POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
14 Temmuz 2021 Çarşamba - 08:49

Memleket Partili Güven'den önemli açıklamalar: O fotoğraf, başkanlar ve Soyer için ne dedi?

Memleket Partisi MYK Üyesi Güven önemli açıklamalarda bulundu. Paylaştığı miting fotoğrafını detaylandırırken CHP'den ayrılığa zemin olan sebepler de sayarken, belediye başkanlarının zor bir süreçte görev aldıklarını belirtirken performans üzerinden konuşmayı doğru bulmadığını vurguladı. Güven, Soyer için ise "Dileriz ki Tunç Başkan başarılı olsun, İzmir'e hizmet etsin, katkısı olsun. Biz ondan mutlu oluruz" dedi.

Memleket Partili Güven den önemli açıklamalar: O fotoğraf, başkanlar ve Soyer için ne dedi?

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılan, Memleket Partisi MYK Üyesi Asuman Ali Güven açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adaylık sürecinde kendi ilçesi olan Seferihisar'da yaptığı mitinge Muharrem İnce'yle beraber katılan Güven, o günün fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, "Biz hep dürüst, açık ve samimi olduk" mesajını verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz'la birlikte yer aldığı fotoğrafı paylaşmasının altında yatan nedeni açıklayan Güven çarpıcı çıkışlara imza attı.

MİLLETVEKİLLERİNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞTIK
Güven, "Biz orada resimde olan insanlar CHP'den ayrıldık. Yeni partiye ayrılan 4 kişiyiz. Biz partimize her koşulda sadık kaldık, destekledik. Önümüz açılmadı. Siyaset yapmak anlamında zaman zaman önümüz kapandı. Siyaset dışında tutulmaya çalıştık. Hiçbir konuda bizimle iletişim kurmamaya özen gösterdiler. Bu gibi mesajlar var. Ama biz her koşulda içinde yer aldığımız partiye bağlı kaldık, ilkeli bir şekilde destek olduk. Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek olduk. Biz milletvekilliğine aday gösterilmedik ama parti, adaylar için koşturduk, çaba sarf ettik. Milletvekillerinin çoğundan daha fazla çalıştık. Her şey ortada. Yerel seçimlerde yine aynı pozisyon oldu. Tüm arkadaşlarımız dışlandı, aday gösterilmedi. Buna rağmen biz tüm İzmir örgütü içindeki her yerdeki seçimlere destek olduk, katkıda bulunduk. Bunun bir örneği de Seferihisar'dır. Bu anlamda o paylaşımı yaptım" dedi.

MUHARREM BEY'İN GELMESİNİN FAYDALI OLACAĞI DÜŞÜNÜLDÜ
Seferihisar'daki miting özelinde konuşan Güven, "Muharrem Bey'in gelmesinin faydalı olacağı düşünüldü. Biz Muharrem Bey'i çağırdık, geldi. Orada yardımcı olmaya çalıştı. Bizim anlayışımız, parti kültürümüz bu. Ama Muharrem Bey'e aynı samimiyet gösterilmedi. Partide bazı kesimler kendi adayını yeteri kadar destekleme konusunda çaba sarf etmezken hatta önüne engel koyarken, çok fazla oy almamasına çalışırken biz bunun tersindeki anlayışın siyasetçileriyiz. Biz her zaman, her yerde partimize, ilkelerimize, inançlarımıza, Atatürk'ün ortaya koyduğu ilkelere bağlı ve sadık kaldık" açıklamasında bulundu.

DİLERİZ Kİ TUNÇ BAŞKAN BAŞARILI OLSUN, İZMİR'E HİZMET ETSİN!
"Başkan Soyer'e bir siteminiz mi var?" sorusunu yanıtlayan Güven, "Tunç Başkan ile bir çelişkimiz yok. Benim hiçbir talebim yok, beklentim de olmadı. Benim onunla ilgili hiçbir şeyim yok ve sorunum yok açıkçası. Dileriz ki Tunç Başkan başarılı olsun, İzmir'e hizmet etsin, katkısı olsun. Yani biz ondan mutlu oluruz. Öyle bir derdimiz yok. Belediye başkanları kente hizmet etmekle görevli. Bunu en iyi şekilde yapmalılar. Benim dileğim bu. Hiçbir derdim yok. Yerel yöneticiler daha fazla çalışarak, daha fazla emek harcayarak kente hizmet etmeliler. Biz bundan mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.

BAŞKANLAR BİRAZ ŞANSSIZ!
Belediye başkanlarının performanslarına değinen Güven, "Zor bir süreçten geçiyor Türkiye. Açık söylemek gerekirse başkanlar biraz şanssız. Seçildikten sonra salgınla karşılaştılar. Dünyanın başı dertte. Bu süreçte onları değerlendirmek doğru değil. Salgının etkileri azalınca, bundan sonra iyi hizmetler yapmaları gerekiyor. İnşallah başarılı olurlar. Biz başarısızlık temelinde siyaset yapmıyoruz. Biz pozitif anlayışla siyaset yapıyoruz. Yerel yöneticiler her zaman başarılı olsun" dedi. 

 
TRT Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Zahid Sobacı atandı
 
Turistik ilçede orman yangını paniği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ...
Ve tarihler belli oldu: CHP'de 2 ilçe sandık başına!
CHP İzmir’de bayramlaşma programı ile pandemi nedeniyle kongreleri yapılamayan ...
Yunanistan Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Diamessis Dışişleri Bakanlığına davet ...
 
CHP'li Polat'tan 'Ekvador-Mersin hattı'yla ilgili saha çalışması!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış Ticaret ve Gümrük Politikalarından Sorumlu ...
Bahçeli'den Cumhur İttifakı mesajı!
MHP lideri Bahçeli, ''Son günlerde Cumhur İttifakı'nı hedef alan alçak ...
CHP'li Meclis Üyesi'nden isyan: Lütfen İzmir'e mezarlık alanı verin!
Mecliste söz alan ve İzmir'in yeni mezarlık alanlarına ihtiyacı olduğunu ...
 
Erdoğan açıkladı: Bayram tatili kaç gün olacak?
Türkiye'nin corona virüsle mücadelesinin değerlendirildiği kabine toplantısı ...
Bakan Gül'den o avukata geçmiş olsun ziyareti
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'de haziran ayında haciz işlemi sırasında ...
Kazakistan’da mahsur kalan işçilerden CHP'li Beko’ya mektup!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kazakistan Aktau kentinde çalıştırılıp ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri