu. Soyer,”Stratejik planın hazırlanması ile ilgili geri dönüşler oldu ama eksikler var. Yanında olanlar teslim etsin, olmayanlar da lütfen en kısa sürede teslim etsin” dedi.

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANILDI

Oturumun dilek ve temenniler bölümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne yönelik anma konuşmaları yapıldı.

ANKARA’DA KONUŞULMASINI İSTEDİĞİNİZ NE VARSA…

Başkan Soyer, meclis üyelerine seslenerek, “Ankara’da konuşulmasını istediğiniz hangi konu varsa Özgür Bey’e (AK Parti Grup Başkan Vekili) veya bana iletiniz. Bizim bürokrat arkadaşlarla hazırladığımız bir dosya var ama sizin önerilerinizi de taşımak isteriz.

BAŞKAN KILIÇ'TAN METRO KONUŞMASI
Buca Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Erhan Kılıç, Buca Metrosu'nun onay alması ile ilgili söz aldı ve şunları söyledi: “Bugün çok güzel bir haber aldık. Buca metrosu için gerekli imza geldi. Metro fikrini ilk ortaya çıkaran gelişmeyi sağlayan Aziz Kocaoğlu’na, geleceğin İzmir’ini yaratacağını düşündüğümüz size, TBMM’de konuyu gündeme getiren tüm milletvekillerimize, söz konusu projeyi imzalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi Bucalılar adına sunuyorum. Bizim adımıza çok önemli bir imzaydı."

 
Flaş gelişme: GSF'nin yeni adresi belli oldu:
 
Aile hekimlerini darbeden saldırgan tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunç Soyer’in danışman kadrosuna 2 flaş isim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışman kadrosuna iki ...
Seferihisar'da Karakılçık buğdayının hasadı başladı
Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ...
Soyer: Birlikte yaşama kültürü konusunda İzmir'in sosyal geni var
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Birlikte yaşama kültürü konusunda ...
 
Torbalı'da üniversite tercih masası
Torbalı Belediyesi üniversite sınavının ardından Torbalılı öğrencilerin ...
Başkan Koştu'dan TOKİ çekilişi müjdesi
TOKİ’nin Bergama projesi kapsamında, 16 Temmuz Salı günü, noter huzurunda ...
İzmir'e Erdoğan imzalı müjde: Ve beklenen onay geldi
İzmir'in öncelikli toplu ulaşım projesi Buca Metrosu yatırım programına ...
 
Narlıdere'de kadın kooperatifi yola çıkıyor
Narlıdere Belediyesi tarafından kurulan Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi, ...
Dünya gençleri Karşıyaka’da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi, bu yaz ...
Buca 24 yıldır dinmeyen acıya ağladı
Bosna’da insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından biri olarak kabul ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri