POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
24 Eylül 2018 Pazartesi - 13:52

DSP İzmir'de ilginç gelişme: Başkan istifa etti, 1 hafta sonra geri döndü!

İzmir'de geçen salı günü il başkanlığı görevinden istifa eden DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, genel merkezin devreye girmesinin ardından görevine geri döndü. DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, "Biz genel merkez olarak diğer çalışmalarımız nedeniyle muhtemelen Ramazan Solmaz'a yeterince yardımcı olamadık. Oturduk, bunları karşılıklı konuştuk. İknaya zorladık" dedi.

DSP İzmir de ilginç gelişme: Başkan istifa etti, 1 hafta sonra geri döndü!

18 Eylül Salı günü DSP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Ramazan Solmaz, genel merkez yöneticilerinin devreye girmesi ile il başkanlığı görevine yeniden döndü. Solmaz'ın göreve döndüğünü, DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe açıkladı. Solmaz'ın fikrini değiştirmesi için kendisi ile görüştüklerini söyleyen Karakülçe, "Razaman Solmaz, DSP kültürü içerisinde yetişmiş, değerli bir abimiz. Yıllarca partinin her kademesinde ciddi emekleri oldu. Türkiye'de siyaset yapmak şuanda hem çok zor hem de çok meşakkatli, hem de sonucu itibariyle bazen insanlar karamsarlık içerisine düşebiliyor. İzmir İl Başkanımızın da yaşadığı bunlardan biriydi. Biz de genel merkez olarak diğer çalışmalarımız nedeniyle muhtemelen kendisine yeterince yardımcı olamadık. Oturduk, bunları karşılıklı konuştuk. İknaya zorladık. Partinin bir neferi, her kademesinde görev yaptı. Türk siyasetinin geçtiği süreci çok iyi bilmekte ve okumakta. Görev ve sorumluluklardan hiç bir zaman kaçmadı. Yeniden görevine devam edecek" dedi.

'DSP, CHP İLE İTTİFAK YAPAR MI?'
DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde, partisinin tavrına dair de bilgi verdi. DSP'nin hiçbir zaman iktidar olma hedefinden vazgeçmediğini belirten Karakülçe, partisinin Türkiye'nin genelinde yerel seçimlere katılacağını ifade ederek, "Olabildiğince güçlü adaylarla, halk tarafından sevilen, sayılan, bugünkü mevcut siyasi dayatmalara da direnebilen adaylarla yarışa katılacağız" diye konuştu. Yerel seçimlerde CHP ile ittifak konusunda görüşlerini de açıklayan Karakülçe, şunları söyledi:

"Türkiye'de mevcut siyasi iklimin ortaya çıkardığı yapı, bu tür ittifaklara zorluyor. CHP ile ittifakı, CHP'nin düşünüp adım atması gerekiyor. Biz bu konuda CHP'yi çok samimi bulmuyoruz. Kendi dertlerinden memleketin dertlerini unuttular. İzmir, alternatif olması gereken çok ciddi misyonu olan bir kent. Türkiye'deki sıkıntıyı ancak İzmir çözebilir. Önümüzdeki gelişen süreç, CHP içerisinde yaşananlar bizim umudumuz kırıyor. Ülkeye umut olabilecek insanların, önce kendi içlerinde umudu yaratmaları gerekiyor. Bu noktada bize gelebilecek, mantıklı bir öneri, karşılıklı görüş alışverişi, karşılıklı değer verilip değer alınması, olmazsa olmazımızdır. Bu olmazsa biz bir siyasi partiyiz. Yolumuza devam ederiz."

KÜSKÜN CHP'LİLERE AÇIK KAPI
2014'te yapılan yerel seçimlerde, CHP'de aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları DSP'ye geçmiş ve başkan adayı gösterilmişti. CHP, oyların bölündüğünü belirterek, DSP'yi eleştirmişti. 2019'da da benzer şekilse, CHP'den kopan isimlerin DSP'ye geçme olasılığına karşı Karakülçe, açık kapı bırakarak, "Bize gelen olursa, buna 'Olmaz' deme lüksümüz yok" yanıtıyla karşılık verdi. Karakülçe ayrıca DSP çizgisine yakın olan isimlere, adaylık için teklif götüreceklerini de belirtti. Düşündükleri kimi isimlerin olduğunu ve nabız yokladıklarını kaydeden Selçuk Karakülçe, "İzmir demokratik sol kültürün temeli ve DSP'nin büyük emek verdiği bir kent. Biz İzmir'in başka bir yapı ile yönetilmesine kolay kolay müsaade etmeyiz, tahammül de etmeyiz. Çünkü Türkiye'nin buradan ciddi bir çıkışa ihtiyacı var" dedi. (DHA)

 
Pamukta yeni sezonda hedef ithalatı bitirmek
 
Hırsız evine girdiği kadını rehin aldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
böyle siyaset olmaz. 24 Eylül 2018 Pazartesi 16:08

Koskaca DSP nin Yöneticileri küskünlerden mdet umuyor çok yazık çok..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Serter’den isimleri Büyükşehir için geçen Özgener ve Yorgancılar için net mesaj!
CHP İzmir Milletvekili Serter, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına ...
MHP'nin af teklifi Meclis'te: O suçlar kapsam dışı!
MHP 162 bin 989 tutuklu ve hükümlünün yararlanacağı af teklifini TBMM ...
CHP'li Kılıç: Gösterge 3600'ün takipçisiyiz
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
 
CHP'li Polat 'özel çocukların' sorunlarını Meclis'e taşıdı
CHP’li Polat, otizmli öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları TBMM gündemine ...
Şengül'den çarpıcı mesaj: CHP'li kardeşim de kullanıldığını hissediyor!
AK Parti İl Başkanı Şengül, 48 saat içerisinde 9 ilçede Danışma Meclisi ...
AK Parti İzmir’de kritik mesai: O isim teşkilata fikrini soracak!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Yağcı bugün ...
 
Erdoğan Rus basınına konuştu: İzin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus Kommersant gazetesine konuştu. ...
Erdoğan: BM artık reforme edilmeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Turken Vakfı Gala Yemeği'nde konuştu. ...
Eski bakan CHP'den başkan adayı oldu
Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, CHP'den Mersin Büyükşehir Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri