POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
9 Şubat 2018 Cuma - 15:48

Sağlık Sen İzmir'den SES'e 'TTB' tepkisi!

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Türk Tabipler Birliği’nin soruşturma konusu Afrin Harekatı ile ilgili açıklamasını hastane panosuna ‘TTB’nin yanındayız sloganıyla birlikte koyan SES Sendikası’nı kınadığını açıkladı.

Sağlık Sen İzmir den SES e  TTB  tepkisi!

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yetkililerinin, terör örgütünü destekler mahiyetteki içeriği nedeniyle soruşturma konusu olan Türk Tabipler Birliği açıklamasını, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin panosuna astıklarını belirtti. 

Afişte, SES yetkililerinin TTB’nin terör örgütüne destek verici gayri milli  ifadelere aynen katıldıklarını belirten ifadelere yer verdiklerini anlatan Yıldırım, “Devlet olarak, eli kanlı cinayet şebekesi mensuplarına yönelik uluslararası hukuktaki meşru müdafaa hakkınızdan kaynaklı bir askeri temizlik operasyonu başlatılmış ve sürmekte iken, bu operasyonu  ancak devletler arsında gerçekleşebilecek bir “savaş” olarak nitelendirmenin ve bundan da öte, bu savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getirmenin düşünce özgürlüğü ile bağdaştırılacak iyi niyetli bir açıklama olmadığı tartışmasızdır. Bilindiği üzere, günümüzde uluslararası nitelik taşıyan  askeri operasyonlar sadece silahlı mücadele ile değil, algı yönetimi suretiyle de gerçekleşmektedir. Bu gün zeytindalı operasyonu için uluslararası arenada operasyonu haksız ve hukuksuz olarak göstermek amacıyla,terör örgütü ve yandaşları tarafından, PKK/YPG/PYD’nin terör örgütü olmadığı, bu yapıların özgürlük mücadelesi veren milislerden oluştuğu, dolayısıla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu operasyonunun meşru olmadığı, diğer yandan savaşın kötü olduğu, operasyonda sivillere de zarar verildiği, barışın iyi olduğu, Türkiye’nin Suriye’nin topraklarında gözü olduğu sürekli olarak dile getirilmekte ve hatta sahte fotoğraf ve videolarla bu iddialar desteklenmeye çalışılmaktadır” dedi. 

Ülke olarak, silahlı mücadele yanında, bu karşı algı operasyonu ile de mücadele vermekte iken, terör örgütü ve destekçilerini onaylar ve onların menfaatine olacak şekilde, zeytin dalı operasyonuna “savaş” demek ve savaşın kötü olduğunu dile getirmek,  maalesef teröre destekten başka bir anlam taşımadığını anlatan Yıldırım, “Bu açıklamayı yapan SES’nın, aynı hassasiyeti terör örgütüne karşı göstermediği, terör örgütünün Ülkemizde yaklaşık 40 yıldır katlettiği binlerce masum insan ortadayken, savaşın kötü, barışın iyi olduğu yönünde, terör örgütüne hitaben bu güne kadar bir bildiri veya beyanat yayımlamadığını da hatırlamak gerekmektedir. Ülkemizin güney sınırında, bu cinayet şebekeleri tarafından kukla bir devlet kurulmasına müsadece edilecek, bu kukla devlet özellikle Irak petrolünün Akdeniz’e açılmasında Türkiye’ye alternatif olarak kullanılacak ve çok kısa sürede zenginleştirilecek, bu zenginleşmeye paralel olarak bu kukla devletin kara, hava ve hatta deniz kuvvetlerinden oluşan bir ordusu olacak ve nihayetinde ülkemize savaş ilan ederek nihai emellerini gerçekleştirmek isteyecektir. İşte o zaman yaşanacaklar gerçek bir savaş ve halk sağlığı sorunu teşkil edecek olup, bu kanlı senaryonun hayata geçirilmemesi için bu gün zeytin dalı operasyonu yapılmaktadır. Bu öngörüde bulunmanın, siyasi bir kimlikle ilgisi olmayıp, doğrudan doğruya vatan sevgisi ile  bağlantısı vardır ve sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır. Bir sendikanın, sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen onlarca sorunu varken, kendi asli görevini bırakarak bir cinayet şebekesine yapılan milli bir temizlik operasyonuna “savaş” demesi ve bunu kınaması, hem de bunu üyeleri adına yapması, vicdani açıdan, ahlaken ve hukuken kabul edilebilecek bir husus değildir. Tüm bu nedenlerle, bahse konu açıklamayı yapan SES’i kınıyoruz” 

İnceleme başlatıldı 
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, SES Sendika İşyeri Temsilcisi’nin açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak ifadesinin alındığını, şahsın daha sonra serbest bırakıldığını ifade etti. 
 

 
İzmir ulaşımında tarihi gün: Ve Konak Tramvayı yola çıktı!
 
Sıfır noktasında hain saldırı: 1 asker şehit
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 10 Şubat 2018 Cumartesi 00:25

bunlar teröristin silahsız ancak en alçak yüzleridir. Şeytan her yüze bürünmüş şekliyle devletimize milletimize bayrağımıza saldırmaya devam etmektedir. Hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigaradan kurtuldu, yeni işine kavuştu
Sürekli sigara içtiği için görevini aksatan ve bu nedenle işten çıkarılan ...
"Sigarayı kalbinizin üstünde taşımayın"
İzmir Özel Can Hastanesi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Göğüs Hastalıkları ...
Ağrılarından neştersiz kurtuldu!
61 yaşındaki Mustafa Peksöz’ün ayaklarındaki güç kaybı ve yaşadığı ağrılar ...
 
Point Bornova'da 'bebek bakımına dair her şey!'
Point Bornova’da düzenlenen ‘Bebek Bakımına Dair Her Şey’ isimli söyleşide ...
Yıllar süren mücadele: 2 Türk dünyaya umut oldu!
Almanya'da yaşayan Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Dr. Özlem Türeci’nin yıllardır ...
ABD'de grip kabusu: 1 haftada 16 çocuk öldü!
ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezlerinin açıklamasına göre son bir ...
 
'Yüz okuma' hastalıklara set çekebilir!
Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) tarafından düzenlenen eğitimde ...
Akdeniz Üniversitesinden 'radyasyon' açıklaması
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal, "Kanser hastalarına uygunsuz ...
Sağlık Bakanlığı'ndan acil servislere düzenleme
Sağlık Bakanlığı, hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunluğun önüne ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri